Tengerparti menedék

Az élet nem kéthetes vakáció - próbálja megértetni az olvasókkal Debbie Macomber író, a Tengerparti menedék című regényében. A kötet két traumáktól szenvedő főhősének erre muszáj rádöbbennie, ha a jövőben együtt szeretnének maradni. A nyugalom, a szerelem és a béke megszerzése és megtartása komoly szembenézésre sarkallja őket múltjukkal kapcsolatban. 

Könyvajánló

Debbie Macomber

Tengerparti menedék

Mire vagyunk képesek saját boldogságunk érdekében? - ez lehetne a fő vonal a műben, de természetesen ennél sokkal többet ad a történet: megbocsátás, gyászmunka, elengedés, önzetlenség, nyitottság az újra, apa-fiú kapcsolat törékenysége, újrakezdés, szerelem járják táncukat a regényben, amely egyszerre ríkatja és nevetteti meg az olvasóját.

Gyógyulástörténet is egyben, hisz Annie Marlow (az egyik főhős) legszívesebben istent és embert is tetemre hívna, miután elvesztette családját egy rettenetes természeti katasztrófában. Egyszerűen alig tér magához a csapás után, depresszióját azzal reméli gyógyítani, hogy a nagyváros lélektelenségéből kiszakadva, elmegy arra a helyre, ahol lánykorában a legboldogabb volt, egy tengerparti nyaralóba, Oceanside-ba.

Annie szinte úgy érzi: hazatért. Dolgozni kezd a helyi klinikán, szerelem is utoléri, de... A kisvárosban döbbenettel fedezi fel, hogy nemcsak ő dédelget nagyszerű emlékeket a hellyel kapcsolatban, hanem a település sem engedte őt elfelejteni: Annie egy sor festményen van megörökítve. A festő a városka kicsit mogorva óriása, visszahúzódó magatartása egyszerre megfejtendő és óvatosságra intő a gyászoló asszony számára. Kialakul közöttük egy kapcsolat, ami akár boldog véget is eredményezhetne - de az élet nem kéthetes vakáció. Mind a kettőjüknek szembe kell nézniük múltjuk árnyaival.

Kedves, szerethető karaktereket helyezett a szerző művének középpontjába, sokan azt mondják, ez Debbie Macomber egyik legjobban élvezhető műve. Az író nagy a romantikus művek alkotásában, mindegyik regénye tartalmaz valami olyan vonást, amelyet az olvasók magukévá tehetnek, profitálhatnak belőle saját sorsukat illetően. Általában semmi flanc, hétköznapi hősei a mindennapokból jönnek, tragédiákat élnek át és túl, a nagy szerelem pedig sosem azonos rózsaszínű fellegekkel. Debbie Macomber egyszerűen varázsol a szürkeségben és megmutatja, hogyan lehet élhető és nyugodt egy-egy nagyobb krízis lezárása és a továbblépés - mindeközben pedig szórakoztat is a kötet olvasása. Ezt csinálják utána!

Szerintem olvassátok.

Fülszöveg

Egy ​magával ragadó gyógyulástörténet, amely egyszerre nevettet meg és fakaszt könnyekre

Annie Marlow-val megtörtént a legrosszabb: egy szörnyű természeti katasztrófában elveszítette a családját. A depressziójából egyetlen kiutat lát, ha hátrahagyja a nagyváros forgatagát, és felkeresi a helyet, ahol életében a legboldogabb volt. A tengerparti kisházat, ahol gyermekkorának felejthetetlen nyarait töltötte.
Ahogy Annie nem felejtette el Oceanside-ot, a kisváros is megőrizte a lány képét. Szó szerint, hiszen a helység visszahúzódó óriása, Keaton egy sor festményen örökítette meg kamaszkori álmodozásainak tárgyát, az ismeretlen lányt a tengerparton.
Újbóli találkozásukkor minden adott lenne ahhoz, hogy kettejük nem mindennapi története boldogan érjen véget. Az élet azonban nem kéthetes vakáció. Ahhoz, hogy egymás mellett tényleg új boldogságot találjanak, szembe kell nézniük a múltjukkal, és meg kell nyílniuk egymás előtt. Ami a legnehezebb, hiszen már pontosan tudják, mit veszíthetnek.

„Romantikus, szívmelengető és szórakoztató – Macomber egyik legjobbja.” – Kirkus Reviews

Debbie Macomber amerikai bestseller író 1948-ban született a Washington állambeli Yakimában. Több mint 150 romantikus regény szerzője, művei 70 millió példányban keltek el világszerte, négy regényéből pedig TV-sorozat készült.

"Soha ne add fel az álmaidat!" - így hangzik Debbie Macomber mottója, melyre saját szédületes pályafutása a bizonyíték. Ki gondolta volna, hogy a négygyerekes, diszlexiás családanyából egyszer világhírű írónő lesz? A sikert csakis saját hitének és kitartásának köszönheti. A kiadók öt éven keresztül visszautasították a kéziratait, végül egy magazinnál vállalt munkát szabadúszóként, hogy segítse családját. Abból a pénzből, amit a cikkeiért kapott, részt vett egy romantikus írói konferencián, ahol kiválasztották egyik művét és a Harlequin Enterprises Ltd. nyilvános kritikával illette. Debbie nem adta fel, és elküldte ugyanazt a regényt a Harlequin riválisának, a Silhouette Booksnak. Ez a könyv lett az első romantikus regény, amelyről a Publishers Weekly írt. Neve ma már nem hiányzik a világ egyetlen bestsellerlistájáról sem, olvasók milliói várják újabb és újabb regényeit.


Termékadatok
Cím: Tengerparti menedék
Eredeti cím: Cottage by the Sea
Szerző: Debbie Macomber
Fordító: Bánki Vera
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 376
Megjelenés: 2022. június 06.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634526209
Méret: 189 mm x 125 mm x 26 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes