Eve of Man - Az elillanó káprázat

Eve az egyetlen termékeny nő a világon, aki az Eve of Man-trilógia első részében elzárva élt mindenkitől, és aki a világ egyetlen reménye volt a fennmaradásra. A második részben a szerzők, Giovanna Fletcher  és Tom Fletcher újabb feladatok elé állítják hőseiket az egyre mostohábbá váló körülmények között. Mire elég a lázadás, amivel kiszabadításra került Eve, hová juthat a világ és konkrétan közös világuk a Brammel egymás iránt érzett szerelmük fényében? A disztópia második részét, Az elillanó káprázat című művet is  a Maxim Kiadó gondozza.

Könyvajánló - Giovanna Fletcher  és Tom Fletcher: Eve of Man - Az elillanó káprázat

Eve az egyetlen nő a világon, aki utódokat képes világra hozni. Az Eve of Man-trilógia első részében a Toronyban, nagy tömegektől elzárt helyen az Anyák nevelik. A lányka lassan cseperedik, és erősen kamaszkorba érve már látja, hogy a jóléte egyben börtönbe is zárja, a részéről elvárt világmegváltás pedig egyszerre tölti el félelemmel és borzadállyal. A jövő reménye című kötet végére a lázadók kiszabadítják őt aranykalitkájából, szerelmet is érez Bram iránt, de a szabadságnak óriási ára van: a Tornyon kívüli világ kétségbeejtően veszedelmes, a szerelmesek ellen minden összeesküszik. És akkor még ott a felelősség is a vállán: megmenteni a világot, miközben a kormány emberei a nyakukban lihegnek. 

A történet szorosan ott folytatódik, ahol az első részben abbamaradt. Emlékszünk még ugye? Csak férfiak élnek a földön, meg idősebb nők, akik már nem termékenyek. Eve a jövő reménye! A lány a Toronyból kikerülve rádöbben, hogy szabadsága egyelőre látszólagos, hiszen folyamatosan menekül az őt üldözőktől, és az is számos problémába keveri, hogy lenti világgal kapcsolatos ismeretei nullához konvergálnak. Idealizmusa, naivitása és tapasztalatlansága számos oktondi döntésre sarkallja, kénytelen belátni, ha nem adaptálódik az őt körülvevő viszonyokhoz, annak hamar nemkívánatos vége lesz.

A szerzőpáros, 

Giovanna Fletcher  és Tom Fletcher

A váltott szemszögekből ábrázolt regény sok erős jelenetet tartalmaz, talán Bramé kicsit erőteljesebb, izgalmasabb, mint Eve-é. Kevesebb teret kap a műben a románc és többet a megoldandó feladatok, a menekülés és a jellemek fejlődése. A szerzőpáros erős ötletéből jó karakterek származnak, érdekes világot építettek fel és különleges módon működtetik. A Torony kütyüjei és a lázadók meg a lenti világ megoldásai körülbelül úgy viszonyulnak egymáshoz, mint az űrkorszak és a gőzgép feltalálásának emberei által kiötlött gépek, de nem kell félteni a lázadókat sem, vagy ellopják, vagy .. ellopják, amire szükségük van. Márpedig, ahol a szükség az úr, ott törvény és ne lopj parancsolat nem jut érvényre. 

Ha szigorúan vesszük, részemről érthető a Torony törekvése: ha pocsékba megy az egyetlen fogamzóképes nő a világban, akkor annyi mindennek és mindenkinek ezen a földön, legyen szegény vagy gazdag, diktátor vagy lázadó. Mégiscsak jobb helyen lenne aranykalitkában az a nő, mint kinn a veszélyes világban, amely nemcsak lázadóktól, hanem erőszaktevőktől, bűnözőktől is hemzseg. Hja, de ilyen egy kamaszlány: szerelmes lesz, és oda az érettségi meg az időben jó helyen lenni lehetősége - ismerős, nem? Persze, ha következetesen kettéválasztjuk a komoly diktatúrát az egésztől, mert azért mégsem mindegy. Nem véletlenül inkább ifjúsági regény, ahogy nagyon sok disztópia is az. A fiataloktól várjuk, mi felnőttek a megváltást, mert mi már belekövesedtünk, belefáradtunk az ekkora léptékű feladatok végrehajtásába. Hát akkor.. hajrá, a többi legyen a ti dolgotok! 

Fülszöveg

Eve az utolsó lány a földön. Az elmúlt tizenhat évben Eve fogoly volt, akit az Anyák őriztek. Csapdába esve a sorsa által. És az egész világ őt figyelte. Most végre megkapta a szabadságot, amire olyan régóta vágyott, Brammel együtt, akit szeret. De mindkettőnek ára van. A Tornyon túli veszélyes, új világban a kormány csak egy lépéssel van lemaradva mögötte. A kétségbeesetten küzdő lázadók oldalán harcolva Eve nagyobb veszélyben találja magát, mint valaha is el tudja volna képzelni. Vajon túlélheti Eve és Bram, miközben minden ellenük dolgozik?


A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
Kiadói Kód: MX-1490
Oldalszám: 304
Borító: füles, puhatáblás
Fordította: Stier Ágnes
Megjelenés: 2021
ISBN szám: 9789634992714




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes