Adj még egy esélyt!

A nyár kellően humoros, megfelelően reményteli, vízpartos-bekuckózós olvasmányának számít Denise Hunter Könyvesbolt a tengerparton című regénye. A kedvesen romantikus, helyenként drámákkal tűzdelt személyes sorsok megfelelően adagolt elegye gondoskodik arról, hogy a könyvet kézbe vevőnek ne legyen hiányérzete a mű végén sem. A regény a Next21 Kiadó gondozásban jelent meg.

Könyvajánló - Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton

Az egyik főhős Sophie Lawson, aki a mű elején a húga esküvőjén állja a sarat, gondoskodik arról, hogy minden klappoljon, minden a helyén legyen, mindenki időben megérkezzen oda, ahol éppen dolga van. Örömmel teszi, hiszen ezzel a lépéssel szabad lehet, felnevelte a testvéreit, sinen vannak, ő mégis legszívesebben elbujdokolna. A vőlegény részéről a vőfély kamaszkori szerelme, Aiden Maddox (a másik főhős), aki egy állásért dobta el kapcsolatukat (ez még akkor is megbocsáthatatlan, ha ellenállhatatlan volt az ajánlat), és ráadásul azon a napon, amikor az apja is elhagyta Sophie akkor már súlyos beteg, ápolásra szoruló anyját.

A szakítástól számítva eltelt hét év az esküvő időpontjáig, Aiden azóta nem sokat tud Sophie további sorsáról, de egy hurrikán az esküvő után összezárja őket egy házban, és ha tetszik, ha nem, mindenre fény derül. Hogy a lány ápolta az izomsorvadásos anyját, erején felül igyekezett mindent biztosítani testvéreinek, önfeládozása a mai napig sem ért véget, és gyámoltjai nagyon is hozzászoktak ahhoz, hogy ő mindig kéznél van, mindig mindent megold. Saját álmát, a könyvesboltot is halasztgatja (talán most végre sikerül neki összehozni), és testvérei nevelése miatt nem ment egyetemre sem, pedig felvették. Aiden megdöbben, Sophie pedig  nem mer bízni benne semmilyen szempontból sem. Talán még mindig éreznek egymás iránt valamit (biztos!), de öt órányi autóútra vannak egymástól helyileg. Mi lesz? Ki a merészebb és ki adja fel hamarabb? És lesz-e új esély? 

A szerző, Denise Hunter

A történet szórakoztatás mellett fontos tanítást is átad: félelmeink gúzsba kötnek, a múltat ki kell beszélni, rá kell kérdezni a másik félnél mindenre, ami fontosnak látszik vagy előre vívő lehet, mert a puszta feltételezés a kudarc szülőanyja. Nemet mondani nem istentől való vétek, a kéréseket, követeléseket pedig értékén kezelni családban is helyénvaló. A félelmeinket másra kivetíteni úgyszintén helytelen, drámai lépésekhez, és szörnyű következményekhez vezethetnek - a folyatos aggodalmaskodás pedig még soha, egyetlen ügyet sem oldott meg. 

Persze, nem vagyunk egyformák, ahol én nemet mondok valamire, az más értelmezésében rohadt önzésnek is tetszhet, és huszonévesen ezeknek a véleményeknek még tétje van. A traumák, sérelmek dédelgetése bizony tartósítani képes egy áldatlan állapotot, amiből csak a helyes hozzáállás és kommunikáció képes kibillenteni az egyént. Hogy mi lesz Sophie és Aiden további sorsa? Tudnak és akarnak-e élni az újabb eséllyel? Kiderül a könyvből.

A kötetet a Next21 Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Cím: Könyvesbolt a tengerparton
Eredeti cím: Bookshop by the sea
Szerző: Denise Hunter
Fordító: Farkas Veronika
Kiadó: Next21 Kiadó
Megjelenés: 2021. július 16.
Kötés: Kartonált

ISBN: 9786158185103
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes