A kis francia menyasszonyiruha-bolt

Kényszeres hazudozó esküvői ruhát vásárol, csokrot rendel, időpontot tűz ki, de vőlegény egy szál sincs kilátásban. Nem is volt, csak olyan szépen nézett rá a kirakatból az az elefántcsontszínű esküvői ruha, hogy muszáj volt megvenni. Már egy kisváros teljes lakossága várja a nagy napot, amikor a főhős oltár elé áll. Hogy ebből mi lesz...?! 

Könyvajánló

Jennifer Dupee

A kis francia menyasszonyiruha-bolt

Khm.. hát igen, az impulzusvásárlás gyakran keveri bajba az ember lányát, hát még ha egy elefántcsontszínű, szatén menyasszonyiruháról van szó! Mert ugye, venni egy vagyonba kerülő tűsarkú cipőt, hát istenem, de menyasszonyiruhát? Nos, főhősünk, Larisa Pearl pontosan így cselekedett. Lehet, még ezzel sem lett volna nagyobb baj, ha nem talál ki mellé egyéb lehetetlenségeket is: már megrendelte menyasszonyi csokrát és kitűzte az időpontot is. Már hogy az esküvő időpontját, amire egy teljes kisváros vár lélegzetvisszafojtva. Apró bökkenő látszik csak: sehol egy vőlegény, a volt pasija már azelőtt lelépett, mielőtt megvehette volna a szaténruhát, szóval, csak összehazudozta az egészet - és most mi lesz? Szerencsére a település egyik férfija, akivel a múltban kapcsolatuk akárhová is fejlődhetett volna, ha nem válnak szét útjaik, felfigyel Larisa agymenéseire.

A szerző nagyot alkotott (pláne elsőkönyvesként) olyan vonatkozásban, hogyan lehet bemutatni egyáltalán nem szerethető karaktereket úgy, hogy az ember ne tegye le a művet az első pár tucat oldal után. Larisa karaktere egy beteges hazudozót mutat be, aki az elhallgatások nagymestere, hiszen amit nem mond ki, az nem is létezik. Vajon miért ilyen magatartású a főhős? Mitől menekül? Miért szorong? Mitől fél? Kinek akar megfelelni? Miért jobbak a kitalációk, mint a megélésre váró valóság? Hiszen senki sem születik úgy, hogy hazugságaival kétségbeejti a környezetét és kivívja jó esetben is azok értetlenkedését, keményebb helyzetben pedig rosszallását, haragját. Bár a kötet műfaját tekintve igazi chick lit, romantikus regény lányoknak, de a csacska bonyodalmakon és a rózsaszín befejezésen túl van mélysége is pont a kényszeresen hazudozó karakter által, aki egy idő után önismereti fejlődésen megy keresztül, és rájön, hogy a nehézségeivel rajta kívül senki sem nézhet szembe. Mindenkivel nehéz együtt élni - még önmagunkkal is néha.

Az első kilencven oldal tele leírásokkal nehezen indítja be az eseményeket, de ha túllendül az olvasó ezen a részen, utána a mű olvastatja magát, a sok derűs párbeszéd mosolygásra készteti a kötettel idejét mulatót. Sok derűs percet szereznek (és igazán elviszi hátán a teljes történetet) a másik főhős, Jack hármasikrei, akik Larisával ellentétben igazi szerethető karakterekként viselkednek.

Tehát a történet chick lit ugyan, de nemcsak a habos-babos fajtából kap az olvasó, hanem bőséggel jut az élet sötétebbik feléből is kóstoló. Igen, a karakterek nagy része nem szerethető - de ha képes ettől elvonatkoztatni az abszolváló, akkor akár tanulhat is belőle, melyik megoldási modellt ne válassza problémái megoldásaként.

Szerintem olvassátok!

Az ​elhallgatás is hazugság?
Larisa Pearl úgy gondolta, nem.
És nagy bajba került.

Larisa Pearl enyhén szólva nincsen topon, amikor visszatér szülővárosába, a massachusettsi tengerpartra, hogy nagymamája testvérének hagyatékát felszámolja. Elvesztette az állását, szétmentek a pasijával, és az édesanyja egészségi állapota romlik, ami egyre több terhet ró Larisára. Elhalad a kis francia menyasszonyiruha-bolt kirakata mellett, és megakad a szeme egy gyönyörű, elefántcsontszínű szaténruhán.
Az egész kisváros gyönyörűségére már az esküvőjét tervezgeti. Megvan a ruha, megrendelte a menyasszonyi csokrot, és az időpontot is kitűzte – mindössze vőlegény nincs. Hogy történhetett mindez? Egyszerűen felpróbálta a ruhát, aztán szárnyalni kezdett a fantáziája. De a közelgő esküvő híre Jack Merrillnek is a fülébe jut. Tizenéves korukban Larisa és Jack sokszor találkoztak Larisa nagymamájának testvérénél, és barátságukból más is lehetett volna, ha nem sodorja őket külön utakra az élet.
Larisa kezd belegabalyodni a saját füllentéseibe, és szembe kell néznie jó néhány nehézséggel, mielőtt el tudja fogadni magát, az örökségét, és megnyithatja szívét a szerelem előtt.

„...remek debütálás életről és szerelemről, önmagunk megtalálásáról.” – Booklist 


„Frappáns stílus... telis-tele reménnyel, hogy ez csak egy nehéz időszak, ami nem tart örökké.” – Library Journal 

„Hihetetlenül bájos, telis-tele szívvel, szertelenséggel.” – Joshilyn Jackson 

Egy csoda ez a regény... hogyan találd meg az igazi énedet egy nehéz helyzetben, és milyen örömöket tartogat az élet, ha megteszed, amit a szíved diktál. - Louise Miller

Jennifer Dupee a legidősebb három testvére közül. Úgy nőtt fel, hogy mindig a házuk csendes zugait kereste, hogy olvashasson, írhasson és rejtvényeket fejthessen meg. A régi házak iránti élethosszig tartó szenvedélye ihlette azt a nagyszerű otthont, amely bemutatkozó regényében, A kis francia menyasszonyiruha-bolt című könyvében szerepel. Csendesen szemléli az embereket, érzékletes stílusban ír, átitatva humorérzékkel és gyengéd pillanatokkal. Írásával az a célja, hogy megnevettessen, megríkasson, az olvasó kicsit mélyebben elgondolkodjon a világról és a körülötte élő emberekről. 

Debütáló regényét, a Kis francia menyasszonyiruha-boltot, 2021. áprilisában a Good Housekeeping magazin a hónap könyvének választotta. A Brown Egyetemen végzett, ahol kreatív írásból kitüntetésben részesült. Aktív tagja a bostoni Grub Street írói közösségnek, és publikált a The Feminist Pressben.

Jennifer egy történelmi házban él Boston mellett a családjával, jelenleg a következő két regényén dolgozik.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Next21 Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a 21. Század Kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: A kis francia menyasszonyiruha-bolt
Eredeti cím: The Little French Bridal Shop
Szerző: Jennifer Dupee
Fordító: Farkas Veronika
Kiadó: Next21 Kiadó
Megjelenés: 2022. szeptember 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156414243
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes