Az ambíció olykor halálos: Könyörtelen nők

Nagyon szép, igényes külsejű kötet, amely már a külcsínnel is hangsúlyozni igyekszik a belbecset: a buja, könyörtelen, helyenként sikamlós tartalmat. A Next21 Kiadó által gondozott műhöz, Melanie Blake Könyörtelen nők című alkotásához ez a vörös-fekete színösszeállítás igen illik, remekül tükrözi a műben rejlő, alaposan kidolgozott karakterek tevékenységét, amelyek - ahogy az egyik méltatója írta róla -, "bosszú, árulás, gyilkosság, és a legszexisebb jelenetek"-ben testesülnek meg.

Könyvajánló - Melanie Blake: Könyörtelen nők

Egy szappanopera forgatásába cseppen be az olvasó, a helyszín a brit partoktól nem messze található, egy privát szigeten. Privát sziget, már  maga a kifejezés mögötti tartalom is számos gondolatot vet fel, mérhetetlen gazdaságot sugall: mert mégis, az emberiség mennyi hányadának van csak úgy egy privát szigete? Hajótörött szívek a sorozat címe, rendezője (Farrah), producere (Amanda) és főszereplője (Catherine) egyaránt a női nemből kerül ki, és ebben ki is merül a gyengébb nem sztereotípia, mert valamennyien ambíciózus, határozott akaratú, szenvedélyes nők, akik akár puszta létükkel is képesek egyben tartani a sorozatot.

A számok azonban könyörtelenek, a produkció nézettsége egyre csökkenő tendenciát mutat, az új főnök pedig extrémebbnél extrémebb ötletekkel áll elő a mindenható statisztikai számok feltornászása érdekében. A mű legfontosabb alaptétele, hogy mit képesek az emberek a hírnév, a siker és a megélhetés érdekében cselekedni. Igazán tanulságos, filmberkeken kívüli emberek szájtátva figyelhetik és behelyettesíthetik saját életükben szerepet játszó főnök-beosztott, szülők-gyerekek, anyós-meny játszmákba, ha nem is ennyire durván belemenve az egyes vonásokba.

A művet remekül kidolgozott karakterek népesítik be, betekintést engedve a kulisszák mögé. Ármány, alakoskodás, bosszú, aljas húzások, drog, hűtlenség, gyilkosság (mert "az ambíció olykor halálos"), fülledt erotika, és arcul csapó fordulatok jellemzik a cselekményt. Aki szeret megbotránkozni, annak igazi csemege lesz az a könyv, aki pedig nem szeret megbotránkozni, az ne vegye kézbe Melanie Blake munkáját. 

Található pár klisé is a műben, tele van törtető, a sikert mindenáron üldöző karakterekkel, akiknek semmi sem drága, akik mindenen és mindenkin átgázolnak. Szerintem az olvasó szemének sem kellene megrebbennie ilyen alakok olvastán, nincs ebben semmi újság sem, a filmipar (is) ilyen, akinek mégis averziója van a fentiek iránt, az egyrészt ma született bárány, másrészt ne menjen ilyen jellegű helyekre pénzt keresni. A siker sok emberből képes kihozni a legrosszabbat, és ez a legrosszabb lett papírra vetve. Bár a mű eleje kicsit zavaros, de érdemes átlendülni rajta, később összerázódik a cselekmény és valóban szeretné tudni az olvasó, hogy mi fog történni a következő lapokon. 

Fülszöveg

AZ AMBÍCIÓ OLYKOR HALÁLOS

Egy gyönyörű privát szigeten, nem messze a brit partoktól, éppen válságba került a Hajótörött szívek című szappanopera forgatása – és a stáb is készül ledobni a fedőt. A nézettségi adatok esnek, az új főnök egyre drámaibb – és egyre valószínűtlenebb – történetszálakkal áll elő, hogy visszarepítse a műsort a sikerlista élére.
Farrah, a rendező, Catherine, a főszereplő, és Amanda, a producer, egytől egyig szenvedélyes, ambiciózus nők – ők tartják egyben a produkciót. A tét óriási: semmi nem állítja meg őket, hogy megtartsák az állásaikat, amiket imádnak, és ott maradhassanak a szigeten, amely az otthonuk.
Vajon össze tudnak fogni, hogy szembeszálljanak riválisaikkal? Vagy végleg éket ver közéjük az ármány, a botrány, a széthúzás?

SUNDAY TIMES BESTSELLER

Melanie Blake (a képen) angol író, rovatvezető, tehetséggondozóBlake karrierjét a Top of the Pops kameraasszisztenseként kezdte, és végül megalapította saját zenei ügynökségét. Zenei sztárok képviselete után színész- és PR-ügynökséget alapított, amely elsősorban brit és amerikai szappanoperák színésznőit képviselte. 2018-ban Blake úgy döntött, hogy csökkenti ügyféllistáját, hogy írói karrierjére összpontosítson. Azóta három bestseller regénye jelent meg, a The Thunder Girls (2018), a Ruthless Women (2021) és a Guilty Women (2022), melyeket mind a zenei, mind a szappanoperaiparban szerzett tapasztalatai ihlettek.
(Életrajzi szöveg és kép: Wikipédia)

Mások írták róla

2021 Legdögösebb könyve

„Az ipari töcskölés új királynője” - TIMES

„Pompa, csillogás és ambíció... tökéletes” - WOMAN & HOME

„Ugyanaz a tévéseknek, mint ami a divatiparnak Az ördög Pradát visel volt” - OK!

„Döbbenetes, szexi, és végképp letehetetlen” - DAILY EXPRESS

„Ez 2021 könyve. Punktum.” - DAILY MIRROR

„Bravúrosan buja sikerkönyv, szexi, humoros és lebilincselő, ettől megvadul a szórakoztatóipari elit!” – NEW

„Bosszú, árulás, gyilkosság, és a legszexisebb jelenetek, amiket papírra vetettek… Minden szereplő igazi egyéniség… A csavaros befejezéstől leesik az olvasó álla!” – SUNDAY EXPRESS

Az év legpikánsabb, legizgalmasabb olvasmánya – dögös, vicces és magával ragadó: két nap alatt kiolvastuk!” – DAILY RECORD

„Gyönyörű, könyörtelen és eltökélt nők, bosszú, árulás és erotika… Vérpezsdítő olvasmány!” – THE SUN


Köszönöm a lehetőséget a Next21 Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is! 

A képek a 21. Század Kiadó oldaláról származnak.

Cím: Könyörtelen nők
Eredeti cím: RUTHLESS WOMEN
Szerző: Melanie Blake
Fordító: Horváth M. Zsanett
Kiadó: Next21 Kiadó
Megjelenés: 2021. október 26.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 978615818516


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes