Hangulatos és gyönyörű európai karácsonyi vásárok

 Jó hír a vásárok és a karácsony rajongóinak: már csupán néhány hét, és kezdetét veszi a karácsonyi vásárok szezonja. Miért érdemes vásárokba járni? Körülölel mindent a karácsony illata és hangulata. Édességek, forralt borok, puncsok, finom ételek, zene, gyönyörű karácsonyi dekorációk, páratlan karácsonyfák, adventi naptárak és rengeteg ajándéknak való szépség, hagyományok és kézműves különlegességek. Nézzünk meg néhány páratlan európai vásárt, ahova érdemes ellátogatni az ünnepekre várva.

Bécs, Ausztria - 2018. november 17 - 2018. december 24

Európa egyik legismertebb karácsonyi vásárát tudhatja magáénak az osztrák főváros, Bécs. Az ünnepek előtt szinte az egész város egy hatalmas és varázslatos karácsonyi vásárrá változik. Legforgalmasabb része a Rathausplatz, azaz a Városháza tér, amely kész mesevilágként várja a látogatókat, ahol a miután kigyönyörködtük magunkat egy forralt bor vagy puncs kíséretében, gyönyörű díszeket vásárolhatunk az otthoni karácsonyfára. De emellett a város legkülönbözőbb részein számos kisebb-nagyobb vásár is található. Különleges élmény Bécs utcáin járni ezekben a hetekben.

becs.jpg

Colmar, Franciaország - 2018. november 23 - 2018. december 23

Colmar karácsonyi vására világhírnek örvend. Nem meglepő, gyönyörű, hangulatos, barátságos és még biztonságos is. A városban öt vásár található, az ezekhez vezető utakon ünnepi kivilágítás mellett, évszázados mesés házak között sétálhatunk. Ínyenc ételekkel, finom borokkal és páratlan hagyományokkal várja a karácsonyi hangulatra vágyókat a lenyűgöző Colmar.

Aachen, Németország - 2018. november 23 - 2018. december 23

Németország legnépszerűbb és kedvenc karácsonyi vásárának Aachen ad otthon. A város ''Európa kereszteződésén" áll, Németország, Belgium és Hollandia határán. Mindhárom országból előszeretettel látogatják ezt az ínyenc vásárt, mely a fények és színek paradicsoma. A Városháza és a katedrális körüli négyzetek csábító illatokkal és ünnepi hangokkal várja a látogatókat.

Tallin, Észtország - 2018. december 2 - 2019. január 6

Az UNESCO védelme alatt álló város igazi középkori hangulattal várja a karácsonyi vásárok kedvelőit az ünnepek idején. Az óváros szívében fényárban úszó kis házikók, kunyhók között találjuk az ország leghíresebb karácsonyfáját. A házikókban különleges kézműves termékeket vásárolhatunk vagy megkóstolhatjuk a helyi tradicionális étel- és italkülönlegességeket. Ráadásul majdnem 100%-os eséllyel élvezhetjük a karácsonyi hangulatot hóesésben. :)

tallin.jpg

Zágráb, Horvátország - 2018. december 2 - 2019. január 6

Zágrábban évek óta kiváló minőségű kézműves termékekkel kápráztatják el a városba látogatókat. A vásár csupa csillogás és mindent eláraszt a karácsonyi fény. Az ünnepi légkört emeli számos rendezvény, koncert és kórusok, sőt még egy jégpálya is a látogatók rendelkezésére áll. Ha pedig átfagytunk, ünnepi ételek és italok segítségével melegedhetünk. Ráadásul immár harmadik éve nyerte el zsinórban a Best Christmas Market  (Legjobb karácsonyi vásár) címet, melyet utazók milliói szavazatai alapján osztanak ki.

+1 Budapest, Magyarország - 2018. november 27 - 2019. január 2

Magyarország méltán legnépszerűbb karácsonyi vásárát a Bazilikánál találjuk Budapesten. Évről-évre színes, egyedi és izgalmas kézműves termékeknek és gasztronómiai ínyencségeknek ad otthont a vásár. Ráadásul már a hagyományokon túl az elmúlt években modern elemekkel is bővült az ünnepi repertoár. Mint például a monumentális fényshow, amely új dimenzióba repíti a Szent István Bazilika homlokzatát.

Tetszett, amit olvastál? Kövess minket a Facebookon is!

Kíváncsi vagy néhány karácsonyi őrült termékre? Kattints!

Fotók: European Best Destinations

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes