Örökre eltűnt

 Könyvajánló - Harlan Coben: Örökre eltűnt

Kisfiúként Will Klein csodálta a bátyját, Kent. Aztán egy szép nyári éjszakán a Klein család New Jersey előkelő negyedében álló, elegáns házának pincéjében egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány holttestére akadtak. Mivel a lány valaha Ken szerelme volt, a fiú lépett elő első számú gyanúsítottá. Az ellene összegyűlt döntő bizonyítékok láttán Ken egyszerűen köddé vált. A család megtört tagjai soha többé nem hallottak felőle, és meggyőződésükké vált, hogy a fiú örökre eltűnt.Azóta eltelt tizenegy év. Will olyan bizonyítékra akadt, amely arról tanúskodik, hogy Ken életben van. Az első jelet meglepő felfedezések hosszú sora követi, miközben Willnek szembe kell néznie az igazsággal – a bátyjáról és önmagáról is. Ahogy az erőszakkal teli rejtély mind több elemére derül fény, Will megérti, hogy a végére kell járnia az esetnek. Mert a legmellbevágóbb meglepetés még csak most következik.




A legutóbb olvasott könyv után kezdtem félni, hogy Coben, aki az egyik kedvenc krimiszerzőm, egyszerűen elfelejtett írni. Szerencsére csak pillanatnyi kilengés lehetett, mert ez a kötet ismét letehetetlen, izgalmas, fordulatos és jórészt kitalálhatatlan, de a végére tökéletesen összeálló thriller lett. 

A főszereplő Will, akinek már gyerekként kemény megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie: a bátyja, Ken volt a példaképe, de aztán megtalálták a pincében egy fiatal lány, történetesen Ken egykori szerelmének a brutálisan megkínzott holttestét. Ahogy mindig, egyből a fiút gyanúsították, ám Ken egyszerűen eltűnt a Föld színéről, köddé vált, sosem találták meg. A család rég úgy gondolta, hogy meghalt. Ám azóta eltelt 11 év, és Will felnőtt. Amikor az édesanyja meghalt, talált egy fényképet a bátyjáról, a hátoldalán annyival, hogy "Él". Ez nem hagyta nyugodni Willt, és eldöntötte, hogy megpróbálja megkeresni és kinyomozni, mi is történt valójában Kennel.

De aztán valaki brutálisan meggyilkolta az ő barátnőjét is... ekkor kezdődik igazán a hajsza, aminek a végén minden kiderül számára is és számunkra is. Mi történt 11 évvel korábban? Hová tűnt el a bátyja? Mit tudott valójában a családja? Ken ölte meg az egykori szerelmét? És mi történt Will szerelmével?... Megannyi kérdés, amire egy pörgős, feszült, izgalmas és letehetetlen regény lapjain kapunk választ, elképesztő csavarokkal. 

Számtalan Coben regényt olvastam már, de mindig meglep, sosem tudom kiszámítani minden lépését, minden csavarját. Néhányat igen, de sokszor félre is vezet, sokszor viszont tényleg meglep. Ez a regénye sem okozott csalódást, ahogy a legtöbb. A könyvből készült egy sorozat is Netflixre, azt én még nem láttam, de ezek után muszáj lesz. :)




Harlan Coben az egyik kedvenc szerzőm, nem csupán azért, mert szinte mindig megbízhatóan jó krimi-thrillereket ír, de azért is, mert ő az, aki "bemutatott" az egyik kedvenc műfajomnak, a modern krimi-thrillernek. Coben előtt nem nagyon olvastam krimi-thrillert, konstatáltam, hogy nem szeretem a műfajt, mivel a kétezres évek elejéig csupán Agatha Christie-féléket olvastam, és őszintén szólva, nem nagyon szeretem Christie és a kortársai regényeit, Sherlock, Poirot, stb. ügyeit. Filmben, sorozatban igen, könyvben nem. Szóval soha nem is olvastam aztán krimit. Aztán egy napon leemeltem a polcról Harlan Coben egyik korai könyvét, amit még az azóta már megszűnt Kelly Kiadó adott ki, mert középiskolás voltam, minden spórolt pénzem szinte könyvekre költöttem, de épp kifogytam minden olvasnivalóból, ezt viszont még bátyám vehette magának, aztán kirakta a folyosón lévő könyvespolcra... és onnan nem volt megállás. :)

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes