Fejleszd az agyad Agytornával!

Könyvajánló - Philip Carter és Ken Russel: Agytorna

Kíváncsi vagy miben vagy tehetséges? Itt egy szuper könyv, amely segít tesztelni az agyad. Sőt! Ha megvan a gyenge pontod, akkor szuper gyakorlófeladatok várnak. Kalandra fel! Fejleszd az agyad Agytornával!

Egy nagyon izgalmas és hasznos kötetet dobott piacra a napokban a Bioenergetic Kiadó. Ez nem más, mint az Agytorna című kötet, melynek alkotói Ken Russel és Philip Carter. Mindketten az IQ tesztek elismert szakértői. A kötetben rengeteg izgalmas és érdekes feladat kapott helyet, melyek célja, hogy átmozgassa az agy azon pályáit, melyeket előfordulhat, hogy évek óta nem használtunk.

Az agyunk rendkívül összetett, ezért az idegtudomány folyamatosan újabb és újabb dolgokat derít ki. Mindenki agya teljesen egyedi, életünk során minden benyomás képes változtatni a felépítését, az agy képes tanulni. A kötet elején találunk egy leírást az agyról, arról miként fejlődik magzatkortól az öregkorig. Arról is kapunk infót, hogy miért vagyunk fogékonyabbak gyerekként és egy érdekes tanulmány összefoglalóját is olvashatjuk, amely a londoni taxisokon végzett vizsgálatokról szól.

Az elméleti fejezetekben olvashatunk arról, hogy miért érdemes folyamatosan edzeni az egyik legfontosabb szervünket, miért fontos a megfelelő táplálkozás, avagy hogyan együnk agykímélő módon, és az sem maradhatott ki, hogy a testmozgásnak milyen pozitív hatásai vannak az agyunkra.

20200311_233325.jpg

Miután már megismertük egy kicsit agyunk működését, jöhet a gyakorlati rész. Aki találkozott már IQ teszttel, annak ismerősek lesznek a feladattípusok. Minden feladatnál adott egy idő, ami alatt kell elvégezni, és persze megvannak a megoldások is, hogy tudjuk ellenőrizni. Az elején tesztek vannak, melyek segítenek feltérképezni az agyat, hogy az olvasó lássa, hol kell még fejleszti.

Különböző érzékeket tudunk vizsgálni a feladatokkal. Először a térérzéket tesztelhetjük, aztán jönnek a mintafelismeréses, majd a numerikus és verbális készségeket vizsgáló feladatok. Ha ezekkel megküzdöttünk jöhetnek a logikai és a kreativitást elemző feladatok. Ezt pedig minden kategóriában villámkérdések zárják.

Rengeteg színes, érdekes teszt és gyakorlat van a kötetben, kifejezetten élveztem őket. Az elején felnőtteknek javasolják, hogy ne lustuljon el az agyunk, de én simán odaadnám tizenéves gyereknek is. Ők is biztos, hogy jó kis kihívásnak fognák fel a feladatokat. Akár jó kis családi vetélkedőt is lehet tartani azonos korú vagy közel azonos korú gyerekek között vagy baráti társaságban a könyv segítségével.

agytorna_borito_600rgb.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted, és még egy beleolvasót is találsz!

Köszönjük, Bioenergetic Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Duplázd meg a tanulóerődet!

10 szuperétel - ezeket edd, ha egészséges akarsz lenni!

A legfontosabb masszázstechnikák lépésről lépésre egyetlen könyvben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes