Sorozatgyilkos az esküdtszékben

Könyvajánló - Steve Cavanagh: T1Z3NHÁROM

Egy empátiát nem ismerő, kegyetlen sorozatgyilkos
és egy dörzsölt, jó útra tért ügyvéd.
Vajon ki jön ki jobban a találkozásukból?

tizenharom.jpg

A legtöbb sorozatgyilkosnak van valami perverziója. Van, aki trófeákat gyűjt az áldozataitól, van, aki a holttesten hagyja a kézjegyét és van, aki embereket öl, hogy egy gyilkossági perben az esküdtszék tagjává válhasson. Utóbbi csoportba tartozik a történet egyik főszereplője, Joshua Kane, akiről rögtön a kötet elején kiderül, hogy ölni neki pusztán játék. A regény első lapjain szemtanúi leszünk rögtön a gyilkosságnak, ahol egy pénzérmével döntötte el, hogy áldozata él vagy meghal.

A másik főszereplő Eddie Flynn, aki profi szélhámosként tengette mindennapjait, majd átnyergelt a "jó oldalra" és sikeres ügyvéddé vált. Felkérik, hogy csatlakozzon Robert Solomon védelmét képviselő csapatba. De kicsoda Bobby Solomon? Hollywoodi csillag, feleségével pedig a celebvilág álompárjaként gondoltak rájuk. Aztán holtan találták közös hálószobájukban a feleségét és a biztonsági főnökét. A Bobby elleni vád: kettős gyilkosság.

A történetet két szálon követhetjük végig. Az egyiken megismerjük Kane-t, aki egy genetikai rendellenesség következtében nem érez fizikai fájdalmat, emellett híján van az empátiának és hamis személyazonosságot felvéve készül bejutni a tárgyalásra esküdtként. Látjuk, ahogy megfigyeli az ügyvédeket, kilesi a potenciális esküdteket, aztán már nincs más dolga, mint végezni az illetővel és belebújni a bőrébe. Egy kegyetlen gyilkos, aki az álcázás mestere.

A másikon Eddie-t látjuk, ahogy beleássa magát az ügybe. Elve, hogy nem véd bűnösöket. Azért vállalta el az ügyet, mert úgy gondolja Bobby ártatlan, bár a bizonyítékok mást mutatnak, hisz abban, hogy jó emberismerő. Közben házassági és alkohol problémáiból is kapunk egy-egy szeletet. A nyomozás során nincs könnyű dolga és gyanítja, hogy a rendőrség hibázott, ebben csak megerősíti, amikor egy csapat rendőr alaposan helyben hagyja, amikor szimatolni kezd. Aztán ahogy egyre mélyebbre ás, már kezdenek kétségei lenni.

Vajon mégis Bobby a tettes? Vagy esetleg Kane, aki élvezi, ha rács mögé juttathat valakit egy olyan bűnért, amit ő követett el? 

Van itt minden, ami egy nagyon jó krimi-thrillerhez kell. Egy kegyetlen sorozatgyilkos, korrupció, mocskos zsaruk, hibás rendszer és egy nem tökéletes, de szimpatikus ügyvéd, fordulatok, váratlan csavarok, pörgős akciójelenetek. Ijesztő, de izgalmas volt elmerülni Kane beteg elméjében, ahogy űzi kisded játékait, miközben próbáltam rájönni, hogy mi a szerepe a történetben. Végig vártam, hogy kiderüljön vajon ő a gyilkos vagy Bobby, aki nagyon jó színész és ügyes hitette el a környezetével, hogy ártatlan, esetleg egy ismeretlen harmadik szereplő az elkövető. Eddie igazi dörzsölt, belevaló ügyvéd, könnyű megkedvelni és a mellékszereplők is jól színesítik a regényt. Amikor beszáll az FBI is az ügybe csak még érdekesebbé és pörgősebbé válik a regény. Kb a felétől letenni sem tudtam. (És ez nem csak költői túlzás, hajnal 4-kor fejeztem be a regényt. :D )

Van pár csavar, amire rájöttem menet közben, de így is akadt bőven meglepetés. A szerző végig fenntartja az érdeklődést, a feszültséget, még a tárgyalás percei sem voltak unalmasak, pedig azoktól féltem kicsit. Olvasmányos, lendületes, sokszor filmszerűen pergő jelenetekkel. Nálam abszolút nyert. Remélem a sorozat más részeit is elhozza a kiadó a magyar olvasóknak.

steve-cavanagh-tizenharom-43515725555.jpgKöszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv a weboldalukon kedvezményes áron.

Fordította: Abrudán Katalin

Kövess minket Facebookon!

Egy iskolai lövöldözés lélektana

Mint a szemed fényére

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes