8 jópofa, kreatív húsvéti tojás

 Bár apránként a húsvéti locsolás hagyománya kiveszni látszik, a tojásfestés, reméljük, sosem megy ki a divatból, főleg, hogy története egészen az ókorig visszanyúlik, amikor a tojás áldozati étel volt, hiszen egyszerre jelképezte az életet és az újjászületést. Így maga a tojásfestés pogány hagyomány volt, amely a kereszténység elterjedése után is fennmaradt és összefonódott a húsvéti ünnepkörrel. Adózzunk  mi is ennek a szép hagyománynak, ezért jöjjön most néhány ötletes tojásdekoráló módszer, amivel feldobhatjátok az ünnepet.

d9478ca17dd5c9a358ef16f63637473d.jpg

Elsőként következzenek az évek óta nagy népszerűségnek örvendő unikornisok. A következő képen látható aranyos darabok percek alatt elkészíthetőek. Nincs más dolgod, mint papírból vagy gyurmából elkészíted a pici szarvat, a sörényét pedig akár kertből szedett virágokból vagy hajtogatott szépségekből is megalkothatod. Miután felragasztottad ezeket a tojásra már nincs is más dolgod, mint filctollal szemeket rajzolni és gyönyörködni a cukiságokban.

unicorn.jpeg

Egy kis csillám sosem árt, jelen esetben pedig a sok sem. :) Csak ragasztóra, csillámporra és egy tálkára lesz szükséged. A módszerhez tökéletesen megfelel az univerzális ragasztó is. Egy tálkába nyomd a ragasztót, ebbe szórd bele a csillámport, keverd el és már mehet is bele a tojás. Érdemes két részletben dolgozni. Először a tojás egyik felét mártjuk bele, majd félretesszük, ha megszáradt, akkor mehet a másik fele is. Ezen módszer segítségével máris ékszerré változtatott ragyogó tojásaid lesznek. Íme:

A csevegőplatformok világában ha cuki, bohókás mojik néznek a vendégekre a tojásos tálkákból, borítékolhatjuk is a sikert. Biztosan mindenki jót fog mosolyogni. Ráadásul csupán sárga festék kell hozzá, néhány filctoll és egy kicsi kézügyesség. Nézzétek csak! Hát nem imádnivalóak?

Minden gyerekekkel tarkított háztartásban akad néhány vízzel bőrre tehető műtetoválás. Először a tojásokat szép halvány színűre fested, majd mikor megszáradtak ugyanúgy tedd fel a tetoválásokat a tojásra, mintha bőrre tennéd. Egyszerű és mégis látványos. Ugye?

Gondolnád, hogy rizzsel is lehet tojást dekorálni? Egy tál rizsre és folyékony tojás- vagy ételfestékre lesz csupán szükséged a művelethez. Vegyél elő egy kis tálat, a bele szórt rizsre csöpögtess a festékből, keverd el, majd forgasd bele a tojásokat. Mikor már mindenhol szépen befogta a festék, már készen is vagy.  

A következő módszert kis túlzással nevezhetnénk háromdimenziós jószág gyártásnak is. Egy kis alapozó festés után nincs más dolgod, mint papírból, filcből, szivacsból, dekorgumiból apró füleket, csőröket, mancsokat kivágni és ráragasztani a tojásra. Az tojásfigurák kialakításának csak a képzeleted szabhat határt. Nézd, milyen egyszerűen készíthetsz például csibéket és nyuszikat: 

Egy kis márványos csodavilág alkotásához szükséged lesz borotvahabra, pár különböző színű folyékony tojásfestékre, szívószálra és egy tálra. A tálba nyomj habot, tegyél bele pár cseppet a festékekből. Miután szép márványos mintázatúra finoman elkeverted, tedd bele a tojásokat. 1-2 óra után, amikor már látszik, hogy befogta a festék, kiszedheted és ilyen szépségeket fogsz találni.

how-to-dye-eggs-with-shaving-cream-shaving-cream-swirl-eggs-easter-eggs-easter-how-to-make-swirled-easter-eggs-.jpg

A régi jól bevált módszerekről sem szabad megfeledkezni! Gyerekkoromban rengetegszer festettünk tojást élő növények segítségével. Pár levél, virág, tojásfesték és egy régi nejlonharisnya kell csupán. A tojásra szépen rásimítunk pár levelet, virágot, ezt ügyesen becsomagoljuk a harisnyába, hogy a növények a helyükön maradjanak, és mehet is a festékbe a kis csomag. Ilyen szépségeket alkothatunk így:

d46c8a8c248230b45f9ada62842b84da.jpg

Jó szórakozást a húsvéti előkészületekhez, és szép hétvégét, boldog ünnepet mindenkinek!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes