A jó vezető titkai

Könyvajánló - John P. Strelecky: Az Élet Nagy Ötöse

„Ez a könyv inspirálni fog téged.

Vezetői szerepedet is egyszer és mindenkorra tisztábban látod. Nemcsak a munkában, de otthon, a közvetlen környezetedben és abban is, ahogyan az életedet irányítod. Minden egyes pillanatban szükségünk van vezetői képességeinkre. Ha másért nem, hát azért, mert önmagunkról döntünk.”

John P. Strelecky legújabb magyar nyelven megjelent könyve, Az Élet Nagy Ötöse egy fiktív történet, melyben megismerjük Joe-t, akinek életét, munkáját forradalmasítja barátja, a sikeres vállalkozó, Thomas vezetési módszere. A kötet során megismerünk öt fontos életcélt, melyek segítenek, inspirálnak, motivációt adnak, hogy a megcsömörlött, frusztrált Joe élete egyensúlyba kerüljön és pozitív irányt vegyen. A könyv elolvasása az olvasókat is ösztönözheti a változásra, hisz valójában mind vezetők vagyunk. Ha munkahelyen nem is, de az életünkben mindenképp.

streleckyjohnp_cpaullanderi_lr.jpg"John P. Strelecky (1969) amerikai író gyermekkori álmát követve pilóta szeretett volna lenni, de szívproblémái miatt erről le kellett tennie. Vállalkozási tanácsadóként dolgozott, állandóan úton volt, aztán harminckét éves korában úgy döntött, hogy kiszáll a mókuskerékből: 2002-ben egyéves fizetés nélküli szabadságot vett ki, és hátizsákos turistaként körbeutazta a világot. Tapasztalatai alapján írta meg a Miért kávézót, mely nagy siker lett. Az Élet Nagy Ötöse a második magyarul olvasható könyve."

Thomas Derale szemszögéből megismerhetjük a körülötte élőket, dolgozókat és őt magát. Azokat az embereket, akik mind felnéznek rá, elismerik vezetői képességeit, már-már piedesztálra emelve a férfit. Ötvenöt éves és egy rossz hírt kap: rákban haldoklik, de még ekkor is azt tekinti fontosnak, hogy másokat inspiráljon egy sikeresebb élet eléréséért.

Számos tippet kapunk arra, hogy miként kezdjük el szeretni a mindennapokat, hogyan találjunk örömet bármiben.  Mindezt szép metafórák formájában kapjuk. Információkat a vezeti módszerekről, munkafolyamatokról, vállalatfejlesztésről, piacról, versenyről, ám mindet csak felületesen érintjük. Örök igazságokról mesél. Ki ne hallotta volna már ezerszer, hogy tegyünk olyat, ami örömet okoz? És ki az, aki nem arra vágyik, hogy a munkája, a karrierje legyen a hobbija, hogy ne váljon fásulttá, tudja szeretni és élvezni a munkáját, hogy képes legyen inspirálni a kollégáit, beosztottjait, hogy ők is élvezettel vessék bele magukat a munkájukba? A kötetben kapunk néhány ötletet, hogy ezt miként érhetjük el és azt is megmutatja milyen a jó vezető és az ideális munkakörnyezet.

Amikor kezembe vettem ezt a könyvet, azt gondoltam egy sima önfejlesztő könyv lesz, benne öt pontban leírva, hogy miként fejlődjön az ember, hogyan lássa tisztán vezetői szerepét. A fülszöveg ugyanis semmit nem árul el arról, hogy nem egy oktatóanyagot kapunk, hanem egy majdnem regényt, egy történetet, egy hasznos és inspiráló tanmesét felnőtteknek, amelyet bárki felhasználhat, hogy jobb vezetővé váljon, hogy képes legyen hatékonyan irányítani az életét.

Az ötlet nagyon jó, nálam a kivitelezés nem volt átütő, a nyelvezet sem talált el, a párbeszédek kicsit erőltetettek voltak és időnként untam is sajnos, de azért egy délutánra egész kellemes szórakozás, és a mondanivalóján mindenkinek érdemes elgondolkodni. Nagyon tetszett például a hasonlat a múzeumról, mely halálunk után marad utánunk, már ezért megérte kézbe venni a kötetet.

"Éld úgy minden napodat, hogy része legyen életed múzeumának."

strelecky_azeletnagyotose_72dpi.jpgA kötetet a Park Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Fordította: Béresi Csilla

Kövess minket a Facebookon is!

A férfi, aki irodalomnak nézte az orvosi eseteket

Szépség, egészség, termékenység és szexualitás a 19-20. század fordulóján

Scott Kelly: Egy év az űrben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes