Hercegek és kémek a 19. században

A General Press Kiadó gondozásában két romantikus gyöngyszemet ajánlok figyelmetekbe a Romantikus Regények sorozatban. Julie Klassen A cornwalli hajótörött és Sabrina Jeffries A csábítás iskolája című regények egészen biztos, hogy megdobogtatják a női szíveket! A második műben a herceg igazi nőfaló, a csinos leányzó pedig elfogadhatatlanul szókimondó, az első címhez pedig egy titokzatos idegen tartozik, akit a tengerpartról eszméletlenül szedett össze a beilleszkedni nem tudó, magányos hajadon. Igen, lesznek bonyodalmak, intrikák, ármányban és humorban bővelkedő jelenetek!

Könyvajánló - Julie Klassen: A cornwalli hajótörött 

Julie Klassen Jane Austen és a Jane Eyre nagy rajongója, ami ezen a könyvön meg is látszik. A mű hangulata magával ragadó, de a karaktereken érződik némi búskomorság is. Laura, a mű női főszereplője a címben foglaltaknak megfelelően ugyanúgy hajótöröttnek érzi magát, mint a férfi főhős, Alex.  A lány szülei meghaltak, és a 19. század elején egy tisztességére valamit is adó, fiatal hajadon nem maradhat egyedül, gardedám nélkül, így kerül Laura cornwalli rokonokhoz. Nem tartozom ide, kesereg a lány, furcsák a szokások, mindenki gyanakodva néz rám... Hiába él ott immár 8 éve, sosem fogja otthonának érezni a vidéket, folyton menekülne innen.

Laura a tengerpartot járja, és amit kivet a víz, azt értékesíti, remélve, hogy egyszer össze tud annyit gyűjteni, hogy máshol valami egzisztenciát teremthet majd belőle. Egyszer azonban egy eszméletlen férfit gyűjt be a tengerpartról, aki rettenetesen titkolódzik a múltját illetően. A titkok és a kettőjük között felébredt vonzalom mindent összezavar. Menekülnek, de miért, hogyan és hová? Megváltás lesz-e Laurának is a férfivel tartani?

Igazi klasszikus romantikus történet a Jane Austen írásokat kedvelőknek! A borító gyönyörű, a tartalom szívet melengető, a karakterek kidolgozottak, néhány mellékszereplő még szimpatikusabb is, mint néha a főhősök (Mrs. Bray erős személyisége, vagy Jago magánakvalósága abszurd módon vonzó).

Fordító: Fügedi Tímea 











Fülszöveg

Két magányos szív a sors viharos tengerén

A szülei eltűnése után Laura a nagybátyjához kerül a messzi Cornwallba, ahol bármennyire is szeretne beilleszkedni, mind­végig kívülálló marad. Magányát enyhítendő, mindennap a szélfútta sziklákat járja, és a zátonyra futott hajókról a partra sodort tárgyakat gyűjti, hogy visszaszolgáltassa őket jogos tulajdonosaiknak.
Egy alkalommal azonban egy eszméletlen férfit talál az ádáz szirteken, és elhatározza: ápolni fogja, amíg fel nem épül. A jóképű idegennek furcsa sérülései vannak, különös kiejtéssel beszél, és mindent megtesz azért, hogy eltitkolja a múltját. Talán nem is az, akinek mondja magát…
Vajon kiáll­ja-e a kettejük között szövődő, váratlan vonzalom a falubeliek – és a lány – gyanakvását? Hazatalál-e a cornwalli hajótörött, és igaz otthonra lel-e mellette Laura?

„Elbűvölő szerelmi történet… Klassen mesterien vegyíti a hangulatteremtést az ármánnyal.” – Publishers Weekly

Könyvajánló - Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája

Nyomozás és romantika, talpraesett, gorombaságig szókimondó lány, dölyfös, önelégült (és nem mellesleg nőfaló) herceg: a műben minden megvan ahhoz, hogy az olvasók jól szórakozzanak különféle szópárbajokon és helyzetkomikumokon. 

Greycourt (Grey) hercege irigylésre méltó vagyona mellett a birtokai fejlesztésére fordítja energiáit, nem jut ideje feleség keresésre, ami elengedhetetlen a 19. századi etikett szerint a törvényes örököshöz. Grey egy temetésen összefut egy elképesztően rátarti ifjú hölggyel, aki első blikkre ellenszenvet ébreszt benne, és Beatrice sincs elragadtatva a nőfaló hírében járó férfitól. Ennek ellenére a herceg anyja ráparancsol Greyre, hogy készítse fel a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó, etikettben teljesen járatlan lányt az első báljára... Igen, menetközben kiderül számukra, hogy vonzódnak egymáshoz, de a múltjukban mindketten titkokat rejtegetnek.

Romantika és krimi, izgalmas szópárbajok, rejtélyes történések, csavarok, nyomozás, a múlt árnyai, évődések, botrányos szerelmi afférok, és miután A csábítás iskolája egy sorozat része (Hercegi kör), ezért ebben a könyvben nem is tudjuk meg, ki a gyilkos. Várhatunk az idei nyár végére, amikor a kiadó tervei szerint megjelenik a második rész Az agglegény címmel. Addig toporoghatok egy keveset még...

Fordító: Harcsa Henrietta

Fülszöveg

A boldogtalan gyermekkora után Greycourt hercege irigylésre méltó vagyont örököl, a birtok fejlesztése mellett viszont nem jut ideje a feleségkeresésre.

Amikor az anyja újra megözvegyül, Grey találkozik a mostohaapja temetését intéző, kissé rátarti ifjú hölggyel. Az első találkozás nem is alakulhatna rosszabbul. Az ellenszenv kölcsönös, mivel az igazi nőfaló hírében álló férfi sem lopja be magát a csinos, de a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó Beatrice szívébe.

Ennek ellenére a herceg teljesíti az anyja kérését, és felkészíti az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Az illemtan- és táncórák alatt közel kerülnek egymáshoz, és rádöbbennek, hogy sokkal több közös van bennük, mint ahogy azt korábban gondolták.

Ráadásul minél jobban megismerik egymást, annál nehezebb lesz tartaniuk az illő távolságot. Amikor pedig Greycourt a lány családi titkai után kezd kutakodni, Beatrice-nek el kell döntenie, vállalja-e a csalódás kockázatát a mindent elsöprő szenvedélyért…

Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!

A köteteket kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a címek melletti képekre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!






Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes