Ősi tudás és kreativitás


Két könyvet ajánlok figyelmetekbe a Bioenergetic kiadótól. Jo Bowlby Az élet kézikönyve című munkájában ősi tanításokat oszt meg az olvasókkal, míg Tina Seeling A kreativitás iskolája című könyvében arról értekezik hogyan juthat bárki kiváló ötletekhez, és hogyan valósíthatja meg azokat. Mind a két munka rengeteg érdekességet tartalmaz, olyan bölcsességeket amelyeket bárki képes lehet hasznosítani mindennapjaiban.



Jo Bowlby: Az élet kézikönyve

A kaland nem odakint van, hanem bennünk rejlik - mondta George Eliot, ami mai rohanó világunkban egyre fontosabbnak tetszik. Napjainkban már mindenre megtanítanak bennünket, csak arra nem, hogyan lehet boldognak lenni. Olvashatjuk a különböző közhelyeket, betarthatunk ezernyi szabályt, és mégis azzal kell szembesülnünk, hogy egyre messzebb kerültünk a vágyott életérzéstől. Mit rontottunk el? Hogyan lehetne jobban csinálni? A szerző, Jo Bowlby szerint az egyensúlyban van a lényeg. Sok gyors és egyszerű gyakorlatot oszt meg ebben a könyvben arra az esetre, ha valakin úrrá lenne a szorongás, ha túlterhelt lenne, vagy mentálisan zaklatott.

Fejleszd (ki) a spirituális intelligenciádat! - tanácsolja mindenekelőtt. Ez egy kalandos önfelfedezés, amely szembe állítja az egyént mindazzal, ami befolyásol, ami korlátoz, és különféle módozatokat javasol ezek leküzdésére. Ez a tanulás nem lineáris, nincsen kezdő és végpontja, hanem egy hosszú folyamat, mert az ember is folyamatosan változik, ehhez a változáshoz pedig mindig újra kell tanulnia önmagát. A jó hír az, hogy a valóság nincs kőbe vésve, és a könyvben felsorolt gyakorlatokkal, ha nem is mindig könnyedén, de elérhető a belső béke, csak a felgyorsult világunkból vissza kell térnünk a természethez. A műben ecsetelt 10 lépéses folyamaton keresztül kifejleszthető a spirituális intelligencia.

Fülszöveg

Az ​élet kézikönyvében Jo Bowlby – sámán, oktató és mentor – egy tízlépéses folyamaton keresztül vezet végig a spirituális intelligencia kifejlesztésének és teljes megértésének útján. Gyors és egyszerű gyakorlatokat oszt meg arra az esetre, ha úrrá lenne rajtad a szorongás, a stressz, túlterhelt lennél, vagy mentálisan zaklatott. Apró lépésekkel vezet vissza a természettel való kapcsolat mély érzéséhez, ha magányosnak, üresnek, elveszettnek vagy elkeseredettnek érzed magad. 


„E könyvben megosztom azokat a képességeket, amelyeket különlegesen bölcs férfiak és nők társaságában eltöltött időm során tanultam az elmúlt harminc évben: magasan, az Andok hegyeiben élő sámánoktól, az Amazonas esőerdőiben gyógyító javasemberektől és -asszonyoktól, indiai buddhista tudósoktól, misztikus guruktól, filozófusoktól és pszichológusoktól. Tapasztalataikon keresztül képes voltam szavakba önteni az időtlen bölcsességet. Minden, ami ebben a könyvben szerepel, évezredek óta kipróbált és bevált, a gyakorlatok működnek.”

Jo Bowlby (a képen) harminc éven át tanulmányozta világszerte az ősi tanításokat, majd az életét megváltoztató bölcsességet arra használta, hogy segítsen ügyfeleinek – a hírességektől a vezérigazgatókig – megtalálni a boldogságot, a célt és az értelmet olykor buktatókkal tarkított modern életükben.

„Megérkezett a spirituális intelligencia! Egy friss, lenyűgöző és gyakorlatias útmutató a belső béke és a mindannyiunkban ott rejtőző kreatív erő eléréséhez.”
Alberto Villoldo

Fordító: Seres Noémi

Tina Seeling: A kreativitás iskolája 

A kötet alcíme: Hogyan juthatsz kiváló ötletekhez, és miként valósíthatod meg őket? A szerző szerint ez a könyv egy világos ütemterv az inspirációtól a megvalósításig. A kreativitást kiterjesztetten értelmezi, megítélése szerint a vállalkozói szellem nemcsak a gazdasági társaságokra vonatkozik, hanem az élet minden területére. Ahogy fogalmaz, "mindegy, hogy rockzenekar alakításáról, világkörüli út tervezéséről, vagy cégalapításról van szó. Ez a könyv segítséget ad ahhoz, hogy életre keltsd az ötleteidet - bármi legyen is az."

Melyek a kötet hívó szavai? 

1) képzelőerő: bevonódni, elképzelni 

2) kreativitás: motiválódni, kísérletezni 

3) innováció: fókuszálni, átkeretezni 

4) vállalkozói szellem: kitartani, inspirálni 

Amikor a hatékonyság és a találékonyság találkozik, már "csak" némi kitartásra és mások inspirálására van szükség ahhoz, hogy eredményt érjen el az egyén az általa kitalált és erősen körbejárt gondolat materializálásához. A hozzáállás és a tett egymástól elválaszthatatlan fogalmak, egyik a másik nélkül halálra van ítélve. Ha képes vagy aktívan alakítani a gondolkodásmódodat és finomítani a viselkedésedet, akkor ennek a folyamatnak, ennek a körforgásnak igazán soha nem lesz vége, bármit elérhetsz határok nélkül. Pontosan ezekre nyújt hatékony, könnyen megérthető tanácsokat a kötet.

Fülszöveg

Tina Seelig nemzetközi sikerszerző, a Stanford Egyetem professzora legújabb kötetében rendkívül népszerű kreativitási kurzusát alakítja át gyakorlati útmutatóvá, amelyben megmutatja, hogyan valósíthatjuk meg a legjobb ötleteinket.

- A fantázia kreativitáshoz vezet.
- A kreativitás innovációhoz vezet.
- Az innováció vállalkozói szellemhez vezet.

A kötetből elsajátíthatjuk, miként juthatunk el a képzelőerőtől a vállalkozói szellemig, azaz hogyan dolgozzuk fel a találmányi ciklus négy lépését: 



- Képzelőerő – olyan dolgok elképzelése, melyek még nem léteznek.
- Kreativitás – a képzelet alkalmazása egy kihívás megoldására.
- Innováció – a kreativitás alkalmazása egyedi megoldások létrehozására.
- Vállalkozói szellem – az innováció alkalmazása, hogy az ötletek megvalósuljanak, melynek során elnyerik azt az erőt, hogy mások képzeletét is inspirálják.

Ha minden egyes lépést az előzőre építünk, valami sokkal összetettebbet, érdekesebbet és erőteljesebbet hozhatunk létre. A Kreativitás iskolája alapvető ismereteket nyújt ahhoz, hogy egy meggyőző ötletet valami rendkívüli dologgá alakítsunk át. A vállalkozók sokkal többet tesznek annál, mint ami lehetségesnek tűnik, mégpedig sokkal kevesebből, mint amennyi lehetségesnek látszik.

Tina Seelig (a képen) professzor tizenöt éve tanítja stanfordi diákjait arra, hogyan szabadítsák fel kreatív módon egyedi vállalkozói szellemüket. Legújabb könyvében ezt a bölcsességet osztja meg, inspirációt és útmutatást nyújtva az ötletek megvalósításához.


Fordító: Kozma Gyula

Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak!

A köteteket kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a cikkben található borítóképekre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!










Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes