A legfontosabb masszázstechnikák lépésről lépésre egyetlen könyvben

Könyvajánló - Josep Mármol és Artur Jacomet: Anatómia és sportmasszázs

"Az Anatómia és sportmasszázs nélkülözhetetlen útmutató mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a masszázs tudományáról. [...] A megfelelően alkalmazott sportmasszázs a regeneráció, a rehabilitáció és a megelőzés eszköze."

A Bioenergetic Kiadó elhozta a magyar olvasóknak Josep Mármol és Artur Jacomet igényesen összeállított kötetét a masszázsról. A könyv segítséget nyújthat alkalmi, amatőr és hivatásos sportolók számára is, valamint szakembereknek is. De tökéletes azoknak is, akik szeretnének megtudni többet erről az izgalmas és hasznos tudományról.

A könyv olvasása után átláthatóbbá, érthetőbbé válik a sportmasszázs. A szövegek jól érthetőek, ráadásul számos illusztrációt találunk a kötetben. Anatómiai rajzokat, folyamatábrákat, ráadásul mindezt tökéletesen egészíti ki a mobilalkalmazás, melynek segítségével 21 oktatóvideót is megnézhetünk.

Az első fejezetben megismerkedünk a miofaszciális szövet masszázsának alapfogalmaival, majd részletes magyarázatot és ábrákat találunk, amelyek segítenek megismerni és megtanulni a mozdulatok mechanizmusait és a masszázs hatásait.

A sportmasszázsokat három csoportba osztva (masszázs verseny előtt vagy előszezonban, verseny alatt és verseny után) mutatja be a kötet, ráadásul megspékelik a szerzők a témába vágó friss tanulmányokkal, amelyek a testmasszázs pszichoemocionális szintű hatásaival és a test integrációjában játszott fontos szerepével foglalkoznak. Természetesen helyet kaptak emellett a helyreállító masszázsok is sérülés esetére szabályokkal, technikákkal. Persze ezzel csak óvatosan! Komolyabb sérülés esetén mindig kérjünk profi segítséget!

Helyet kapott még a kötetben a helyes testhelyzet, a helyiségek, az eszközök és a terapeuta testhelyzete is. A sportmasszázs jelentős fizikai erőkifejtéssel jár, ezért fontos, hogy az ember elsajátítsa a megfelelő tartást, valamint oda kell figyelni, hogy a kezek, a karok és a vállöv tornáztatásával mindig kipihent legyen.

Ha valaki komolyabban szeretne később foglalkozni a masszázzsal, új hivatásának választaná, segítséget nyújthat az egészségügyi kérdőív minta és adatfelvétel lépései is. Majd arról is vannak információk, hogy miként működik az állapotfelmérés és a fizikai vizsgálat.

A számos elméleti információ után a második fejezettől részletes ismertetőket találunk a kézi masszázs fogásairól, típusairól és a klasszikus masszázsban leggyakrabban használt módszerekről, valamint jellemzőikről, hatásaikról, alkalmazási módjaikról.

borito_11.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted, és még egy beleolvasót is találsz!

A kötetet ma akár meg is nyerheted a KultúrPara születésnapi játékán a Facebook oldalunkon! Kattints a lenti képre a részletekért! :)

Köszönjük, Bioenergetic Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

10 szuperétel - ezeket edd, ha egészséges akarsz lenni!

Kézműves vega burgerek a nagyvilágból

Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes