Az álmok cirkusza

Könyvajánló - Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Lépj be te is Az álmok cirkuszának varázslatos sátraiba és hagyd, hogy elbűvöljön a varázslat!

Lassan itt van a Mikulás és a karácsonyi készülődésnek sem árt nekifutni, ezért egy szuper mágiával és izgalommal megtűzdelt fantasyt hoztam nektek, ami nemcsak a tinédzsereknek, fiatal felnőtteknek íródott, hanem felnőtteknek is lebilincselő szórakozást nyújt. Ez pedig nem más, mint az Agave Könyvek égisze alatt megjelent Éjszakai cirkusz Erin Morgenstern tollából. Az első kiadásról lemaradtam, így kifejezetten örültem, amikor a kiadó új borítóval elhozta nekünk ismét ezt a történetet.

Már első ránézésre is tudjuk, hogy ez a könyv varázslatos lesz. Gyönyörű, igényes, figyelemfelhívó borító, mely vonzza a tekintetet. Ez nálam mindig sokat nyom a latban, képes vagyok megvenni egy könyvet fülszöveg olvasás nélkül, ha megtetszik a borítója.

A 19. század végén járunk egy igazán különleges helyen, a Le Cirque des Rêves-ben, Az álmok Cirkuszában. Egy olyan helyen, mely csak éjfélkor nyit ki és áthatja a mágia. Rejtélyes fekete-fehér vándorcirkusz, mely nem csupán egyetlen sátorból áll, hanem a sátrak labirintusszerűen kapcsolódnak egymáshoz. Némelyikben hóesésben fogadja a kíváncsi látogatókat egy állatidomár, néhol pedig az akrobaták felhőkön ugrándozva kápráztatják el a nézőket, de besétálhatnak a palackba zárt történetek sátrába is.

A történet két főszereplője Celia és Marco. Két fiatal mágus, akiket arra képeztek ki, hogy megküzdjenek egymással. Sorsuk már gyerekkorukban eldöntetett, de nem is igazán kettejük csatározása, ami lebilincseli az olvasót, hanem az a különleges légkör, melyet a szerző megalkotott. A történet több évtizedet ölet fel és a két szál végül egy kerek egésszé fut össze a végére, ahol minden egy ősi mágia tart béklyóban.

Láthatjuk ahogy a két mágus újabb és újabb sátrakat hoznak létre varázslattal, folyamatosan rivalizálnak egymással, és azt is, hogy miként próbálnak kibújni a sorsuk elől. Jól megmozgatja az olvasó fantáziáját a sok érdekes és izgalmas lehetőség. A történet végül egy szokatlan, de szép befejezést kapott.

Az egyetlen pici problémám a regénnyel, hogy a karakterektől olvastam volna többet. Szívesen elmerültem volna kicsit mélyebben a múltjukba, a motivációikba, a traumáik megismerésébe. De ez a könyv inkább a hangulatból, érzésekből építkezik. Ebben mondjuk tény, hogy a szerző parádés.

Ez egy varázslatos kaland, egy igazi mese, mely elbűvöli az olvasót és néhány órára képes kiszakítani a valóságból. Szórakoztató, érdekes, mágikus. Könnyű elveszni a varázslat, az álmok birodalmában. 

erin_morgenstern_ejszakai_cirkusz_b1_300dpi.jpgA kötetet az Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Fordította: Rakovszky Zsuzsa

Kövess minket a Facebookon is!

Főkép: © Christine Kornacki

Amikor egy emlék felenged, a múlt szivárog ki belőle...

Dévábád elbukott?

Lovercraft földjén járunk mind?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes