Adj színt a világnak!

 

Könyvajánló - Kalandos úti célok (felnőtt színező)

A felnőttek rájöttek, hogy nem csak jó móka a színezés, de hasznos és megnyugtató kikapcsolódás is. Az első nagy sikert a gyönyörű, aprólékos képeivel kétségtelenül Johanna Basford skót grafikus érte el, amikor 2013-ban megjelent az első felnőtt színezője. Azóta nincs megállás, könyvek, filmek, sorozatok mellé jelenik meg színező, mint Harry Potter, Narnia, vagy épp a Trónok harca, gyönyörű mandala-szerű rajzok látnak napvilágot, és végtelen lehetőség áll előttünk az alkotásra: lehet filccel, tűfilccel vagy ceruzával, krétával is színezni.

Az Alexandra Kiadó jelentkezett egy ötletes saját sorozattal a közelmúltban: nyolc különböző témára épülő színezőkönyv, mindegyikben kétszer szerepel ugyanaz a rajz, így lehetőség van a többféle elkészítésre. A lapok perforáltak, és gyönyörű képeslappá alakíthatóak át. A kiadó jóvoltából kipróbálhattam az egyiket: választásom a Kalandos úti célok c. színezőre esett.

Kezdetleges kis színezésem :)

A színezés során csak ceruzát használtam, összesen háromféle márkát. Két kedvencem van: a Maped Colorpeps és a Faber Castell, mindkettő nálam garancia a minőségre. Ezeken kívül a Herlitz készletét használtam még, néhány olyan szín miatt, ami nem volt a másik kettőben nekem (pl. arany). Mivel én inkább festeni szoktam, mint rajzolni/színezni, az volt a tervem, hogy egy képet ki is festek, festékkel jobban bánok, és jobban is szeretem, mint a ceruzát. De a rajzok annyira aprólékosak, hogy a 000-ás ecsetemmel és a remegő kezemmel (igen, mindig akkor remeg, amikor a legapróbb és legpontosabb dolgot kéne festenem, pl. szemet, vagy ilyesmi) esélyem sem volt. :)
A legfárasztóbb az állandó hegyezés volt, de a színezés is igénybe vette az ízületeimet (és a türelmemet) rendesen. Bizony az alkotás folyamata nem csak nyugtató és stresszoldó hatású, hanem rendkívül idegesítő is tud lenni néha. :)

Egyébként tetszetős rajzok, de egy bajom van velük, ami leginkább színezés közben jön már elő: itt-ott elnagyoltak, mintha a rajzoló elvesztette volna a lendületét és érdeklődését. Ez megfigyelhető pl. a központi épület egyik oldalán, ami gyönyörűen kidolgozott, erkélyek és tartópillérek, ablakok és sötétítők, míg ugyanazon épület másik felén csak néhány randomnak ható ablaknyílás található. 

Ha valaki szeret színezni, annak tökéletes ajándék, és karácsony közeledtével ily módon a saját készítésű képeslap sem elhanyagolható, megtalálhatja a számítását a nyolcféle színező között az is, aki utazni szeret, vagy épp az állatokat, növényeket, kerteket részesíti előnyben. 

A színezőt az Alexandra Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk.

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes