Utóirat: Még most is szeretlek!

Könyvajánló: Cecelia Ahern - Utóirat: Még most is szeretlek!

Emlékeztek még arra a szívszorító történetre, amikor a haldokló srác élete szerelmének vigaszul a gyászban leveleket hagy hátra? Ez a megható, bájos, időnként humoros történet volt az Utóirat: Szeretlek! Most pedig tizenöt év után megérkezett a várva várt folytatás, mert akit szeretünk, annak mindig van mit mondanunk...

ps-i-love-you.jpg

Tizenöt évet kellett várnia a rajongóknak, hogy megtudják hol tart most Holly Kennedy élete. A regény előző része, az Ui.: ​Szeretlek 2007-ben jelent meg nálunk és engem is levett a lábamról. Aki nem olvasta, annak csak ajánlani tudom. A regény során megismerkedünk a 29 éves Holly-val, aki tizennégy évesen rátalált élete szerelmére, Gerry-re, akit egy agydaganat elvett tőle. Teljesen összetört, fogalma sem volt, mit kezdjen az életével, ám ekkor megtörtént a csoda: Gerry visszatért, hogy átsegítse a gyászon. Ne féljetek, ez nem egy horror sztori, hanem egy bájos, szívszorító történet síron túl tartó szerelemről, gyászról, elengedésről, felépülésről. Gerry ugyanis az utolsó hónapjaiban úgy döntött Holly-nak szüksége lesz minden segítségre, ezért tíz darab levelet írt neki, azzal a meghagyással, hogy minden hónapban bontson ki egyet. 

660823_3.jpgA levelek utasításokat tartalmaztak, melyek segítenek kiszakadni a szeretett férfi elvesztése okozta űrből. Apró üzenetek, amelyek mások számára jelentéktelenek, de Holly számára azt jelentette, hogy Gerry még mindig vele van. Néha imádja a leveleket és alig várja, hogy olvashassa a következőt, néha pedig gyűlöli Gerry-t a feladatok miatt, amik elé állítja. Egy szomorú történet, amely tele van szeretettel, drámával, fájdalommal, küzdelemmel, hogy miután Holly úgy érzi mindenét elvesztette, mégis kikeljen az ágyból reggel és folytassa az életét. De mindezek mellett helyet kapott a humor, a boldogság is. Majdnem egy év telik, mire Holly kibontja az utolsó levelet és a lány tényleg úgy érzi, hogy itt az ideje, hogy Gerry nélkül is boldoguljon. Egész életében úgy gondolt magára, hogy Gerry és Holly, nem létezett én, csak mi, de most nem volt választása, mivé kellett válni, újra rá kellett találnia önmagára. Harminc éves és még előtte az élet...

"Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel."

Ezt a különleges történetet Hollywood is felkapta és film is készült belőle a regénnyel azonos címmel, P.S. I Love You Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével. A forgatókönyvben megváltoztattak jó pár dolgot, ettől függetlenül vagy pont emiatt, de a lényeg, hogy szuper történet kerekedett belőle. Ha eddig kihagytátok a könyvet és/vagy a filmet, ajánlom mindkettőt, szem nem marad szárazon.

Több mint tíz éve olvastam a könyvet, ezért amikor meghallottam, hogy érkezik a folytatás, levettem a polcról és újra elolvastam. Még mindig imádtam és volt bennem némi félsz, hogy vajon lesz-e annyira jó az Utóirat: Még most is szeretlek! Az első pár oldal nem szippantott be. Valahogy más volt, talán még untam is kicsit. Hat év telt el azóta, hogy Holly megkapta az utolsó levelet. Vele és barátaival is rengeteg minden történt. Néhány éve Ciara hazaköltözött Matthew-val Ausztráliából és nyitottak egy vintage boltot, ahol Holly munkát vállalt miután a magazin, aminek írt, becsődölt. Holly boldog Gabriellel, aki azt szeretné, hogy költözzenek össze. Holly vágyik az új életre és legnagyobb fájdalma és félelme, hogy teljesen elfelejti Gerry-t. Bár még mindig minden nap eszébe jut, már nem olyan élesek az emlékei, már nem érzi, hogy vele van. De az élete most rendben volt és csak ez számított.

Ám egy különös helyzet feltépi a sebeket és Holly-t visszarántja a múlt. Ciara egy podcastet indított, ahol szeretett volna egy adást a gyásznak szentelni és addig győzködte Holly-t, hogy meséljen az életéről, míg belement. Elmesélte, miként vesztette el Gerry-t, hogyan tört össze a halála után és miként adtak neki erőt a hátrahagyott levelek, amelyek segítettek felépítenie az új Holly-t, akivé Gerry halála után válnia kellett. Beleszakadt a szíve és remélte többé szóba sem kerül, de tévedett. Sokakat megihlettek a levelek és létrehozták az Utóirat: Szeretlek Klubbot, melynek tagjai olyan haldoklók, akik hasonló búcsúüzeneteket szeretnének hagyni szeretteik számára és arra kérik az özvegyet, hogy segítsen neki. És innentől már végre beszippantott a történet. Megismerjük a klub tagjait, Holly évődését. Az esze azt súgja meneküljön, mert ez a helyzet visszarántja a sötétségbe, amelybe hét éve Gerry elvesztése sodorta. De bármennyire szeretne távol maradni, megérinti őket a történetük.

Ezúttal is kaptunk drámát, szomorúságot, gyászt, reményt, de humoros jelenetekben sem volt hiány. Engem a klub tagjai közül Ginika története fogott meg teljesen. Itt volt ez a lányanya, akinek már csak hónapjai vannak hátra és szeretné, ha pár hónapos gyermeke emlékezne rá. Ez az egyetlen ok amiért levelet szeretne hátra hagyni, de nem tud írni. De nem azt kéri Holly-tól, hogy írja meg a levelet, azt kéri, hogy tanítsa meg írni. Ismét egy parádés regényt kaptunk a szerzőtől. Egy különleges, gyönyörű történet méltó folytatása.

"Mert még mindig van mit mondanom…"

1729892.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Köszönjük, Athenaeum Kiadó!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Üvöltés - Harminc nő, harminc történet

Lantmadár - Az utánzás is lehet eredeti

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes