Egy macska titkos élete

A MacGyver-sorozat folytatódik! A kleptomániás cica és környezete történetei szívmelengető, könnyű, szórakoztató írások, ahol MacGyver (a cica) okosabb a kétlábúaknál, és sokkal jobban tudja, hogy mi kell nekik, hogy kinek ki a párja. Melinda Metz Egy macska titkos élete című könyvében a cica újabb kalandok felé indul. A mű a General Press Kiadó gondozásában jelent meg a közelmúltban.

Könyvajánló - Melinda Metz: Egy macska titkos élete

Ugye, emlékszünk még MacGyverre, a kleptomániás cicára, aki lopkodásaival igyekszik összeboronálni a szerinte egymáshoz tartozó embereket és / vagy közösséget csiholni a különálló emberekből? Nos, Melinda Metz első könyvében, a Cirmos-hadműveletben sikerrel is járt, jelenlegi gazdasszonya, aki a fenti címben még szingli volt, éppen nászútra indult saját, külön bejáratú szerelmével. Természetesen a cica nem maradhat egyedül, ezért Briony személyében macskavigyázót kapott e nemes feladatra. MacGyvernek most sincs ideje unatkozni, mert ez a Briony olyat tett, de olyat: az oltárnál hagyta faképnél a vőlegényét! Persze, ha egyszer MacGyver kezébe veszi az ügyet...

Briony ugyanis kicsit gyámoltalanka, cseppet életképtelenke, mindenben mások megerősítését keresi, mert a szülei túlzott óvás-védés-féltésből a legkisebb önállóságra sem nevelték. Így aztán nem csoda, ha az esküvőre menet pánikrohamot kap a felelősség nagyságától: hogy egy életre.. EGY életre összekötve? EZZEL? Persze, nemcsak ő van elcseszve, ott van Nate, akinek apja saját életközepi válságát úgy oldotta meg, hogy a tulajdonukban lévő idősotthont és a családját otthagyta a csávában, míg ő vett magának egy bőrkabátot és egy menő járgányt, amikkel elhúzott egyszer és  mindenkorra az addigi felelősségeitől. 


Nate, a másik főhős innentől gürcölhetett napestig, az idősotthon, ahol egyre több a bonyodalom, a beteg anyja, a különc ikergyerek - van baj bőven. S egy ilyen talpraesett férfi meg a gyámoltalan Briony... hát igen, lesz helyzetkomikum bőven MacGyver nélkül is!

A tartalom pontosan annyit ad, amennyit ígér: kellemes, könnyed szórakozást, némi elgondolkodtatnivalóval, ahol egy cica kavarja a szálakat és ember legyen a talpán, aki kibogozza. Olyan mű ez, amit akkor kell olvasni, amikor leszakadt a fejedről az ékszíj, és nem sűrven akarsz semmi komolyat, semmi társadalomkritikát meg a sorok között olvasósat, egyszerűen csak és kizárólag szórakozni, felejteni szeretnél, és a valóságot is teljesen érthetően kapod pacekba. Arra tökéletes. Az már csak bónusz, hogy rádöbbenhetsz: a szerelem érzése nem áll meg 20-30-50 éves korban, bizony az idősebb korosztály is nyűvi egymást a fenti érzelmektől áthatva. Mi azt mondjuk, olyan aranyosak, de ha tudnád, milyen véresen komolyan veszik ők is... 

És akkor még Mac és Diogee, a sorozatos csínyek, amit a kutyusnak kellett elszenvednie, mert az olyan jó móka a cica szerint...

Szóval: olvassátok! Sokat fogtok nevetni rajta.

Fülszöveg 

MacGyver, az eszes, ám kleptomániás cirmos cica méltó a nevére: minden szorult helyzetből és minden bezárt házból ki tud szabadulni. Ennek a képességének köszönhetően boronálta össze félénk, ám kedves gazdáját élete szerelmével. Most, hogy a gazdija nászútra indul, a cica ahelyett, hogy a jól megérdemelt pihenését töltené, új feladatot tűz ki maga elé: megpróbálja megoldani a macskavigyázó Briony magánéleti gondjait. A lány ugyanis faképnél hagyta a vőlegényét, mégpedig az oltárnál. 

Melinda Metz amerikai felnőttkönyvek, valamint egy felnőtteknek szóló sorozat szerzője. A tizenéves idegenekről szóló Roswell High című sorozata a WB Roswell televíziós sorozatának és az új mexikói Roswell Roswell televíziós sorozat alapjául szolgál.

Fordító: Gieler Gyöngyi


Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

A képek a General Press Kiadó oldalairól származnak.

Cím: Egy macska titkos élete
Eredeti cím: The Secret Life of Mac
Szerző: Melinda Metz
Fordító: Gieler Gyöngyi
Kiadó: General Pres Kiadó
Oldalak száma: 336
Megjelenés: 2022. január 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525776
Méret: 200 mm x 125 mm x 28 mm







Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes