A férfi legbecsesebb testrésze - avagy felhasználói kézikönyv a péniszhez

 Könyvajánló - Sturla Pilskog: Pénisz

Nincs még egy emberi szerv, ami ennyire a figyelem középpontjában állna, egyszersmint ennyire tabusítva lenne, mint a pénisz. E szervvel rendelkező és nem rendelkező egyedek egyaránt rengeteg téves dologban hisznek a pénisz kapcsán, éppen ezért ez a hiánypótló könyv mind nőknek, mind férfiaknak fontos és érdekes lehet.


Ókori római fallikus szimbólum

Sturla Pilskog urológus szakorvos azon kevesek közé tartozik, aki mindenféle érdekes, vicces és komoly tényeket tudnak a péniszről - informatív és egyben szórakoztató könyvében pedig meg is osztja ezt a tudást szélesebb közönséggel.

Bár a pénisz, mint szimbólum, minden egyes kultúrában évezredek óta más és más, de fontos szerepet töltött be, elsődleges funkciója azóta sem változott: biztosítja a szaporodást, és nem mellékesen a férfiak számára öröm forrása. Ha utóbbi nem lenne, biztosan sokkal kevesebb kulturális szerepe lenne, szerintem ez éppen annyira fontos funkció, mint a szaporodás.

Isten minden férfit ellátott pénisszel és aggyal, de csak annyi vérrel, hogy egyszerre csak az egyiket használhassa.                                                                                                                                                                                                                                Robin Williams

Rögtön az elején e szerv anatómiai felépítéséről van szó (némi kulturális kitérő után, amely az ókori rómaiaktól a mai tinderezőkig terjed, górcső alá véve az ún. dickpiceket is. Hogy milyen elgondolásból küld rengeteg férfi rengeteg nőnek péniszfotót, az érthetetlen. A nők nagyon nagy százaléka szerint visszataszító, kisebb részük szerint vicces egy ilyen fotó, de senki nem volt még a felmérések során, aki szexuálisan izgatónak találta volna. Büszkeség, hogy neki ilyenje van? Vagy miért? Oké, oké, tudjuk, ha a pénisz áll, akkor az agy is. Érdekes tény az is, hogy a pénisszel rendelkező egyedek meglepően nagy százaléka túlbecsüli a saját pénisze méretét. Jó, valójában ezen a legkevésbé sem lepődtem meg. :)

A könyv részletesen ír a különféle problémákról, betegségekről, fertőzésekről is, amelyek a péniszt és minden hozzá tartozó szervet - a prosztatát, a heréket, a húgyhólyagot, stb. érinthetik. Választ kapunk arra is, miért alszanak el a férfiak percekkel szex után, hogy mitől függ, hogy a nadrágban jobbra vagy balra fittyen-e e szerv, sőt, hogy milyen gyakorlatokkal erősíthetőek az izmok, hogy visszatartsák jobban az ejakulációt. Informatív, de mégis rövid kötet, amelyben éppúgy szóba kerül a rák, a sérv, a gyulladások, és a fizikai sérülések, a fityma és annak szükségessége vgy szükségtelensége, mint az impotencia, vagy az agyban lejátszódó folyamatok, különféle kémiai reakciók. Fiúk és férfiak ezreit gyötrik olyan kérdések, amelyek a péniszükkel, annak kinézetével és funkciójával kapcsolatosak - ebből a könyvből sok dologra választ kaphatnak. 

Átlátható és hiánypótló könyv, ami a pénisz mai orvosilag ismert tényeit és az egyes kulturális szokásokat is megemlíti, egy kicsit letisztázva ezt a szervet, ami körül évezredek óta forog az életünk, és amiről mégis nagyon keveset tud egy átlagember. A Figura Könyvkiadó pedig úgy döntött, hogy a legelső megjelenő könyvük a péniszről rántja le a leplet.

Sturla Pilskog általános sebészeti és urológiai szakorvos, a Haukeland Egyetemi Kórház urológiai szakorvosa, a Barum Kórház főorvosa. Korábban ingyenes tanácsadó orvosként dolgozott az Ung.no-nál, ahol a fiatalok választ kaphattak egészségügyi problémáikra. Ebben a könyvben világosan és logikusan válaszol számos, (nem csak) a férfiakat gyötrő kérdésre, miközben élvezetesen mesél az ősi Viagráról, az amerikai elnökök szerveiről és Napóleon büszkeségének posztumusz kalandjairól.

A kiadóról:

A kiadóról
A Figura Könyvkiadó 2021-ben jött létre Budapesten. Első megjelent könyvünk egy norvég tudományos bestseller magyar nyelvű kiadása (Sturla Pilskog: Pénisz – Felhasználói kézikönyv); fordítója Fejérvári Boldizsár, szerkesztője Pap Vera-Ágnes.
A következő könyvünk egy litván szerző munkája (Ina Pukelyté: Kisasszonyok a Szabadság sétányról), amely az utóbbi évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja, gyors egymásutánban három kiadás is elfogyott belőle a hazájában. A fordítási jogokat a legnagyobb európai nyelvterületekre is eladták.
Ebben az évben egy újabb könyvvel szeretnénk kijönni, aztán 2023-ban hat, a további években pedig 8-12 kötet kiadását tervezzük.
Szándékunk szerint kiváló minőségű szórakoztató irodalom, gyermekkönyvek, fiatal felnőtteknek szóló munkák, az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos művek és újszerű tényirodalom szerepel a kínálatunkban.

A Figura Könyvkiadó családi vállalkozás, az ügyvezető az egyetlen alkalmazott. A kiadó főszerkesztője, aki egyébként a társaság tulajdonosa, egyebek mellett könyvkiadó és kereskedelmi menedzser végzettséggel is rendelkezik. Munkánk során a legkiválóbb fordítókkal, tapasztalt szerkesztőkkel, szakértőkkel és könyvtervezőkkel, grafikusokkal dolgozunk együtt.

Köszönöm a lehetőséget a Figura Könyvkiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.


 

Kövess minket Facebookon!

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes