Híd a Temzén


Aki egyszer megégette magát, az a gyufától is fél, és pont ez a helyzet a General Press Kiadó Híd a Temzén című kiadványában. Julie Klassen regényében a fiatal jogászpalántát a tárgyalóteremben egy szépasszony átvágja, amely aztán a londoni ügyvédi társadalomban közröhej tárgyát képezi. A következő ügye azonban újabb gyönyörű és mellesleg rokonszenves nő mellé sodorja, aki gyilkossággal gyanúsítható. És mindez a 19. századi Angliában.

Könyvajánló - Julie Klassen: Híd a Temzén


Benjamin Bookert, az ifjú jogászt csőbe húzza Susan Stark, egy szépasszony a tárgyalóteremben, a megalázó fiaskón az egész ügyvédi társadalom röhögve szánakozik. Munkaadója sem túl boldog az elkövetett baklövés miatt, de bízik benne továbbra is, és amikor egy fontos ember erőszakos halálának tanúi lesznek, őt küldi a bűntény fő gyanúsítottjához intézkedni. És bár Benjamin megfogadta, hogy többé egy nő sem csavarhatja az ujja köré szakmai ügyekben, nehéz dolga lesz, mert Isabelle Wilder gyönyörű és okos, erős és talpraesett fiatal nő, akinek oka és akár ereje is lehetett megölni Percival Norrist. Az elhunyt egy jogászcég birtokosa, aki visszavonult az aktív élettől és különböző üzletek megvalósításában élte ki mindennapjait, valamint a Belle-szigeten élő Isabelle örökségének vagyongondnoka. Természetét tekintve zsugori, fösvény és zsarnokoskodó volt. Isabelle 30 éves, és éppen megunni készül Percival bácsikája ostoba intézkedéseit, amivel őt és a sziget lakóit akár csődbe is taszíthatja.


A szerző, Julie Klassen. Romantikus regényei rendre a sikerlisták élén szerepelnek, az író több irodalmi díj birtokosa, rajong Jane Austenért és Jane Eyre-ért. Férjével és két fiukkal Minnesotában él.


Amikor a jóképű Mr. Booker közli vele, hogy a családi vagyon gondnoka gyilkosság áldozata lett, Isabelle mélységesen megdöbben a hír hallatán. Egy visszatérő álom kísérti ugyanis, amelyben az áldozat halálát látja maga előtt. Vagy talán nem is álom volt? A nyomozás kezdetét veszi, bár Bookert  zavarni kezdi, hogy megítélése szerint Isabelle híján van a tettetésnek, nem foglalkozik a külcsínnel és az illendőséggel. Benjamin ezt üdítőnek találja a Susan Stark ügy után, de hinni, bízni még nem mer, minden objektív tapasztalása ellenére sem. Három dolog is zavarja: egyrészt Isabelle-ről ellentmondásos információk jutnak tudomására, másrészt létezni kell egy Isabelle által írt kompromittáló levélnek a vagyongondnok felé, de eltűnt, harmadrészt ott az úgynevezett Wilder-átok, amely szerint minden Wilder, aki elhagyja a szigetet, fiatalon meghal.

Ha elég magabiztosan állítod azt, amit gyanítasz, tízből kilencen el fogják hinni, hogy bizonyítékod van rá, és ennek megfelelően fognak válaszolni.
– Nem örülök a kudarcodnak, ahogy te nevezted az esetet. Mindnyájan követtünk már el hibákat. A jellemünkről azonban az árulkodik igazán, hogyan járunk el az ilyen helyzetekben. A legjobb, amit tehetünk, hogy tanulunk belőlük, helyrehozzuk a kárt, ha lehetséges, és a jövőben jobban viselkedünk. Nem vádolunk mást, nem keresünk kifogásokat, és nem bújunk el szégyenünkben. 
A szálak csak bonyolódnak, amíg az olvasó alaposan megmártózik a 19. századi Anglia mindennapjaiban, szokásaiban, udvarlási és üzleti ceremóniáiban, elfogadott társadalmi érintkezéseiben. A romantikus szál mellett - Isabelle és Booker kibontakozó vonzalma - a krimiszál is jelentős: végül is ki ölte meg Percival Norrist? Az alapos felderítés komoly eltitkolt ügyeket hoz felszínre, amelyeknek sötétben tartásához persze megvan a megfelelő személy érdeke. Vajon sikerül-e balekot találni a tettesnek a saját személye leplezésére?

Kedves, aranyos, szeretnivaló mű, a felturbózott Jane Eyre történetek kedvelőinek egyenesen kötelező olvasmány.



A kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A képre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Fordító: Fügedi Tímea

Cím: Híd a Temzén
Szerző: Julie Klassen
Kiadó: General Press Kft.
Megjelenés: 2021. január 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634524533
Méret: 197 mm x 137 mm

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes