Megállíthatatlan szerelem és eltitkolhatatlan titok?

Létezik megállíthatatlan szerelem és eltitkolhatatlan titok - állítja Karen Swan a Római kalandok című könyvében. A cím egyben a főhős, Cesna, blogjának neve is, amely egyre több követőt mondhat magának. Francesca Hackett Londonból érkezett Rómába, teli van titkokkal, ugyanúgy, mint a címhalmozó, dúsgazdag Elena, aki két generációval azelőtt lélegzetelállító szépségként debütált egy rózsaszínű világban, és hull le a földre, amikor kiderül, hogy van az a férfi, akit nem kaphat meg sem pénzért, sem szépségért. A két nő találkozása érdekes romantikus regényt generált, amelyben úgy ugrálunk az idősíkok között, mint valami megkerdült mókus.

Könyvajánló - Karen Swan: Római kalandok

A 27 éves Francesca Hackett londoni ügyvéd volt, mielőtt a napfényes Rómába érkezett, hogy élje a dolce vitát, idegenvezetősködjön, és az örök városban való tartózkodásának mindennapjait a Római kalandok című, egyre sikeresebb blogjába posztolgassa. A régi élete távoli álomnak tűnik csupán, mint egy sztori, amit valaki másról mesélnek, mintha nem is vele történt volna. A blogja éppen felfutóban, amikor Cesna egy méregdrága dizájner táskát talál egy kukában, akinek gazdája a hetvenes éveiben járó Principessa Elena (teljes nevén Viscontessa Elena dei Damiani Pignatelli della Mirandola), és azt állítja, amikor a lány visszajuttatja hozzá a Gucci-táskát, hogy tartalma - annak ellenére, hogy sem pénzt, sem bankkártyákat nem tartalmaz - felbecsülhetetlen érték számára. Egy felbontatlan levelet rejt ugyanis, a 15 éve meghalt férje utolsó üzenetét.

De vajon miért bontatlan még mindig az a boríték? (Ez nagyon fontos!)

Miután Elena meggyőződik arról, hogy Cesna tisztességes és becsületes (nem fogadja el a táska visszaszolgáltatásáért felkínált jelentős összeget), megbízza önéletrajzának megírásával, ami egy kiadónál kerül majd nyomtatásba. Így hát a fiatal nő minden reggel elindul a Palazzo Mirandólába. De amikor az új munkáját ünnepli, a hír hallatán a vendéglős csak elhúzza a száját, hogy hazugság annak minden szava, ördögi perszóna, valóságos ágyúgolyó a pletykalapok számára. "Az egy gonosz nő. Rossz dolgok történnek körülötte" - ragaszkodik továbbra is lesújtó véleményéhez a lány halvány tiltakozására reagálva a vendéglőben dolgozó személy. Cesna ezzel nem tud törődni, éppen elvesztette állását, a munkára és az azért kapott pénzre pedig égető szüksége van. Így lesz tanúja az 1961-es estélynek Rhode Islanden, amikor Elena 16 évesen Amerika kis örökösnője és nem mellesleg a fullánkos visszavágások művésze. Elena apja több milliárd dollárt érő birodalmat örökölt az apjától, és azóta a vagyon megduplázódott, és ez mind Elenára, mint egyedüli gyerekre vár idővel. Ugyanakkor az apa, anya minden személyes varázsa, intelligenciája, kedvessége és éleselméjűsége ellenére hiába volt a világ minden pénze az övék, soha nem volt a lányukra minőségi ideje egyikőjüknek sem. Cesna megérzi az ellentmondásokat Elena történetében, és ügyvédi orra szagot fog. Egy véletlen során megpillant egy fényképet a princessa szobájában, és megérti, az idős asszony az interjúk során tündérmesékkel eteti. Úgy érzi, valahogy meg kell győznie Elenát arról, hogy egy nagyközönség elé szánt önéletrajzi könyv hitelesség híján kontraproduktívvá és nevetségessé válik. 

Cesca nem értette. Ez a könyv egyenlő volt a társasági öngyilkossággal. Majdnem olyan, mintha Elena leöntötte volna magát benzinnel – és csupán arra várt volna, hogy Cesca meggyújtsa a gyufát.

Így haladunk a történetben, és vesszük sorra Elena életútjának jelentős állomásait, ahol mindig volt valami, ami miatt kívülálló maradt, valamint Cesna titkait, amelyek Rómába űzték őt. Igen, létezik megállíthatatlan szerelem és vannak eltitkolhatatlan titkok is. A szeretet nem más, mint akna az életünk alatt (de még mennyire!). De hogyan és miért? Ehhez bizony el kell olvasnod a művet.

A súlyos, sorsfordító titkok mellett két szenvedélyes szerelem is kibontakozik a lapokon, két nő szenvedélyei, fájdalmas élményei, jószándékuk ellenére rájuk járó balszerencse kerül az olvasók szeme elé. A szerző kontinenseken keresztül futtatja hőseit, miközben különféle kalandokkal és csavarokkal szórakoztatja a nagyérdeműt. Izgalmas, fordulatos romantikus mű az igényesebb fajtából, amely dramaturgiája és karakterábrázolása ébren tartja az olvasó érdeklődését és tovább viszi a vaskos mű lapozásában. Akarja tudni, hogy Cesna miért hagyta ott a londoni biztos állást Rómáért, hogy Elena rossz híre valós-e. S miközben halad a történettel, egyre nehezebben eldönthető, hol kezdődik az igazság, és hol vicsorít a hazugság. A cselekményszálak között pedig elnavigálhat Róma rejtélyes utcácskáin, terein, és a város alatt húzódó alagútrendszerekben. Helyenként kellemes, decens humor enyhíti a feszültséget, amolyan igazi chick lit a tartalom a műfajra jellemző összes erényeivel. Karen Swan amúgy is nagymestere ennek, igazán ért a női lét nagy kérdéseinek humoros, szórakoztató feldolgozásához. Olvassátok!

Fülszöveg

Van ​megállíthatatlan szerelem. Van eltitkolhatatlan titok.

1974: Elena Damiani gazdag családba született, lélegzetelállító szépség, ezért minden ajtó megnyílik előtte, a férfiak a lába előtt hevernek. Huszonhat évesen már a harmadik férjét nyűvi, amikor emberére akad. Ezt a férfit soha nem kaphatja meg – amin se pénz, se szépség nem változtathat.
2017: Francesca Hackett londoni élete elől Rómába szökött, éli a dolce vitát, turistacsoportokat vezet az Örök Városban. Egy szemetesben lopott dizájner retikült talál, és visszajuttatja jogos tulajdonosának, aki a piazza túloldalán lakik – a híres társasági hölgynek, Elena dei Damiani Pignatelli della Mirandolának. A pénztárcának ugyan nyoma veszett, Elena mégis kitörő örömmel fogadja a megkerült retikült, mert ott van benne a levél, amelyet a férje tizenkét évvel azelőtt, a halálos ágyán írt, és amelyet Elena azóta se bontott fel.
Kölcsönösen szimpatikusak egymásnak, ezért megállapodnak, hogy Francesca fog interjúkat készíteni Elenával, hogy kiadhassák Elena memoárját. A nyár folyamán Francesca ámultan hallgatja Elena szenzációs történeteit. A város alatti ősrégi alagútból felhoznak egy felbecsülhetetlen értékű gyémántgyűrűt, amelyről kiderül, szintén Elenáé lehetett. Francesca ekkor rádöbben, mi lehet Elena életének legdrámaibb titka.
„Mesés kaland… hibátlan nyári olvasmány egy pohár Prosecco mellé.” – Bookliterati.com
„Sehová ne menekülj… hacsak ne ebbe a könyvbe!” – Candis
„Függőséget okoz… kiemelten ajánljuk!” – Onmybookshelf blog
„Van itt szenvedély és csillogás a romantika kedvelőinek, de ugyanúgy van humor, intrika, érzelmi hullámzások – fordulatok, és előre nem látható csavarok. Nem is beszélve a sötét, baljós titkokról, amelyek mostanra Karen Swan védjegyévé váltak.” – Lancashire Post
„Tökéletes olvasmány a tengerpartra.” – Daily Express
Karen Swan (a képen) Sunday Times bestsellerszerző. Korábban divatmagazinnál dolgozott. Tizennyolc könyvet írt, Sussexben él férjével, három gyerekük és két kutyájuk van.

Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

ISBN:9786156122308



Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes