Harry Potter - Roxforti csata folytatódik a Tiltott rengetegben!

Társasjáték - Harry Potter: Hogwarts Battle - The Monster Box of Monsters

Legyőzted a nagy Voldemortot és csatlósait? Egy csatán túl vagy, de itt még nem ér véget a háború. Vedd fel a pálcád a varázsvilág sötét és veszedelmes szörnyei ellen is!

Harry Potter - Hogwarts Battle, vagyis a Roxforti csata társasjátéka hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. Karácsonyra nálunk is kifogyott minden üzletből, de már készülnek az utánnyomások, ha hihetünk a kiadóknak, akkor tavasszal újra elérhetővé válik. A játékról nem írnék részletesen, ezt megtette már szerkesztőtársam, Arthur. Ebben a posztban a The Monster Box of Monsters kiegészítőről fogok mesélni. Ha nem ismered a Roxforti csata játékot, kattints:

Harry Potter - Hogwarts Battle/Roxforti csata

Néhány éve megjelent az első kiegészítője a játéknak, mely egyelőre magyar nyelven nem elérhető, de szerencsére nálunk is kapható angol nyelven, ez pedig nem más, mint The Monster Box of Monsters. Mivel a kártyák hátoldala és mérete tökéletesen egyezik a magyar és angol nyelvű Roxfori csatával, így gond nélkül játszható a magyar nyelvű alapjátékkal együtt is. Nálunk ez a játék landolt a fa alatt és néhány napon keresztül nem is szólt másról az élet a két ünnep közötti pihenés alatt. A nevéből már biztosan kitaláltátok, hogy ezúttal a szörnyek is szerepet kapnak. Bizony, irány a Tiltott rengeteg!

A Roxforti csata egyik csábító eleme, hogy nem mindig nyer a csapat, ezért bőven előfordul, hogy a hét játék valójában akár 8-10 játék is lehet, mielőtt a hősök a végső csapást mérik Voldemortra. Ha sikerrel vettük a hét könyv adta akadályokat, belevethetjük magunkat a Tiltott rengetegbe, ahol már nem csak gonoszok, hanem veszélyes lények is várnak ránk.

A kiegészítő alapjaiban nem változtatja meg a játékot, hanem megtoldja további izgalmakkal. Alapjáték nélkül nem is játszható, hisz a dobozban található mind a hét roxforti év játékelemeire szükségünk lesz az új játék során. Az alapjátékban négy hős közül választhatunk, Harry, Hermione, Ron és Neville. Az ő kvartettjük ezúttal kiegészül Lunával, aminek én nagyon örültem, mert a könyvekben is az egyik legszerethetőbb karakter a kis bohókás leányzó. Ráadásul nem kis hős, ezért a hősök között van a helye. Az ifjú hölgy hoz is magával izgalmas kártyákat, tárgyakat, például extra támadás jár minden szövetséges hős kezében található seprűért.

lunaa-1874x1140.jpg

A szörnyes kiegészítő négy játékra van osztva. Nem állítom, hogy könnyű, sőt. Nekünk az utolsó kört leszámítva mindegyikkel kétszer kellett játszanunk a győzelemhez. Új hőskártyákkal indulunk és minden hősnek van alapképessége, ráadásul a 6. játékban már megismert jártasság kártyákhoz is érkezik egy, melyen a lények pofozásáért, legyőzéséért járnak jutalmak.

A játékba kerülnek új szövetségesek, tárgyak, varázslatok és a 7. játékban megismertük a horcruxokat, amik most ugyan nem játszanak, de helyettük érkeznek az Encounter (Találkozás) kártyák, melyeket hasonlóan kell legyőzni. Ezek is nehezítik a játékot. Vannak köztük kevésbé fájdalmasak és nagyon fájóak is, mint például hogy a legyőzött gonosz vagy lény után nem kaphatjuk meg a jutalmat.

Aztán jönnek a gonoszok. Ezúttal már nem csak sötét varázslók, hanem lények ellen is fel kell venni a pálcát, ráadásul van olyan gonosz, amely már mindkét kategóriába tartozik, mint például a Dementorok. A játék négy köre során az új lények és a régi gonoszok közül kell bizonyos mennyiségű ellenséget legyőzni, melyek száma játékról játékra emelkedik, ráadásul egyes lényeket/gonoszokat már nem csak sebzéssel, hanem befolyással is le kell győzni.

Az alapjátékban megszoktuk, hogy minden játékkal nő a Roxfort kártyák és a Sötét varázslatok száma, ezek tovább bővülnek a kiegészítőkkel. Ami kifejezetten csúnya dolog a játék készítőitől, hogy bekerült a játékba a Detention card! (Fogva tartás kártya). Ezt általában Sötét varázslat hatására kaphatjuk meg, de van olyan gonosz/lény is, aki megajándékoz minket ezzel. Ez a kártya csak arra jó, hogy foglalja a helyet az ember kezében, ráadásul, ha eldobjuk két életet veszítünk miatta. Ha ez nem lenne elég, van olyan az ellenségek között, aki minden ilyen kézben tartott lapért elvesz tőlünk egy életét. Szerencsére azért meg is lehet szabadulni tőlük, erre szerezhetünk varázslatot a Roxfort kártyák közül. Kerül egy új dobókocka is a játékba, ami tartogat érdekességeket (és persze szívásokat).

Már említettem, hogy négy játékra van osztva a kiegészítő, nem is árulok el többet a további dobozokból. Sokkal izgalmasabb azokat játék közben felfedezni, hisz az alapjátéknál már megszokhattuk, hogy szép sorban haladunk a dobozok nyitogatásával, itt sincs ez másként. Aki a Roxforti csatát szereti, ebben sem fog csalódni. Jó pár élvezetes órát fog okozni a harc a végső győzelemért.

Kövess minket Facebookon!

Sötét varázslatok kivédése - Párbajszakköracebook

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes