10 népszerű tetoválás és jelentésük

 Általában amikor készíttetünk magunknak egy tetoválást, annak valami személyes jelentése van. Leggyakrabban egy emlék, egy kapcsolat, egy érzés, inspiráció és még sorolhatnám, hiszen végtelen oka lehet, amiért az ember úgy dönt, hogy valami számára különleges dolgot varrat magára. De olyan is van, hogy csupán azért választja valaki a tetoválást, mert az trendi. Ilyenkor sok esetben egy-egy mintát divatból választanak és fogalmuk sincs róla, hogy mit is szimbolizálhat. Nézzünk néhány gyakori motívumot és jelentésüket.

Kezdésnek egy pici, de nagyon népszerű mintát mutatok. Ez nem más mint az úgynevezett viking szimbólum, mely számomra nagyon is szimpatikus jelentést hordoz: teremtsd meg a saját valóságod. Egyszerű, elegáns és mégis mély jelentéssel bír.

Gyakran látunk szebbnél szebb pillangót ábrázoló tetoválásokat. Ránézve lehetetlen nem a szépségre gondolni, pedig ha jobban belegondolunk valójában az átalakulás és a remény tökéletes jelképe. Adott egy nem túl szép hernyó, bebábozódik majd egy különleges, színes, páratlan teremtmény kel szárnyra.

Mind szeretünk álmodozni. Ezért nem meglepő, hogy a csillagok, melyek a fényt jelentik az éjszakában, az optimizmus és az álmok jelképei rettenetesen népszerűek. Akár színes, akár szürke, legyen csupán egy darab vagy épp egy tucat, nagyon jól tud mutatni.

star_tattoos_designs_ideas_men_women_girls_guys_cool_best_awesome_cute_3.jpg

Ha már az álmoknál járunk, ne feledkezzünk meg a tündérekről. Miért is szeretjük ezeket a csodás mesebeli lényeket? Ó, igen! Ők azok, akik képesek teljesíteni a kívánságainkat. Ki ne vágyna egy tündérkeresztanyára, aki bármilyen vágyát egy pöccintésre teljesíteni képes? 

adorable-fairy-tattoo-designs-11.jpg

Azt gondolom senki sem száll vitába velem, ha azt mondom, hogy a zene az ember lételeme. Zenét hallgatunk amikor ünnepelünk, amikor ki akarunk kapcsolódni, de akkor is, amikor végső útjára kísérjük egy szerettünket. Van egy régi mondás, miszerint mi testnek a kenyér, az léleknek a zene. Tökéletesen egyetértek, így nem is maradhatnak el a zenészek és zenerajongók által oly népszerű hangjegyek és violinkulcsok.

music-tattoo-designs-6.jpg

A Nap és a Hold is gyakran ihletik meg az embereket. Legyen akár vidám, mosolygós, meseszerű, vagy realisztikusabb, az életet adó fényt, az újjászületést, a termékenységet is jelentő nap örök klasszikus. Hisz, "amíg süt a nap, az emberiség nem fog elpusztulni". (Bár ezzel vitába tudnék szállni, mindenesetre szép gondolat.). A Hold is különleges dolgokat hoz ki a tetoválóművészekből. A béke, a rejtély és a mágia jelképének is tartott szimbólum férfiaknak és nőknek is különös éke lehet.

A most következő tetoválás jelentése elég nyilvánvaló: szív. Az örök és elmaradhatatlan. A szeretet, a szerelem, legyen az egy családtag iránt, a kedvesünk iránt vagy akár szőrös kedvenceink, egy zenekar, egy hobbi vagy egy sport iránti érzelemkimutatás jele. 

hand-heart-watercolor-tattoo-on-chest.jpg

A törzsi tetoválások is egyértelműen azok közé a minták tartoznak, amik sosem mennek ki a divatból. Legyen szó akár maori, polinéz vagy samoai mintáról, óriási népszerűségnek örvendenek mutatós, egyedülálló mintái és a test vonalát követő alakzatai miatt.

Aranykorukat élik a gyönyörű álomfogókat ábrázoló tetoválások is. Számos különböző mintával és színnel készülhetnek, díszíthetik őket többek között madarak, kristályok, gyöngyök, nyílhegyek. Akik ezt a tetoválást viselik talán nem is tudják, hogy egy kulturális örökség szimbólumát viselik. Emellett azt vallják az álomfogó tetoválás távol tartja a negatív energiákat és örömteli álmokat hoz.  

A madarak a szabadság szimbólumai. Ha valaki úgy dönt, hogy ezt választja, gyakorlatilag végtelen lehetőség áll előtte. Lehet egy madár vagy akár egy egész raj. Lehet kisebb, nagyobb, színes vagy fekete-szürke. A végeredményhez csupán egy jó ötletre és egy tehetséges művészre van szükség, aki valóra váltja az álmaid.

2a64976bcda779433c368caf2be679da.jpg

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes