Harc a láthatatlan világért

 Könyvajánló - Emily Millier: Eurielle

Van egy birodalom, ami emberi szem számára láthatatlan, és tündék, kentaurok, faunok és mindenféle varázslatos lények lakják. 



Van egy láthatatlan világ, amely emberi szem elől rejtve létezik.
Itt minden mozzanat a túlélés nagy pillanatává válik a hétköznapi ember számára.
Eurielle fiatal lány, átlagos élettel. Nem is sejti, hogy ő a tündék egyetlen reménye, és életfeladata nem kevesebb, mint megmenteni a gonosz uralmától a letűnőfélben lévő Láthatatlan Birodalmat.
Eurielle számos veszedelemmel és küzdelemmel teli útja közben megismeri a szerelem ízét, a halál közelségét. Ha csak egy pillanatra enged az ellenség kísértésének, a tündék azonnal elveszítik a harcot a gonosszal szemben.
Eurielle, ahogy mindinkább leküzdi az emberi világból hozott félelmeit, úgy kerül egyre komolyabb természetfeletti képességek birtokába. De vajon ez elég-e ahhoz, hogy megnyerjék a Láthatatlan Birodalomért vívott küzdelmet?

Eurielle egy egyszerű ember. Tizenhat éves, szeret olvasni, mindig saját magát képzeli a bátor hősnő szerepébe, aki mindenféle kalandokba keveredik. De Eurielle visszahúzódóbb valójában. Vajon hogy viseli, ha kiderül, hogy létezik egy egész birodalom, ahol a különféle varázslényeknek ő az egyetlen esélye arra, hogy ez a Láthatatlan Birodalom megmaradjon épségben? 

Eurielle-nek azonban erősnek kell maradnia, ha enged Trisztannak, azzal könnyedén a démonok oldalára billentheti a mérleget - csak rajta áll a birodalom sorsa, de útján nincs egyedül: barátokat is szerez, sőt, talán az igazi szerelmet is megismeri?

A varázsvilág kettészakadt, a különféle lények pedig háborút vívnak egymással, ám a sötétség egyre erősödik - ebbe pottyan bele Eurielle, aki álmában sem gondolta volna, hogy egyszer élesben is kipróbálhatja, milyen egy veszélyekkel, kihívásokkal - és persze szerelemmel - teli kaland. 

A kötet fiatalos hangvételű, igazi YA, és nem is mellőzi teljesen az ebben megszokott fordulatokat: kiválasztott szereplő, nagy szerelem, némi nem egészen szokványos szerelmi háromszög, és persze minden jó ha a vége jó. Maga a történet egy kicsit furcsán indul számomra, érzésem szerint megért volna egy alaposabb kidolgozást az eleje, az a rész, amikor és ahogyan Eurielle megtudja, hogy létezik egy birodalom. Ahogyan hozzákerül a könyv, eleve furcsa, és ami utána történik, még inkább. Persze ez egy fantasy YA, de egy picit több életszerűség, valóságos reakciók elfértek volna az elején.

Azonban ha ezen túllendültünk, egy olvasmányos és szórakoztató, fordulatokban gazdag regény, minden ízében a tizenéveseket megszólító stílusban - elvégre a szerző maga is fiatal -, minden olyannal, ami érdekli és foglalkoztatja őket. Megjelenik a szerelem, az érzelmek, a különféle emberi kapcsolatok nagy hangsúlyt kapnak a történetben, és ami külön jó pont, hogy sokat foglalkozik az ebben a korban teljesen természetesen meglévő félelmekkel, az önbizalomhiánnyal, és megjeleníti az útkeresést is. Ez az az időszak, amikor a gyerek már nem gyerek, de még nem is felnőtt, amikor keresi saját magát, amikor hadban áll a saját érzelmeivel, a hormonjaival, amelyek szinte irányíthatatlanul tombolnak.



Emily Millier 14 éves, a karanténidőszak alatt kezdte el írni a regényét, amely most formát öltött. A kötet jelenetei filmszerűek, ám a leírásuk kissé esetleges. A párbeszédek viszik inkább előre az egészet, azok jól sikerültek, és általában kirajzolódnak belőlük a beszélgetők személyiségjegyei, a leírások érzésem szerint kevésbé lettek magával ragadóak, de ez csupán gyakorlás kérdése. Az alapok bőven megvannak, és fantáziában sincs hiány, igazán pörgős és jó alaptörténetet talált ki a szerző. Kíváncsi leszek a további munkáira is. :)

A könyvsorozat oldala ide kattintva elérhető.

Köszönöm a lehetőséget a New Line Kiadónak! A kötet a borítóra kattinva elérhető kedvezményes áron. A kötet elérhető nyomtatott formában és e-bookként is.




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes