Toszkán Love Story

Inspiráló női sors, ahol a főhős szembe fordul a társadalmi elvárásokkal, nem akkor és nem úgy teszi dolgait, amikor és ahogy elvárják tőle, nem alkuszik és hajlandó kockáztatni, kilépni a komfortzónájából azért, hogy megvalósítsa álmait és önmagát. 

Könyvajánló 
Iványi Orsolya
Toszkán Love Story

Van élet negyven felett is! - hirdeti Iványi Orsolya a Toszkán Love Story című könyvében, ami jó hír a harmincasoknak, akik már ezt a hármassal kezdődő életkort is traumaként fogták fel. Mondanám nekik így hatvan közelében, hogy ne búsuljatok, felebarátnőim, lesz ez még így sem, de ugye, mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. Térjünk is vissza a kötet lényegéhez: tehát negyven felett IS van élet, és aki mindezt írja, testközelből tapasztalta meg.

Idézet a könyvből: 

A kérdés persze az, hogy elég bátor vagy-e változtatni és lépni, vagy inkább elvagy a langyos állóvízben, a biztonságban, miközben semmi nem történik az életedben évek óta. Már nem ítélkezem, van ugyanis, akinek a langyos állóvíz kell, és van, akinek nem. Én az utóbbi vagyok. Sokszor megégettem magam, sokszor voltam lent, és még leszek is, de az élet olyan rövid, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy unalmas életem legyen.

Iványi Orsolya ugyanis negyven elmúltával eladta lakását, szabadúszó PR-tanácsadóként vett egy nagy levegőt, és pár bőrönddel elköltözött Toszkánába, az online megismert partneréhez. Ehhez bizony részemről több kéne egy nagy levegővételnél, de hát istenem, aki nem mer, az nem is nyer, nemdebár? A szerző vakmerő, merész, vagány, talpraesett, nem kell félteni egy kis kihívástól. A magamfajta átlagnőnek, aki imád langyos vízben tocsogni, komfortzónáját pedig még jobban szereti, egyenesen üdítő változatosság olyasmiket olvasni tőle, hogy milyen csodálatos életem volt, bárcsak előbb észrevettem volna! - még akkor is, ha ő is idézi valakitől, vagy ez: "Azt hiszem, a legnagyobb feladatunk így 40 felett, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy öregszünk, de megpróbáljuk kihozni magunkból nap mint nap a legjobbat." Amivel megvett kilóra, a megengedő módszere, amikor kifejti, hogy bizony, vannak olyan egyének, akiknek KELL a langyos állóvíz. Jelen, kérem tisztelettel: jelen!

Idézet a könyvből: 

Valljuk be, mindenkinél eljön egy pont, amikor elkezd azon gondolkozni esténként az ágyban lefekvés előtt, hogy hová vezet mindez, valóban azt az életet élem, amire vágytam? Valóban azt csinálom-e, amit mindig is akartam? Mi lenne, ha holnap felmondanék és elmennék jógaoktatónak/virágkötőnek/coachnak? Van, aki ezt úgy hívja, hogy életközepi válság, én inkább változásnak mondanám. Valahogy nem vagyunk arra felkészítve, hogy az életnek szakaszai vannak, és amikor váltás van, akkor az nem mindig kellemes, még akkor sem, ha a kellemesség jegyében történik. Mert ilyenkor mindig elveszítünk valamit útközben.

A kötet laza stílusban inspirálja a tevékenységére, élete meghatározó mozgatórugóira fogékony hölgyeket, ír a szerteágazó utazásairól, kulturális élményeiről, menopauzáról és annak kezelési-elviselési módozatairól, biopsziákról, az olasz egészségügyről, randizási alapismeretekről (Iványi Orsolya gyengéje az okos, izgalmas férfi), toszkán mindennapokról; járunk Firenzében, Rómában, Londonban, Portofinóban, stb., a könyvtől búcsúzva pedig éppen Marokkóba készül szerzőnk.

Iványi Orsolya naplószerű bejegyzései hat évet ölelnek át, amelyben valóban az a lényeg, hogy negyvenen felül is van élet, nyugodtan szembe lehet fordulni társadalmi elvárásokkal, szükség esetén gyökeres változásokat véghez vinni az idők során, nem kell megalkudni, nem tabu a női test működésének megismerése sem. Tevékeny, önálló, kezdeményező nők, asszonyok inspirációs könyve ez, amely megerősítheti őket abban, hogy jó csinálják, hogy saját életük alakításában nincs helye tabuknak, hosszú határozatlanságnak vagy önostorozásnak.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Az ​életben ritkán van olyan, hogy minden összeáll, hogy bármilyen kifogásra hivatkozol, az akadályok varázslatos módon eltűnnek az utadból. Akárhonnan néztem, nem volt semmi akadálya annak, hogy megváltoztassam az életemet. Valljuk be, mindenkinél eljön egy pont, amikor elkezd azon gondolkozni esténként az ágyban lefekvés előtt: hová vezet mindez? Valóban azt csinálom, amit akarok? Mi lenne, ha holnap felmondanék, és elmennék jógaoktatónak/virágkötőnek/coachnak?
Elmúltam negyven, a lakásomat éppen eladtam, szabadúszó PR-tanácsadó voltam, és egyfolytában ott lógott a levegőben, hogy most BÁRMI megtörténhet. Így aztán pontosan 45 nappal az első vakrandi után fogtam magam, és három bőrönddel beültem egy autóba egy gyakorlatilag ismeretlen, de kedves férfi mellé (akivel online ismerkedtem meg), és kiköltöztem hozzá Toszkánába. Mindez hat éve történt; ezért azt gondoltam, ideje megírnom, hogy negyven felett is van élet, hogy semmihez sem vagyunk öregek, és sosem késő változtatni.


IVÁNYI ORSOLYA (48) kommunikációs tanácsadó, közösségépítő, menopauza kutató, az „Éljenek a 40 feletti nők!” mozgalom alapítója. A középkorú nők helyzetének, kihívásainak és lehetőségeinek témáját tűzte a zászlajára, a változókorral kapcsolatos tevékenysége hiánypótlónak számít itthon; úgy gondolja, ez az életszakasz nemcsak teher lehet, hanem kiváló lehetőség is önmagunk újradefiniálására.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a szerző oldalairól származnak.

Termékadatok

Cím: Toszkán love story
Szerző: Iványi Orsolya
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 280
Megjelenés: 2022. november 14.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634755883
Méret: 200 mm x 140 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes