Hét hazugság

Könyvajánló - Elizabeth Kay: Hét ​hazugság

Az egész egyetlen aprócska hazugsággal kezdődött…

130776755_3518125888224542_4287796168665474140_o.jpg

Minek ellenség, ha az embernek ilyen barátai vannak? Ez a kérdés tökéletesen passzol Elizabeth Kay Hét hazugság című könyvében szereplő két "barátnőre". A kötet elvileg thriller, szerintem inkább közelebb áll a lélektani drámához, de tudjuk, ízlések és pofonok. Na, de miről is szól a történet? A cím elég árulkodó: hazugságokról.

Adott két barátnő, Jane és Marnie, akik már gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok. Mindent együtt csináltak, rengeteg közös kis kalandot éltek át és minden titkát ismerték a másiknak. Aztán elkezdtek felnőni és kezdtek megváltozni a dolgok. Marnie szerelmes lesz, férjhez megy és már nincs annyi ideje barátnőjére sem, kezdenek eltávolodni egymástól.

A kötetben megismerünk hét hazugságot, melyek megmérgezték a két lány életét. Jane betegesen ragaszkodik Marnie-hoz és bármi áron egyre nagyobb és nagyobb szeletet szeretne magáénak tudni gyerekkori barátnőjéből, ráadásul ki nem állhatja a lány kedvesét. Ezt sosem vallaná be és ezzel máris megszületik az első hazugság. Féltékeny, irigy és bár nem mondta ki, Marnie is érzi, hogy problémája van Charlie-val, ezért még jobban bezárkózik Jane előtt.

Jane narrációjával ismerjük meg a teljes kálváriát, hogy miért viselkedett így, mitől ragaszkodott szinte megszállottan Marnie-hoz. Tökéletes manipulátor a csaj, aki soha semmiért nem hibás, minden elkövetett baklövés valaki más lelkét terheli. Legalábbis szerinte. Mindenre csak keresi a kifogásokat. Kifelé a kedves, segítőkész, gondoskodó nő, valójában pedig aljas, önző némber.

Közben látjuk a másik nőt, aki kicsit olyan, mintha fel sem fogná a körülötte zajló világot. Hihetetlenül, már ijesztően naiv. Aztán kicsit megkavarja az állóvizet egy gyilkosság, egy kíváncsi, pletykára éhes újságíró, de még így sem tudott igazán érdekessé válni számomra a regény.

A rövid, pergő fejezetek olvastatták magukat, de mégsem az én könyvem volt. Nekem hiányoztak a csavarok, az elgondolkodtató részek. Érdekes volt belelátni egy ilyen egyértelműen nem túl egészséges kapcsolatba, de Jane-en kívül nem igazán ismertük meg a többi szereplőt. Egy pszichopata hajlamokat mutató szereplő pedig nem mindig elég, hogy elvigye a show-t.

Ez a szerző debütáló regénye, van benne potenciál, egy könnyed délutáni olvasásra okés, az alapötlet sem volt rossz, szóval reméljük a következő regénye kicsit átgondoltabb lesz és akkor még bármi lehetséges. Sokan szeretik az ilyen típusú könyveket, szóval nem félek attól, hogy nem lesz, aki szeresse ezt a könyvet. :)

1915731.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Pejkov Boján

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Egy letehetetlen krimi-thriller gyilkossággal, emberi tragédiákkal

Az emberi elmében laknak a legveszélyesebb szörnyek

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes