Emlékek tengere

Szerelem, szeretet, megbocsátás ereje, barátság, veszteség, család, egész életre kiható döntések és az a bizonyos második esély - mindez megtalálható a fájdalmasan gyönyörű Emlékek tengere című könyvben, amely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, Fiona Valpy tollából született.

Könyvajánló - Fiona Valpy: Emlékek tengere

Hányféle szerelem létezik? - teszi fel a kérdést az, aki kezébe vette Fiona Valpy Emlékek tengere című művét. Legalább kétféle, válaszolja meg elgondolkodva, önmagának bólogatva, miközben a könyvben történteken mereng. Van az első szerelem, aminek ideje sem volt megromlani, igaz, a valósághoz sem volt semmi köze sem, de akkor is. Aztán ott a kitartó szerelem, amiben viszont túl sok is a valóság, az emlékezet pedig követeli a magáét, bármennyire fájdalmas a folyamat, és nehéz második esélyt adni, megbocsátani, még akkor is, ha az életben a hétköznapi csodáknak van a legnagyobb ereje. 

Kendra nagyanyja emlékeit jegyzi le. Az idős asszony, Ella élettörténete tele van olyan eseményekkel, amelyek kihatnak gyermekei, de még unokái életére is. Amikor 1937-ben Ella megérkezik Île de Ré szigetére, megismerkedik a kreativitása miatt rettenetesen vonzó, karizmatikus Christopfe-fal, és az első szerelem varázslatos fényében fürödve minden annyira könnyűnek látszik, szabadság, remények, elképzelések: minden! 

Ezt az idillt töri össze a Nagy Háború után újra kitört világégés, Ella pedig azon veszi észre magát, hogy Skócia felé kanyarodik vele az út. A szerelem azonban a háborúban is szerelem, a háborús erőfeszítésekben is szerelem, pláne, ha egy vonzó Angus képében kísért, csábít, ígér. Mi lesz az első szerelemmel és mit fog kezdeni a másodikkal? - ezek a kérdések járnak Ella fejében. Île de Ré egy francia sziget az Atlanti-óceánban, a kontinens partján fekvő La Rochelle városától néhány kilométerre, az ottani napsütés és életérzés egyre távolabb és távolabb kerül a lány gondolataiból, olyannyira, hogy már nem is biztos, hogy vissza szeretne kerülni az ottani önmagához.

„Hagyhatod, hogy legyőzzön a fájdalom, meghatározza attól kezdve az életed, esetleg véget is vessen neki, vagy legalábbis élőhalottá változtasson téged, vagy megtalálod a módját, hogy elviseld, hogy ott hordjad magadban, de mégis élj tovább.”

Aki szereti az érzelmi hullámvölgyeket, egy idős asszony életének nagyobb jelentőségű állomásait, ahol hol gondtalan, hol háborús hős, hol éppen szeret, azért tart meg valakit - vagy éppen elenged, pont azért, mert szeret. Nagyszerű dramaturgiával vannak kidomborítva benne ezek az erőteljes érzések, az olvasó tövig rághatja a körmét az olvasás során, miközben fantasztikus tájleírásokban gyönyörködhet - amit a magyar fordítás hiánytalanul visszaadott a szövegnek. Féltve őrzött titkok kerülnek napvilágra, amelyek két szerelemhez fűződnek, nem is akárhogyan! A múlt folyamatosan ott kísért a mi lett volna ha keserédes felvillanásaiban, és Kendra története is szépen beleágyazódott a család történetébe.

Olvassátok!


Fülszöveg

Kendrához csak egy kérése van betegeskedő nagyanyjának: írja le a történetét, mielőtt az feledésbe merül…

A tizenhét éves Ella élete 1937-ben örökre megváltozik, amikor a családja elküldi, hogy a nyarat a gyönyörű Île de Rén töltse, és megismerkedik a karizmatikus, kreatív Christophe-fal. Együtt töltik a nyarat, felfedezve a sziget homokos tengerpartjait és kristálytiszta vizeit, és a lány életében először igazán szabadnak érzi magát.

Ám a háború kitörése megváltoztat mindent. Ellának haza kell térnie Skóciába, ahol önkéntesként részt vállal a háborús erőfeszítésekben, a vonzó Angus mellett. Ebben az új világban Ella úgy érzi, egyre távolabb sodródik attól, aki Île de Rén volt. Megtalálhatja valaha is a visszautat? És akarja-e ezt?

A szélfútta Île de Rétől a sziklás skót hegyekig ívelő Emlékek tengere varázslatos történet az emlékezet erejéről, a szerelemről és a második esélyről.

Add át magad, és a történet még sokáig elkísér!

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!

Termékadatok
Oldalszám: 320
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Sea of Memories
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789635618491
Országos megjelenés: 2022.03.31
Termékkód: 8802









Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes