Boszorkányos disztópia egy alternatív Földön, ahol tombol a nőgyűlölet

Könyvajánló - Lizzie Fry: Boszorkánykör

Nők, hatalom, boszorkányok, elnyomás, üldözés, bosszú. Mindezek egy jó kis mágiával megspékelt disztópikus thrillerben.

A Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában nemrég jelent meg Lizzie Fry Boszorkánykör című regénye. A kötet a fantasy, a thriller és a disztópia szerelemgyereke. Adott egy alternatív Föld, ahol élnek olyan nők, akik ősi erőknek köszönhetően képesek varázsolni. Ezek a boszorkányok generációk óta örökítik tovább képességeiket, de az erős nőktől a férfiak mindig féltek, ezért hosszú békés együttélés után a vezetők úgy döntenek, hogy az összes boszorkányt el kell zárni a világtól.

A regény során beutazzuk a bolygót és miközben utazunk egyik helyről a másikra, számos boszorkány mindennapjaiba nyerünk betekintést. Nincs idő unatkozni, a regény pörgős, izgalmas, érdekesek a karakterek, a harcjelenetek pedig látványosak, filmszerűen peregnek az olvasó előtt. Annyira realisztikus az ábrázolás, hogy el lehet játszani a gondolattal az olvasás szüneteiben, vajon mi történne, ha tényleg előkerülnének napjainkban különleges dolgokra képes nők.

Többféle boszorkány létezik. Vannak, akik képesek a négy mágikus elem, a tűz, a víz, a levegő vagy a föld egyikén keresztül varázsolni. Mások kristályokon keresztül férnek hozzá az erejükhöz, de olyan is, akad, akinek természetes alapanyagokból készült főzetekkel képes csak varázsolni. Az erő öröklődik, de olyan is előfordul, hogy egy boszorkány lánya nem rendelkezik mágiával.

A regény középpontjában egy fiatal nő áll, Chloe, aki erősebb mindegyiknél, ugyanis képes mind a négy ősi erőt uralni. Épp csak felfedezi képességét, amikor rájön, hogy ő lett a világon a legveszélyesebb, de egyben a legkeresettebb boszorkánya is. Képes akár egy egész házat is eltűntetni egy szempillantás alatt, ami egy hatalmas céltáblát eredményez a hátán. Apjával menekülőre fogják az Őrség, a boszorkányvadászok. elől.

Eközben megismerjük Adelitát, egy kristályboszorkányt, aki épp az Őrség egyik tagja segítségével szökött meg a börtönből és fontos döntés előtt áll: vajon megbízhat Ethanben? Menekülés közben a boszorkányok belátják, hogy csak akkor lehet esélyük az elnyomás ellen, ha sikerül összefogniuk, s végül ők úgy döntenek, hogy segítenek Chloe-nak biztonságos helyre jutni. 

A szerző érdekesen építette fel ezt a világot és megmutatja a regény során, hogy mennyiféleképpen lehet kezelni egy ilyen helyzetet. Főleg a férfiak szempontjából volt ez érdekes, hisz ezeknek a nőknek nem igazán van más választása, mint menekülni és rejtőzködni. Ezzel szemben férfiként volt választásuk, véleményt formálhattak és cselekedhettek belátásuk szerint. Közben megismerjük a hierarchiát és a mai események hátterét, hogy miként jutottak idáig. De nem csupán a boszorkányok voltak elnyomna, hatalmas űr tátong férfiak és nők között. Borzasztó társadalmat festett fel a szerző, ami miatt folyamatosan szurkoltam ezeknek az erős nőknek, hogy küzdjenek tovább.

De mit tud kezdeni néhány boszorkány, egy kétségbeesett apa, aki a semmiből cseppen ebbe a világba és egy ex-vadász, aki most próbálja jóvátenni korábbi bűneit azzal, hogy a jó oldalra áll. 

Aki ismeri A szolgálólány meséje című történetet, akkor hasonlóságokat fel fog fedezni, csak ebben a történetben a nők kaptak egy kis mágiát, hogy több esélyük legyen az elnyomók ellen. Ez a regény barátsággal, összefogással, mágiával, akciókkal, fordulatokkal, feszültséggel, politikával és összeesküvés-elméletekkel van tele. Pörgős, izgalmas, olvasmányos kis disztópia mágiával fűszerezve.

boszorkanykor_b1.jpgA kötetet a Cartaphilus Könyvkiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A borítóképre kattintva a regény kedvezményes áron megvásárolható a kiadó honlapján!

Fordította: Alexovics Ingrid

"Egy arctalan tolvaj, egy kétségbeesett herceg és egy szabadon engedett sötét hatalom"

Sötét mágia négy Londonban. Igen: négy Londonban

Azt hiszed ismered a kárhozatot?

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes