Sándor Anikó: a tangó nem csak egy tánc!

A tangó nem csak egy tánc, állítja Sándor Anikó a Tangó - A lélek tánca című regényében (lánykori nevén: Pillangó a vállamon). A Jaffa Kiadó gondozásában más formában, igényes külcsínnel került az olvasók elé, hogy a még igényesebb belbeccsel újra meghódíthassa régi és új olvasóit, amely kötetnek lényegéről a szerző így vall: 
"A tangó létforma, meditáció, szenvedély, repülés, szabadság, aki egyszer belekóstol, soha többé nem akar lemondani róla. Ölelésben sétálni valakivel - akár egy idegennel -, átélni egy mély egymásra utaltságot, részévé válni a másiknak, aztán kibontakozni az ölelésből, és menni tovább… Ez a tangó."

Könyvajánló - Sándor Anikó: Tangó - A lélek tánca

A 2012-es kiadású kötet, A pillangó a vállamon új címet és új fülszöveget kapott, mert a szerző valami fontosabbat szeretne átadni a mű tartalmán túl, mint eddig, egy új interpretációt kíván felerősíteni a sorokból: élj, táncolj, ne foglalkozz a koroddal, kinézeteddel, egy életed van, éld. Táncolj. Ahogy Sándor Anikóval megtörtént, miszerint Buenos Airesben az élet újra felkérte őt egy táncra, úgy bárki mást is felkérhet, nem gondoljátok? És lehet, hogy el sem kell menni az argentin fővárosig.

Lépj ki a komfortzónádból! - rángatná meg legszívesebben a szerző olvasói hadát, és jó példával jár elöl. Kötetei jó része pont erről szól: ha módodban áll, ha nincs letehetetlen felelősséged mások közvetlen jólétéért, egészségéért, biztonságáért, akkor hagyd magad mögött a mókuskereket. Teremtsd meg annak lehetőségét, hogy spirituálisan fejlődhess, élményeket szerezhess, önbizalmadat fejleszthesd és megtalálhasd saját utadat önmagadhoz. Erről szólnak a Camino könyvei, a Zuhanó repülés, Az én igen nagy vétkem, és most az újra kiadott Tangó is. 

Kedvenc képem a szerzőről, Sándor Anikóról

Saját élményeiről, megéléseiről vall bennük, minden szűrő és filter nélkül, Nem szépít, eléd dobja kínlódásait, tévedéseit is, hogy tanulj belőlük, ha éppen ilyen élethelyzetbe kerülsz - vagy ne tanulj bebőlük, csak erre számítsd, ha.

Szóval tangó. Újra felfedezni magunkban a nőiességet, akárhány évesek is vagyunk és akárhogyan nézünk is ki. Újra bízni valakiben, odaadni valamit a másiknak, amit nem is kér esetleg: új perspektívát jelenít meg a mindennapokban, sőt, legyőzi a mindennapokat. A műben Sándor Anikó személyes élményei szerepelnek, egy argentinai út, mesterek és tanárok, tanítványok ropják egymással örök táncukat. Szerelem, önsajnálat levetkőzése, új lehetőségek felfedezése, és annak megtanulása, hogy nem kell magunkat annyira komolyan venni.

Természetesen a tangó nem mindenkinek jelentheti ugyanazt - ami nem baj. A lényeg, hogy mindenki keresse meg a maga tangóját, ami materializálódhat hegymászásban, kézimunkaklubban, énekkarban, kirándulásban, utazásban, önkéntes munkában, sportban, bármiben, ami önismerethez, jóérzéshez, örömhöz segíti hozzá az egyént. Csak állj fel és csináld! Ez a legfontosabb mondanivalója Sándor Anikó Tangó című művének: állj fel és tégy magadért! Hogy mit, az már úgyis rajtad és lehetőségeiden, érdeklődési körödön múlik. Csak csináld! Ne mondd, hogy nincs igaza, vagy nem hangzik csábítóan. 

Fülszöveg

Ezt ​a könyvet azoknak írtam, akiknek ajkát legalább egyszer elhagyta már a halk sóhaj: „De jó lenne tangózni, csak hát sajnos nem lehet…” Szeretném ráébreszteni őket arra, hogy tévednek, mert de, lehet, ha nők, ha férfiak, ha fiatalok, ha öregek, ha szegények, ha gazdagok, ha házasok, ha egyedül élnek, ha táncoltak már valaha az életében, ha nem.

Mindenki tangózhat, nincs többé magányos este, nincs társaság utáni vágyakozás. Szerelmek és barátságok szövődnek, kihűlt kapcsolatok kelnek új életre, érzelmekkel teli pillantok váltják fel az elpocsékolt időt. A tangó csodás, új perspektívát nyit az életükben, amit előtte talán elképzelni sem tudtak.

Mert a tangó nem csupán egy tánc! A tangó életforma, meditáció, szenvedély, repülés, szabadság, aki egyszer belekóstol, soha többé nem akar lemondani róla. Ölelésben sétálni valakivel – akár egy idegennel –, átélni a mély egymásra utaltságot, részévé válni a másiknak, aztán kibontakozni az ölelésből, és menni tovább… Ez a tangó.

"Arcomról eltűnt a keménység, amellyel egész életemben azt üzengettem a világnak, hogy erős vagyok. Megengedem magamnak, amit azelőtt soha: követem a férfit, megadóan és feltétel nélkül. Táncolok, érzek, azaz élek!
Buenos Airesben az élet újra felkért egy táncra…" 



A kötetet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

A képek a Facebookról, Sándor Anikó szerzői oldaláról származnak.

Cím: Tangó
Szerző: Sándor Anikó
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 208
Megjelenés: 2021. június 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634754732

Méret: 200 mm x 140 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes