Izgalmas, vidám, színes könyves és filmes karácsonyfák

Az év egyik legszínesebb ünnepe a karácsony. Minden évben millióféle dísz közül válogathatunk az üzletekben, és közben tonnaszámra jönnek szembe a neten az otthon elkészíthető díszek is. Néhány bátor vállalkozó azonban nem éri be a hagyományos díszekkel, hanem inkább kedvenc könyvét, filmjét veszi alapul, hogy valami igazán izgalmasat alkosson. Ebből szemelgettem nektek az ünnepre. És ezúton kíván a Kulturpara kis csapata mindenkinek nagyon boldog karácsonyt! 

fokep_129.jpg

A minap jött szembe vele az egyik közösségi oldalon egy nagyon vagány karácsonyfa, mely Roxfort elvarázsolt világába repít. Gondoltam rákeresek, hogy vajon milyen izgalmas karácsonyfákat találok az ikonikussá vált könyvek, filmek témájában.

Elsőként, ha már Roxfort hozott kedvet a kutatáshoz, nézzünk meg egy igazán észbontó ünnepi dekorációt a varázsvilágból. A The Sun magazinban bukkantam rá Kemi Anderson mesés fájára. A cikkből az is kiderült, hogy minden évben igyekszik valami igazán különlegeset alkotni az ünnepre. A családban mindenki rajong Harry Potter világáért, ezért tavaly úgy döntött az otthonukba viszi Roxfortot.

A képregények hosszú évtizedek alatt hatalmas rajongótáborra tettek szert, ehhez persze jócskán hozzájárultak a hollywoodi kasszasikerek is. Többféle tematikus fával is találkoztam, de nálam a győztes ez, amelyet Dayana Luna töltött fel a Pinterestre:

3efc8772f8c9ea2f4de6bb80920e79d5.jpg

A Jurassic Park sem meglepő, hogy sokakat megmozgatott, két kedvencem: bal oldalon láthatjátok a Universal Studios 2020-as karácsonyfáját, jobb oldalon pedig Robert Napiontek kétlábon ijesztgető ünnepi dínóját.

George R.R. Martin A tűz és jég dala sorozata is bőven hordozza magában a lehetőséget, amit többen meg is ragadtak. Íme egy különleges fa sárkánnyal a tetején Brenda Barontól és két kopogtató Laurie Draketől, egyik a Targaryen-ház sárkányaitól vöröslik, másik pedig a Stark-ház farkasától lesz lenyűgöző:

cimerekgot.jpg

ce1dd629f3a83fe04f3f656caf2d384d.jpg

A Csillagok háborúja is sokakat megihletett. Ti mit szólnátok, ha mondjuk egy birodalmi rohamosztagos, az ifjú Yoda vagy épp maga Darth Vader állna a nappalitokban ünnepi pompában?

starwars.jpgDr. Seuss kitalált karaktere, a Grincs számos film alapjául szolgált és, ahogy a lenti kép mutatja, még az ünnepi fenyőn is jól tud mutatni. A gyerekek biztos, hogy imádnák bármelyiket!

Ha gyerekek vagy gyermeklelkű felnőttek kedvében akarunk járni, akkor a kedvenc mesefigurával nem igazán lehet mellélőni. Csak néhány a népszerű animációk világából: Jégvarázs, Minionok, Játékháború és A kishableány.

mese_3.jpg

Ha már a listámra felkerült a Csillagok háborúja, akkor itt a helye a "konkurenciának" is, szóval következzen most egy vérbeli StarTrek fa:

1990-ben került a mozikba, de igazi karácsonyi kultuszfilmmé vált...na, vajon mire gondolok? Hát persze, hogy a Reszkessetek, betörők! című filmre. Igazából találtam egy vagány fát és egy eléggé extrás csúcsdíszt, együtt a kettő jobban ütne, de egy mosolyt így is csalnak az ember arcára:

És a végére egy kis őrültség: kellően morbid fantáziám azt mondta, hogy keressek rá a The Walking Dead sorozatra is a témában. Olyan igazán menő, vagány fát nem sikerült találnom, de ez a zombi-elf karácsonyfadísz szerintem mindent visz. :D

ke_pernyo_foto_2022-12-12_22_36_32.png

Köszönjük, hogy idén is velünk vagytok! Mindenkinek kívánunk nagyon boldog karácsonyt! Nevessetek sokat, élvezzétek egymás társaságát, de azért mindig maradjon pár perc egy jó könyvre! :) 

Kövessetek minket a Facebookon is!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes