BookUp, egy varázslatos könyvesbolt a főváros szívében

A könyvszakma riválisai most összeálltak, hogy megszülessen a BookUp! A 21. Század Kiadó, a Central Kiadói Csoport és a HVG Könyvek úgy döntött, a karácsonyi szezonra összefognak, és együtt szólnak az olvasókhoz. Eredménye pedig egy szuper pop-up könyvesbolt lett.

fokep_2.png

Egy igazi csemegét mutatok most nektek a főváros szívéből. Megnyitott Budapesten a Sas utcában, egy percnyi sétára a Bazilikától egy különleges, karácsonyi pop-up könyvesbolt, ahol a hazai könyvpiac hét meghatározó kiadójának a könyvei várják azokat, akik egy varázslatos, hangulatos könyvesboltba szeretnének cseppenni.

A Bookup Könyvesboltot a 21. Század Kiadó, a Next21 Kiadó, az Animus Könyvek, a Central Könyvek, a Lampion Könyvek, valamint a HVG Könyvek és a HVG Könyvek Junior alkotta meg, és ezeknek a kiadóknak a könyvei várnak rátok. De nem is akárhogy!

„A különleges vállalkozás nemcsak a kultúra népszerűsítéséről, hanem az együttműködésről, és kicsit rólunk, olvasókról, könyvszerető emberekről is szól.” – árulták el a kiadók képviselői.


Természetesen egy szupernek ígérkező helyet én sem hagyhattam ki, és milyen jól tettem! Gyönyörű műemléképületben, a Société aljában kapott helyett ez a bájos bolt, amely hangulatos, klasszul elrendezett, berendezett, átlátható, ehhez pedig hatalmas extra, hogy az eladók kedvesek és segítőkészek, ráadásul a korábban felsorolt kiadók minden könyvét 25% kedvezménnyel szerezhetitek be.

És elég sok könyvmolyt ismerek ahhoz, hogy tudjam, a könyvjelző, amely minden könyvhöz jár, a 10.000 forint feletti vásárlásért járó ajándék szépséges noteszek, valamint a 15.000 forint feletti vásárlásért járó szépséges könyves szatyrok mind-mind segítenek, hogy az ember könnyebben elcsábuljon egy, két, három, négy (...) vágyott könyvre. (Igen, velem is hazasétált egy HP-s szatyor, amit láthattok a következő képeken...) De még mindig nem értem a végére: vannak szuper könyvcsomagok is kiváló könyvekkel és gyönyörű könyves szalaggal átkötve, ami olyan szép, hogy utána akár könyvjelzőnek is tökéletes. (És igen, ilyenem is van itthon, bár azt már korábban szereztem. Tudom, függő vagyok, de tartom, hogy a kiadók tehetnek róla, akik jobbnál jobb könyveket adnak ki.)



A kínálat is olyan színes és izgalmas, mint maga az üzlet. Már most tele remek kötetekkel, mint például a kívül, belül lenyűgöző KULT sorozat darabjai, de sorban érkeznek majd a karácsonyi újdonságok is. Olyan könyvekkel várnak, mint a 21. Század és a Next21 kötetei, az új, Gy. Horváth László fordította Háború és béke, a Hosszúlépés a körúton túl, de szuper áron vásárolható meg Kordos Szabolcs legújabb könyve, az Egy város titkai is.


A HVG Könyvek is szép számmal kínálja a jobbnál jobb köteteit, mint például Szabi, a pék új mesekönyve, de decemberben érkezik Michelle Obama új könyve is, amely szintén elérhető lesz az üzletben a rengeteg tényfeltáró, üzleti és gasztronómiai kötet mellett.


Sokan pedig, amikor meghallják, hogy Animus Kiadó, már biztosan sejtik, hogy a boltban elérhető Harry Potter legújabb illusztrált albuma, a képeimen pedig láthatjátok, hogy egy komplett polcot kapott J. K. Rowling varázslatos világa. Bátorkodtam odaakasztani (az egyébként általam hazahozott) mókás muglis szatyrot is egy fotó erejéig. Na meg persze, ha valaki jó kis skandináv krimit akar, szinte biztosan ennél a kiadónál keresgél először. A romantikus regények rajongói pedig keressék bátran a Central Könyvek legújabb köteteit.


És még hosszan sorolhatnám, hogy miért érdemes betérni, de a lényeg, hogy mindenkinek megér egy kiruccanást. Látni fogjátok, hogy igazi meghitt, otthonos zugot sikerült alkotniuk a kiadóknak, ahol öröm könyvet vásárolni. Ráadásul mindképp érdemes követni az oldalt további információkért, mert december 10-én a Société nagytermében egy egész napos könyvbemutatósorozat keretén belül találkozhattok majd többek között  Segal Viktorral, Berg Judittal és Dezső Andrással is.

Egy szónak is száz a vége: IRÁNY A BOOKUP!!!

Cím: BookUp Könyvesbolt, Budapest, V. Sas utca 15. (Société)
Nyitva: novemberben és decemberben, hétköznap 11-19, hétvégén 10-19 óráig.
További információk: https://bookup.hu/

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes