Riverdale - Menekülés

 A nagy sikerű sorozat, a Riverdale regényváltozata folytatódik! Archie, Betty, Varonica és Jughead, a legfőbb szereplőink ismét nagy slamasztikába keverednek, amikor Archie-t gyilkossággal gyanúsítják meg. Vajon kikerülnek a csávából?

Amikor Archie, Betty, Veronica és Jughead kocsiba szállnak, hamar rájönnek, hogy kis városuk problémái úgy tűnik, mindenhová követik őket, amerre csak mennek. Archie-t gyilkossággal vádolják, és a bizonyíték ellene szól. Betty, Veronica és Jughead tudják, hogy Hiram Lodge akarja rákenni a fiúra a szörnyű tettet, de nem tudják, hogyan bizonyíthatnák. A banda utolsó mentőövként kitalálja, hogy vissza kell menniük a bűntett helyszínére, hogy ott szerezzenek valamit, ami alátámasztja a szavaikat. Vissza kell menniük tehát Shadow Lake-hez. Azonban a Lodge család erdei kabinját minden oldalról veszély és fenyegetés övezi. Vajon sikerül a csapatnak találnia valamit, amivel tisztázhatják Archie nevét? És ami még fontosabb: visszajutnak Riverdale-be élve?

Ennek a kötetnek a cselekménye a sorozat 3. évadának eseményei előtt zajlik, érdemes úgy elolvasni, hogy az első két évadot (és persze az első kötetet, amely a sorozat kezdete előtti nyarat meséli el) már ismerjük. 

A Riverdale c. sorozat főszereplői, balról jobbra: Archie Andrews (KJ Apa), Veronica Lodge (Camila Mendes), Jughead Jones (Cole Sprouse), Betty Cooper (Lily Reinhart)

A könyv visszarepített Riverdale világába, amit sikerült megszeretnem, egymás után néztem a részeket tavaly év végén meg idén év elején, a hangulatában, a szereplőkben volt valami, ami sikeresen hozta ezt az érzést. Ugyanakkor mégis kevésbé tetszett, mint az első kötet. Talán azért is, mert már láttam a 3. évadot korábban, itt meg azért picit másképp alakulnak az események; talán azért, mert a karakterek minden ismerősségükkel együtt egy kissé karakteridegenek lettek. Ha a sorozattól függetlenül nézem a történteket és szereplőket, akkor elég katyvaszos, érthetetlen, mert sok mindent csak felületesen magyaráz meg és mutat be.

Talán jobb lett volna maga a sztori, ha teljesen függetleníti Ostow a sikeres sorozattól, és egész más szereplőket is ír meg, akiket és akiknek a környezetét, múltját jobban bemutatja. Akkor egy ütős, izgalmas ifjúsági regény lett volna belőle, így egy kissé félresikerült fanfictionné vált.

Micol Ostow viszont nem ma kezdte a szakmát, és ez a kötet sokkal jobb volt feszültségkeltésben, izgalmakban, mint az előző (ahol nagyobb hangsúly volt a bemutatáson, mert egy olyan helyzetbe vágott bele, amit a sorozat nézői sem ismertek még.) Én egyébként a sorozatra akkor kattantam rá leginkább, amikor a második évadban a sorozatgyilkost üldözték, pont a hasonló sztorikat kedvelem nagyon. Persze fiatal főszereplőkkel, klisésen, de akkor is, semmi bajom sem a fiatalokkal, sem a klisékkel, ha azok jól működnek. Reméltem először, hogy kötetben is olvashatok valami hasonlót, így eleve egy kisebb csalódással kezdtem, hogy a könyv cselekménye mind a sorozatgyilkos leleplezése után zajlik.

Aminek viszont külön örültem az az volt, hogy a négy főszereplő mellett megszólalt Josie és Reggie is, és utóbbinak a karaktere a kötetben kifejezetten jól sikerült, értelme is volt a fejezetének. A négy főszereplő közül Ostow talán Archie részét ragadta meg a legjobban, jobban a mélyére ásott az érzelmeinek, a tárgyalás előtti félelmeinek, amikor még a bizonyíték is ellene szól... Összességében bár csalódtam némileg a kötetben, mégsem bánom, hogy megismertem a történetnek ezt az oldalát is.

Köszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak! A kötet elérhető a borítóra kattintva kedvezményes áron.

Érdekel a könyvsorozat első része? Riverdale - A kezdet


Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes