9 kihagyhatatlan látnivaló Tokióban

 Japán fővárosa, Tokió egy nyüzsgő metropolisz, mely a világ egyik legnagyobb városa. Egy különleges hely, ahol a múlt tradíciói és a futurisztikus fejlesztések is megférnek egymás mellett. Ahol az ezeréves templomokat, pagodákat hatalmas tornyok és felhőkarcolók vesznek körül. Nézzünk meg többek között néhány gyönyörű templomot, szentélyt, a modern kor bevásárlónegyedét és a világ legmagasabb tornyát.

Császári Palota

Egy gyönyörű épület, ráadásul itt él a világ egyetlen olyan uralkodója, aki a császár címet viseli. A palota a főváros szívében egy hatalmas park, kert közepén fekszik, ez a Higashi Gyoen. Ez a mesés "zöld sziget" bármikor szabadon látogatható, ellenben a palotával, ahol csupán az év két napján van lehetőség néhány szobát megnézni, január 2-án és december 23-án. Ilyenkor Akihito császár a balkonon állva köszönti népét. Az eredeti épület elpusztult a világháború alatt, de a különleges alapzaton magasodó palotát a régi évszázadok atmoszféráját idézve építették újjá 1960-ban.

Senso-ji templom

Ez a gyönyörű buddhista szentély Tokió legrégebbi és legjelentősebb temploma, mely 645-ben épült. Mellette áll az Asakusa kegyhely és egy shinto szentély. A templom bejáratát uralja egy 3,5 méteres piros és fekete papírlámpás, melynek feladata, hogy távol tartsa a viharokat. Sok millió helyi és turista keresi fel évente, így a látogató tömegek vendéglátására számos kegyeleti tárgyat árusító üzlet, valamint szuvenírboltok és éttermek tarkítják a templom környékét.

Meiji-szentély (Meiji Jingu Shrine)

A Meiji-szentélyt 1920-ban avatták Meiji császár és felesége, Soken császárné tiszteletére, akik meghatározó szerepet játszottak Japán történelmében. Nemcsak a templom teszi különlegessé a helyet, hanem a hatalmas erdő, ami körülveszi. A császár halála után, 1912-ben Japán népe több mint 100 ezer fát adományozott, melyeket mind a szentély köré építették. Így került egy gyönyörű, számos veszélyeztetett fafajnak otthont adó erdő a főváros szívébe.

Nakamise Bevásárlóutca

Egy 250 méteres sétálóutca vezet a Senso-ji templomhoz, ahol közel 100 üzlet szolgálja ki a helyieket és a turistákat évszázadok óta. Úgy tartják ez a város legrégebbi bevásárlóutcája. Ennél jobb helyet senki nem talál a szuvenírek begyűjtésére. Számos hagyományos tárgyat találunk itt, például evőpálcákat, fafésűket, maszkokat, kelméket, tradicionális fapapucsokat (geta), de japán szerencse macskája (Maneki Neko) is számos színben és méretben megtalálható az árusoknál. 

Tokió Torony

A 333 méter magas Tokyo Tower, ahol a város közigazgatási tornyának két panoráma kilátója lehetőséget ad, hogy gyönyörködhessünk az alattunk elterülő város szépségeiben. Látványos, színes, alakja pedig sokaknak ismerős lehet, az Eiffel-torony ihlette, annak mintájára épült 1958-ban. Számos üzletnek, antikváriumnak, étteremnek és múzeumnak ad otthont. Többek között itt található a Guinness Rekordok Múzeuma, a Holografikus-misztérium Múzeum, valamint egy látványos és különleges interaktív galéria is.

Tsukiji piac

Tokióban járva kihagyhatatlan a világ legnagyobb nagykereskedelmi halpiaca, a Tsukiji piac. Bár megtalálhatóak és keresettek a gyümölcsök, zöldségek, húsok és virágok is, de igazán híressé a tenger gyümölcsei és a halak tették. Naponta mintegy 2000 tonna hal cserél itt gazdát. El tudjátok képzelni ezt a brutális mennyiséget?! A piacon akár több száz kilogrammos tonhalak sem ritkák, sőt, ami számomra még mindig érthetetlen és szomorú, néha még bálnahús is felbukkan.

Akihabara

Akihabara, az "elektromos város". Nem véletlenül kapta ezt a becenevet ez a negyed, itt található Tokió világhírű elektronikus kütyüket árusító bazársora. Mondhatnám, hogy ami itt nincs, az nem létezik, sőt! Olyan dolgokba lehet futni, melyek sehol másutt a világon nem kaphatóak. A legújabb high-tech felszereléseket nemcsak megnézheted, megvásárolhatod, bemutatótermek tucatjaiban ki is próbálhatod. Ráadásul vámmentes üzleteiben még szép kis pénzeket is spórolhatsz. Bár nagyon kell vigyázni, számos japán termék nem működik Európában, de a külföldi rendszerű berendezések is nagy választékkal kecsegtetnek.

Tokyo Skytree

Miután egyre szaporodtak a felhőkarcolók a városban, a Tokió Torony már nem volt elég magas, hogy megfelelően sugározza a digitális földi adásokat. Ennek köszönhetően adták át 2012-ben a 634 méter magas építményt, mely a világ legmagasabb önállóan álló tornya. Átadása óta a Tokyo Skytree a város fő szimbólumává vált. Bár első számú feladata a tv- és rádióműsorok sugárzása, azért akadnak itt éttermek, üzletek, panorámakilátó, sőt még egy Aquarium is, mely tízezer tengeri élőlénynek ad otthont.

Tokyo Disneyland és DisneySea

A világ legnagyobb városából nem hiányozhat a világ legismertebb szórakoztató parkja sem. A tokiói Disneyland volt az első park, amely az Egyesült Államokon kívül megnyitotta kapuit. 1983 óta évente milliók látogatják, sőt olyannyira népszerű, hogy az elmúlt években a 15-20 millió fő közötti látogatószámával a floridai Disneyland után a második leglátogatottabb vidámparkká nőtte ki magát. Méreteiről sokat elárul, hogy egy saját kis szigetet kapott, ahol hét különböző világ várja a látogatókat, ráadásul, ha nem érnénk be a hullámvasutak adta adrenalinnal, akkor további látványos és izgalmas attrakciókkal vár minket a Disney Sea nevű élménypark. El tudjátok képzelni a kimonót viselő Minnie-t? Nem? Akkor irány a Tokyo Disneyland! :)   

cinderella-castle-tokyo-disneyland-clearing-storm-m.jpg

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel a kenguruk földje? Ausztrália öt lenyűgöző természeti kincséért, kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes