A Halott Pénz zenekar kalandos története egy olvasmányos kötetben

Könyvajánló - Jávor Bence, Csapody Kinga és Gelencsér Milán: Na ​még mit nem?!

"Valami van a levegőben, valami ami éjjel összerak. Van valami a levegőben, valami ami reggel szétszed" - Ezeket a sorokat olvasva már biztos sokan rájöttek, hogy miről is lesz itt szó. Bizony, a Halott Pénz zenekar történetéről, melyről megjelent egy szuper könyv, amelyben hét izgalmas egyéniség mesél izgalmas útjáról gyerekkoruktól kezdve a teltházas koncertekig. Megszólalnak családtagok, barátok és zenésztársak, hogy a csapat még közelebb kerüljön a rajongókhoz.

halottpenz.jpeg

Szeretem az életrajzi írásokat, de a bulvárt messziről elkerülöm, így adódott, hogy a Halott Pénz zenekar dalait bár ismerem, az előadókról viszont szinte semmit nem tudok. Akarom mondani nem tudtam semmit, amíg kezembe nem került az Athenaeum Kiadó jóvoltából a Na még mint nem?! című kötet, mely kicsit közelebb hozza a zenekar tagjait az olvasókhoz. Ismerkedünk nemcsak a zenekar alakulásával, a dalaik születésével, hanem a tagok családi történeteivel is. Egy igazinak rajongónak is kínál újdonságot a kötet, mert számos olyan történet is helyet kapott benne, amikről eddig sehol nem hallhattatok.

Idén ünnepli "nagykorúvá válását" a zenekar, adtak is a hónapban a 18. szülinap ünneplésére egy teltházas jubileumi koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Ma már az országban szinte mindenki ismeri a srácok zenéjét, de hosszú volt az út a sikerig. Ezen a piacon nem elég a tehetség a sikerhez. Az eredményekhez kemény munka, szerencse, kitartás, tanulás és fejlődés kell. Ezt a nézetet vallja Marsalkó Dávid is, aki 2004-ben még egyszemélyes projektként futott neki a zenei világnak Halott Pénz néven.

A kötetnek hála jobban megismerjük őket, ráadásul nemcsak a zenekar hét tagja, Marsalkó Dávid, Boros Gábor, Papp Sámuel, Járai Márk, Prifer Barnabás, Varga Mátyás, Mihalovics Dávid, kapott 1-1 fejezetet, hanem a menedzserük, Molnár Csilla is, aki teljes értékű tagja a csapatnak.

Megszólalnak még a könyvben családtagok, a zenei pályáról ismert emberek, zenészek, többek között a Hősök rapzenekar és Fluor Tomi. Valamint megszólal a zenei szféra neves alakja, Lobenwein Norbert is. Ma már szinte alig van nívós fesztivál az országban, amihez ne fűződne a neve. De azt is megtudjuk miként gördült le a gyártósorról 2018-ban 10 ezer üveg limitált Halott Pénz-es Unicum.

A tagok történetein keresztül kirajzolódik a kép a bandáról, megtudjuk ki és mikor csatlakozott, valamint inspirációikról is mesélnek kicsit. Kifejezetten tetszett a pár oldalas idővonal, amelyen a Halott Pénz történetének legfontosabb állomásai szerepelnek a 2004-ben készült első daltól a számos albumon keresztül, az első Fonogram-díjon, londoni koncerten, a Sziget nagyszínpadi fellépésén át egészen az idei jubileumi teltházas koncertig.

A könyv olvasmányos, érdekes, számos történetet olvashatunk a csapat tagjairól, dalok születéséről, mindezt pedig rengeteg fotó színesíti. Gyerekkori fényképek családi eseményekről, majd pedig az első szárnypróbálgatásokról zenészként. Mindez pedig még látványosabbá teszi amúgy is tartalmas kötetet. Történeteiken keresztül még egy kicsit közelebb kerülhetnek a rajongókhoz. Ez a könyv minden Halott Pénz rajongó polcán elmaradhatatlan darab.

2804282.jpegKöszönöm a lehetőséget az Athenaeum Kiadónak!

A kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Kövess minket a Facebook-on is!

Érdekelnek a kiadó más kötetei is? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes