Négy dilis pasi szórakoztató, kétségbeesett versenyfutása az idővel

Könyvajánló - Dombóvári István: Félkemény

Keresel valami szórakoztató, könnyed nyári olvasnivalót, amin jókat lehet nevetni? Íme: Dombóvári István - Félkemény.

317740715_678777917041846_9222214543859986110_n.jpg

Annak, aki szereti a stand-up comedy műfaját nem igazán kell bemutatni Dombóvári Istvánt. Jó pár éve már, hogy belopta magát sok rajongó szívébe humoristaként, ráadásul már nem csak a színpadról okoz vidám perceket, hanem több könyv is van a háta mögött. Ha eddig esetleg lemaradtál ezekről, a címekre kattintva kaphattok belőlük egy kis ízelítőt:

Félkövér

Pisti vagyok, ments ki innen!

Netperces novellák - Terrántúli történetek

Na, de nézzük ezúttal mit hozott nekünk. Megismerjük a fárasztóan hisztis, önbizalomhiánnyal küzdő informatikust, Fecót. Mindene megvan a boldogsághoz: csodás feleség, akit imád, a munkájában azonban egy-két dolog épp félresiklik, ezért három barátjával úgy dönt, egy ferde este jót fog tenni. Ám az este túl jól sikerül és Fecó elköveti élete legnagyobb hibáját, ami szerelme, Erika elvesztéséhez vezethet, a nő elköltözik és válni akar.

Csak tovább tetézi a csávó félelmeit, hogy Erikának lehetősége nyílik eltölteni egy estét egy rocksztárral, Fecó pedig csak arra tud gondolni, hogy mi történik, ha vígaszszexre használja majd az ő szeretett felesége a fickót. A kétségbeesett férj fogja három haverját és nekiindul, hogy megakadályozza a dolgot.

Ekkor megkezdődik az őrült versenyfutás, mert csupán egyetlen napja van, hogy megelőzze a "tragédiát". A lehetetlen küldetés alatt megismerjük ezt a négy szerencsétlent, akik mind kicsit defektesek, kicsit mások, de mégis tökéletes kvartettet alkotnak, akiken jókat lehet derülni. Fecó, a hisztis informatikus, Gábor, aki épp élete legfontosabb szerepére, az apaságra készül, Iván, a gyúrós mácsó és Ákos, aki forgatókönyvet ír és szeret a felhők között lebegve álmodozni, bár most épp kisebb alkotói válsággal küzd.

 A regény során látjuk a rohanásukat, a harcukat többek között recepciósokkal, biztonsági őrökkel, taxisokkal, számos humoros jeleneten nevehetünk nagyokat. Második esély hajkurászás, szülésre rohanás, párkeresés és egy mestermű megszületése. Vajon kinek, mi sikerül ebből a listából? 

Garantáltan jókat fogunk nevetni a tökéletlenkedéseken, közben azért futunk bele szomorú párbeszédekbe is, de a regény végére mind a négy lökött megkapja a választ a kérdéseire. Szórakoztató, pörgős, olvasmányos, mai, időnként abszurd történet. Tökéletes nyári olvasmány.

9131361_5.jpgA könyvet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Főképen a szerző, forrás: fb.com/jaffakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes