Vesd bele magad egy izgalmas viking kalandba Geirmund sagájában!

Könyvajánló - Matthew J. Kirby: Valhalla - Geirmund sagája

"Semmi sem örök, csak a becsület és a hírnév, amit kiérdemelsz magadnak."

A rajongók legnagyobb örömére mindig akad egy szerző, aki egy újabb érdekes sztorival spékeli meg az Assassin's Creed sorozatot. Engem annyira nem nyűgözött le ez a világ, csupán néhány kötetet olvastam az immár magyar nyelven olvasható tizenhárom kötetből, de azt mondták, hogy a tavaly megjelent Valhalla - Geirmund sagája kötetet ki ne hagyjam, mert nagyon ütős lett. Kicsit félve ugyan, de végül belevágtam és nem bántam meg, mert Matthew J. Kirby egy nagyon szórakoztató igaz viking kalandba repíti el az olvasókat.

A vikingek hódításai számos szerzőt inspirálták már, ez a történelmi kalandregény is ezekbe az időkbe repíti az olvasót. A regény elszakad a játéktól és nem az ott megismert Eivor kalandjait követhetjük nyomon, hanem Hjörr király kisebbik fiáé, Geirmund Hjörssoné a főszerep. A trón bátyjára vár, ezért úgy dönt útra kel, hogy hírnevet és vagyont szerezzen magának. Az istenek meghallhatták terveit, mert megérkezik Guthrum jarl, aki harcosokat toboroz egy szászok elleni támadáshoz.

A norvég király, az apja akaratával szembeszállva keresi a dicsőséget a dánok oldalán, miközben meg akarják hódítani Wessex-et. Anglia királyságait mindet sikerült már lesöpörni már ezen kívül és Geirmund dicsősége egyre nő, miközben a fiatal viking még mindig önmagát és az útját keresi.

Tökéletes betekintést nyújt a regény a 9. századi angol királyságokba, az akkori skandináv életbe, a viking portyázásokba, a hatalmas vallási különbségekbe. Egy ifjú, bőrszíne, származása miatt gúnyolt viking szemén át ismerhetjük meg a történelem vér és könnyáztatta éveit, s látjuk miként válik rettenthetetlen hódítóvá, kemény harcossá, miután mindent hátrahagyva reményekkel, vágyakkal telve elindul a tengeren, hogy bevegyen egy idegen világot.

Matthew J. Kirby ezúttal valóban jobban elrugaszkodott a játéktól, amivel csupán néhány helyszín és szereplő felbukkanása jelent kapcsolódási pontot. Ez nem az a tipikus AC regény, nincsenek templomosok és orvgyilkosok, hanem egy fiatal harcos kalandjai a szászok földjén. Szórakoztató, pörgős, vérrel és árulással, izgalmas csatákkal es fordulatokkal teli viking történelmi kalandregény. Egy izgalmas viking útja, aki hírnevet kaszabol magának.

3350987_big.jpegA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Assassin’s Creed: Heresy - Eretnekség

Film vs könyv: Assassin’s Creed – A véredben a sorsod

Főkép: fb.com/fumaxkiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes