Mesés látnivalók a horvát tengerparton II.

Könyvajánló - A horvát tengerpart, Isztria és a Kvarner-öböl (Marco Polo)

Hegyek, völgyek, erdők, olajfaligetek, nemzeti parkok, a városokat járva olasz életérzés, szarvasgomba, különleges borok és egyéb gasztronómiai finomságok.

rovinj-istria-croatia.jpeg

A Marco Polo sorozattal ezúttal ismét Horvátországba utazunk, de most megtudhatjuk mit érdemes megnézni az Isztrián és a Kvarner-öbölben. Mi vár itt ránk? Hegyek, völgyek, erdők, olajfaligetek, nemzeti parkok, a városokat járva olasz életérzés, szarvasgomba, különleges borok és egyéb gasztronómiai finomságok az isztriai konyhának köszönhetően és szívélyes vendéglátás.

A kötetben nem csak Horvátországnak jutott hely. Kapott egy fejezetet a Szlovén-Isztria is. Kikötővárosok, dimbes-dombos belső területek, strandok, titokzatos barlangok és pazar panoráma. Érdemes ellátogatni Izolába a Simonov Zaliv Régészeti Parkba, mely egy különleges ásatási terület. Közvetlenül a tengerparton csodálhatjuk meg egy ókori római villa alapzatát és 3000 négyzetméternyi mozaikpadlót.

dsc_6526_villa_maritima_big.jpg

Szintén érdemes ellátogatni a mediterrán hangulatú Piranba, melyről azt mondják a legszebb szlován tengerparti kisváros. Innen egy kellemes séta a tengerparti sétányon és máris Portorožban találjuk magunkat, ahol a mesés fövenyes strand csábítja az embereket ejtőzésre. Kellemes, hangulatos kisvárosok barátságos árakkal.

slika-5_579b13eebaf6b.jpg

Aztán irány a Horvát-Isztria, melynek kúp alakú dombjain középkori kisvárosok bújnak meg a meredek lejtőkön, a völgyekben pedig olajfák és szőlőtőkék sora várja az utazókat. Ezt a vidéket "horvát Toszkánának" is nevezik. A félszigeten mediterrán kisvárosok és idilli kavicsos öblök lehetőséget adnak számos szórakozásra. Egy jó szarvasgombáért irány Buzet, Motuvunba, az autómentes városba pedig a pazar panorámáért érdemes mindenképpen elmenni. Lenyűgöző kilátás a Minra-völgyre, míg az óváros keskeny utcáin sétálva mesés palotákat csodálhatunk meg.

Ha pedig romantikus naplementenézésre vágyunk, akkor az öblökkel és félszigetekkel tarkított Novigrad a tökéletes választás. Pulában (magyarul Póla) pedig a történelem mesés darabkája, az impozáns, gyönyörű állapotban fennmaradt római Amfiteátrum várja az utazókat.

pula-arena-iz-zraka.jpg

A Kvarner-öböl enyhe éghajlata, szelektől védett tengerpartja, árnyas sétányai, mediterrán növényzete és fürdőhelyei egykor a Monarchia előkelőségeinek kedvenc üdülőhelyeit adta. Az őket fogadó luxusvillák- és hotelek ma is meghatározó képei az itt található városoknak. Crikvenica hosszú, kavicsos-fövenyes stranddal várja a pihenni vágyókat, de a páratlan panorámák kedvelőinek kötelező felmenni a senji Nehaj-erődbe, ahonnan mesés a kilátás.

kula-nehaj-senj-optimizirano-goran-sekula_0.jpg

Semmiképp se hagyjuk ki a Kvarner-öböl szigetvilágát sem.

"Fehér mészkő uralja a rideg Cres szigetet. Píneák és magyaltölgyek adnak árnyékot Lošinj öbleiben. Krk a kopár sziklahátak mögött termékeny völgyeket és szép strandokat rejteget. Rab is két arcát mutatja: a növényzetben szegény, de gyönyörű öblökkel megáldott északit és a délit, amelyet gazdag vegetáció borít. Végül Pag arculatát a szalinák, a fehér sziklák és az ősi olajfák adják. Hogy melyik a legszebb az egész vidéken, azt nehéz lenne eldönteni: a maga nemében mindegyik varázslatos."

kampor-3_1.jpg

A Marco Polo ezúttal is hozza a formáját: legbiztosabb tippet, száraz és esős napokra, príma helyek ingyen, tipikus, a vidékre jellemző programok, látnivalók, gasztronómiai és szállás tippek, élménytúrák, ünnepek és események, linkek, blogok, appok, naprakész információk, praktikus tanácsok, ötletek gyerekkel utazóknak, néhány szó horvátul és térképmelléklet. Rengeteg hasznos információ kis helyen kedvező áron.

1605775.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Mesés látnivalók a horvát tengerparton I.

Garda-tó: déli életérzés, bájos óvárosok, festői kikötők, ízletes ételek és italok

Kalandozások Portugáliában

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes