Szinglik asztala

Elmenni valahová, ahol nem biztos, hogy ott kellene lennünk - még akkor sem, ha meghívtak -, borítékolhatóan szinte mindig csalódás. Nem ismerni igazi valóját annak a személynek, akiről pedig azt gondoljuk, hogy nyitott könyv előttünk a viselkedése: több, mint kínos.  Többet látni eseménybe, személybe, mint ami és aki: igazi pech. Szinglik asztala - ezzel a címmel tett az olvasók elé új történetet Tasmina Perry, amely kötet a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg nemrég.

Könyvajánló - Tasmina Perry: Szinglik asztala

A két főhős, Sophie Wallis és Adam Stowe Vanessa és Tim esküvőjére hivatalosak, Sophie több évtized távolából az extársa a vőlegénynek, Adam pedig volt osztálytársa és barátja szintén a vőlegénynek. Az esküvő helyszíne egy vidéki kastélyhotel, ahol Sophie és Adam a másodvonalba tartozó, nem túl fontos vendégeknek járó, a főeseménytől távolabbi helyen kaptak elszállásolást, szánalmas kis lyukakban. Hiába, a szingli asztalhoz ültetetteknek ebben sem jár első osztályú elrendezés.

Sophie Wallis élete huszonévesen tört derékba egy szörnyű baleset következtében, és hogy nem bottal jár vagy kerekesszékben ül, valamint mozgástartalma 90%-át visszanyerte, az kizárólag a gyógytornászok áldozatos munkája és az ő rettenetesen konok kitartásának ötvözete. Az csak hab a tortán, hogy még a folyamat elején elhagyta őt a jelenlegi rendezvény sztárja, a vőlegény, akivel egy párt alkottak, méghozzá a legnagyobb egyetértésben. Sophie közel két évtizede dédelgeti ezt a sérelmet, ezerszer kiszínezett és simára csiszolt helyzetgyakorlatokban játszotta le, milyen lesz, amikor először találkoznak, és revansot vehet mindezért. Emellett kishitű, nulla önértékeléssel, az életében mindent a balesetnek rendel alá, és aszerint minősíti, hogy mi lehetett volna, ha nem éri a tragikus eset, el sem tudja hinni, hogy vannak értékei, hogy hasonló elégedettséget érhet el élete jól megválasztott területein, mint egészségesebb társai. Csak tudni kell, milyen hegyet akarunk megmászni, és azt hogy. Mindettől függetlenül Sophie-ban van valami született és tanult előkelőség, a gazdag és elegáns embereknek az a nyugodt magabiztossága, amelyik figyelmet követelt és azonnal tekintélyt biztosított számára.

Adam Stowe mellett viszont elrohant az élet. A jóképű, lezser és nagy dumás fickó, aki imádja az esküvőket, az ingyen kaját, ingyen piát, a szép lányokat a szingli asztaloknál, eleve képtelen megemészteni, hogy már nem az első számú csáberő a társaságban. Fénykorában - amikor a nyomtatott sajtó (ahol dolgozik) még nem volt válságban, mint napjainkra - hivatásából kifolyólag olyan eseti luxusholmikban, helyekben és gasztronómiában volt része, amit se akkor, se most nem tudna megfizetni, a jelenben pedig ezek a lehetőségek egyszerűen nem állnak rendelkezésére. Felületes, hiú és közel a negyvenhez egyre inkább lecsúszottnak érzi magát, aki már hiába próbál felvágni a fiatal lányok előtt, a valamikor nagynevű nyomtatott médiája már nem tétel a piaci versenyben, ugyanakkor határozottan előnyére szolgál az, hogy mindenkinek jót akar, ismerik szavatartósságáról, hivatásához nagyon ért, alapvetően jóindulatú és képes jól is cselekedni, ha megfelelően viszonyulnak személyéhez.

Ezt a két embert ereszti össze a szerző, hogy elbukdácsoljanak saját vélt vagy valós igazságaikban, és ahhoz, hogy felismerjék, a jövő jót is hozhat, mindent át kell értékelniük a múltjukban, le kell dönteni korlátaikat a megfelelő jövőképük kialakítása érdekében. Ráadásul  a vőlegényről azt hinni, hogy jól ismerik, óriási tévedés. Az egyik későn kapcsol és képtelen helyén kezelni a változásokat, a másik sértett és bosszúszomjas, ugyanakkor sóvár és álomvilágban él volt partnerével kapcsolatban.  Mind a kettő éppen most kapta meg az úgynevezett AHA élményét, ami arra készteti őket, hogy átgondolják egész életük eddigi vezérlő fonalát. Ki mit áldoz fel, és milyen felismerésekre jutnak? Ehhez bizony el kell olvasni a művet.

Mindenképpen le kell szögezni, nem könnyű olvasmány, nem habos-babos romantikus regény, hanem kicsit kesernyés, de a végére mindenképpen építőjellegű tartalom készteti gondolkodásra az olvasót. Emellett érdekes, humoros, számos remek helyzetkomikummal és pszichológiai jellegű felismeréssel, valamint kiváló dramaturgiával teli regény, amit bizony örömmel abszolváltam. Igazi fejlődésregény, ami azt bizonyítja, negyvenévesen sem késő felébredni rossz szokásainkból, gondolatmeneteinken igenis lehet és érdemes változtatni. Az őszinte kommunikáció - mint mindig - eredményre vezet akkor is, ha nem kifejezetten azt a végkifejletet reméltük tőle, mint ami bekövetkezett. 

Tanulság? Mindenkinek jár az igazság pillanata, még ha fáj is, még ha későn is - és hogy kinek mi az igazság, lassan már nem számít, csak az, hogy mit kezd vele. Intrika, szenvedély, csillogás - ez valóban az év könyve, ahogy az egyik méltatója írta róla.

Olvassátok!

Fülszöveg

Adam Stowe alig várja a legjobb barátja lagziját. Adam jóképű és jó a szövege, a lakodalmon ingyen van az ital, és a szinglik asztalánál bőven vannak szép nők – ebből tehát nem lehet baj, vagy mégis?

Sophie Wallis kevésbé izgatott a hétvégével kapcsolatban. A vőlegény az expasija, és a Nagy Nap Sophie-t csak arra emlékezteti, hogy szakítottak, és a lány életében egy csomó minden elromlott.
Adam és Sophie megindulnak az önismeret útján. Miközben a lánybúcsún, a legénybúcsún és az esküvőn sorra pattannak ki a titkok, Sophie-nak és Adamnek szembe kell nézniük a múltjukkal, és meg kell kérdőjelezniük, amit addigi életükről hittek.

Tasmina Perry (a képen) megannyi Sunday Times Bestseller szerzője, könyvei milliós példányszámban keltek el világszerte. Kiadónknál megjelent könyvei: A család barátja, Ház medencével, A lánykérés, A legutolsó csók.
J. L. Butler álnéven thrillereket is ír.
„Senki más nem ráz össze ilyen ínycsiklandozó koktélt intrikából, szenvedélyből és csillogásból.” Hello Magazine


Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

A képek a 21. Század Kiadó oldalairól származnak.

Cím: Szinglik asztala
Eredeti cím: The Singles Table
Szerző: Tasmina Perry
Fordító: Simonyi Ágnes
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2022. február 16.
Kötés: Kartonált

ISBN: 9789635681273
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes