Boszorkányok megtalált varázskönyve

 Könyvajánló - Lidia Pradas: Boszorkányok megtalált varázskönyve

Mágikus gyakorlatok a benned élő boszorkány felébresztésére.

A Boszorkányok megtalált varázskönyve az ősi grimoárokhoz hasonlóan a legfontosabb szertartások, bűbájok és információk részletes gyűjteménye, a mágikus gyakorlatok tömör, mégis mélyreható útmutatója, amelyben meditációkat, jövendöléseket találsz. Sorai felfedik a varázsszövés titkát, és megmutatják, hogyan kapcsolódhatsz a Földanyához. Igazi kézikönyv, a boszorkánymesterség nélkülözhetetlen eszköze.

A csodálatos illusztrációkkal gazdagított könyv bemutatja a boszorkányság alappilléreit:
• a szükséges eszközök beszerzése és oltárállítás,
• kristályok és gyógynövények képességei és felhasználásuk,
• boszorkányszombatok és az évkerék,
• biztonságos együttműködés istenségekkel, túlvilági teremtményekkel és szellemekkel,
• alapvető varázslatok és rituálék.

Lidia Pradas, az Instagram népszerű Wiccan Tips oldalának háziasszonya kezdő varázslóknak is ajánlja könyvét. A könyvből megtanulhatod, hogyan használd energiádat, szándékodat és a körülöttünk lévő elemek energiáját. Ez a könyv egy eszköz, amely az univerzummal való egyesülés által elhozza számodra az igazságot, és erővel ruház fel. Kezdjük hát, ébresszük fel a benned élő boszorkányt!


 

Először is: ez a könyv gyönyörű! Tényleg! A borító is az, és telis-tele van szép, hangulatos illusztrációkkal, és a szokottnál vastagabb, minőségibb lapra lett nyomtatva. Egyetlen dolog, ami picit illúzióromboló a külalakjával kapcsolatban, az az egyszerű puhakötés. Persze kemény fedéllel vagy esetleg műbőr borítással a gyártás és ezzel együtt a kész könyv költségei is hatványozottan nagyobbak lennének. 

Másodszor: fontosnak tartom megjegyezni, hogy én abszolút nem hiszek ezekben a dolgokban sem. Semmiféle vallásban, semmiféle istenben, de nagyon szeretem és tök érdekesnek tartom az összes mitológiát, mesét, babonákat, bár utóbbiak inkább bosszantanak, jó, leginkább azok, akik hisznek bennük... És éppen a mitológiákkal egy szinten van nálam a boszorkányság is: egy érdekes, vizuálisan és fantasyban tök jól megjeleníthető mese. Ezen pedig ez a könyv sem változtatott.A kötet elmeséli, milyen energiákat használunk, amikor mindenféle boszorkánypraktikákkal foglalkozunk, mesél a jó és rossz varázslásról, úgy általában a boszorkányság alapelveiről, a csakrákról, meridiánokról, az öt elemről. Elmondja, hogyan kell etikus célokra használni a Föld és a saját belső energiáinkat, és hogy ezeket hogyan lehet felszabadítani. Nagyon sok tippje bárki (tehát nem csak kezdő boszik) számára használható, mert egészségmegőrző hatása van, jót tesz a mentális egészségünknek. Ilyen a tudatos légzés, a szabadban való mezítláb séta, és a földelés. Ez utóbbi pánikroham esetén is nagyon hasznos módszer: a lényege, hogy figyelj meg és sorolj fel 5 dolgot, amit látsz, 4-et, amit érzel, 3-at, amit hallasz, 2-t, aminek az illatát érzed, és 1-et, amit megízlelhetsz. (Én mondjuk eredetileg úgy ismerem, hogy egyet, amit megérintesz, de igazából mindegy is.) A lényeg, hogy az érzékeid segítségével kapcsolódj ahhoz a helyhez, ahol épp vagy, és tudatosítsd, hogy nincs oka a pánikrohamnak. Ez a gyakorlat tényleg nagyon hasznos, és segít lenyugtatni a háborgó elmét. 

Lidia Pradas ezek mellett a boszorkányság legalapvetőbb eszközeibe is betekintést nyújt, hogy milyen tárgyakat és hogyan használhatunk, a gyógynövények és kristályok világába is beavat, de mesél a különféle jóslásokról, istenségekről, szellemekről és familiárisokról is. Ami pedig a számomra a legérdekesebb volt: bemutatja a legfontosabb ünnepeket. Az ünnepeket mindig is érdekesnek tartottam, és érdekelt a hátterük, kik és miért kezdték el ünnepelni az adott dolgot. Én tartom, hogy számomra az egyetlen ünnep az évben a karácsony. Nem, nem az, amit a kereszténység ráhúzott egy, a világon mindenhol tartott, és mindenhol az év egyik legfontosabb ünnepeként számontartott ünnepre. Ez a Yule, a téli napfordulóhoz köthető ünnepkör, amit az indiánoktól a keltákon át távol-keletig a legtöbb nép valamilyen formában tartott. Számomra ez a családról és a szeretetről szól, és nem mellékes, hogy szeretem a telet, a havat, és a télhez kapcsolódó minden figurát a télapótól a manókig. Persze nem csak a Yule kapott helyet a könyv lapjain, hanem minden egyéb, a boszorkánysághoz köthető ünnep is, mint az Ostara, Litha vagy a Samhein. Tényleg egy szemet gyönyörködtető, színes és szép illusztrációkkal teli kötet, amely számomra sok érdekességgel szolgált, más számára, aki hisz a boszorkányságban, talán afféle "tankönyvként" is hasznosítható. Valamilyen szinten, egy bizonyos egészséges mértékig jónak tartom az ilyen dolgokat, ahogy a vallásokat is, mert adhatnak egyféle belső erőt, egy kis reményt. Amikor már viszont ez határozza meg minden lépésünket, és emberek felett ítélkezünk a saját hitvilágunk szerint, gyűlölködünk, és abszolút lehetetlen dolgokban hiszünk, miközben a valóságot elutasítjuk, az már nagyon káros. De tényleg egy egészséges mértékig ezek a dolgok a fizikai és mentális egészségünket egyaránt szolgálhatják, bizonyos kis kialakított szokások és rituálék segíthetnek a zavargó elménknek megnyugodni. Az én szememben a boszorkányság is egy ilyen eszköz lehet, a gyógynövények és familiárisok társaságában pedig hathatósabb is. 

Lidia Pradas könyvét Makay Emese fordította.

Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes