Harag

 Könyvajánló - Max Seeck: Harag

Eliel Zetterborgot, a RealEst nagyvállalat vezérigazgatóját meggyilkolták előkelő helsinki otthonában. A lakásban betörés nyomait nem találják, és az egyetlen nyom egy halom puzzle-darabka a könyvtárszoba üvegasztalán. Az elsőre egyszerűnek tűnő ügy azonban hamarosan igazi kihívásnak bizonyul a rendőrség számára, miután előkerül egy fénykép a múltból, rajta valami egészen hátborzongatóval…
Jessica Niemi nyomozó szabadságot vett ki, hogy felkutassa a boszorkányszektát, amely korábban az életére tört. Távollétében társát, Yusufot bízzák meg a nyomozás vezetésével, ám ahogy a férfi beleássa magát az ügybe, rájön, hogy szüksége van Jessica segítségére. A gonosz ugyanis, akit mindvégig kerestek, visszatért, és a megfelelő pillanatra várva lesben áll, hogy lecsapjon…
A Boszorkányvadász és a Hálóban világhírű finn szerzőjének új, lebilincselő pszichológiai thrillere a keserűség, a féltékenység és a soha be nem gyógyuló sebek regénye.




A milliárdos Eliel Zetterborgot saját, (elvileg) biztonságos otthonában, úgy, hogy a testőre és a fia is a lakásban tartózkodik, meggyilkolják. Semmiféle nyom nem vezet sehová, egyedül egy kirakós darabkái hevernek a szobában. (Megjegyzem: a magyar borítón a Ravensburger 736 darabos, egyszínű, furcsa formákból álló metálkék Krypt puzzleje van. Én a mentazöldet raktam belőle: köszönöm, elég is volt :))
Jusuf most egyedül nyomoz az ügyben, mert társa, Jessica az őt üldöző boszorkányszekta nyomába eredt - ám aztán olyan nyomok kerülnek elő, amelyek világossá teszik, hogy szükség lesz a nő segítségére is.




Az érdekes, izgalmas nyomozás mellett párhuzamosan megismerjük Jessica életének problémáit, és ahogy Seecktől már megszokhattuk, a misztikus szál is helyet kap, és időnként hátborzongatóvá is teszi a történetet. Seeck egyik legjobban sikerült regénye ez, amely bár megszokott sémákkal dolgozik, mégis nagyon hatásos, a feszültséget végig fenntartja, a nyomozati szál sem fullad unalomba és nem is pörög túl. Eseménydús, sőt, érzelemdús kötet, amelyben a régi, harmincéves traumák és sérelmek a mai napig éreztetik hatásukat, és mindez hitelesen és érdekesen tálalva. 

Max Seeck már az első regényével belopta magát a szívembe, éppen azzal, hogy mert újítani a skandináv krimik terén. Ezt az újítást, a misztikus felhangot megtartotta, de közben ügyesen csiszolt a többin. Az idei év egyik legjobb krimije - és egyben legnagyobb meglepetése is volt számomra, csak ajánlani tudom mindenkinek. 

Köszönöm a lehetőséget az Animus Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes