Egy bukott angyal és egy félnótás démon megmenti a világot...vagy mégsem?

Könyvajánló - Lana Millan: Raziel 2. - Egy angyal a szerelem küszöbén

"Ismered a viccet, amiben egy bukott angyal és egy félnótás démon néhány társával elindul, hogy megmentse az emberiséget, miközben néha abban sem biztosak, hogy érdemes-e reggelente felkelni az ágyból?"

100865137_3112924505411161_4380001098635673600_o.jpg

Lana Millan Raziel sorozatának első kötete két éve látott napvilágot Egy angyal az élet küszöbén címmel. A kötetben megismertünk egy bukott angyalt, Razielt, akinek lehetőség kínáltatott, hogy visszanyerje a szárnyait. Ehhez egy démont, Beladert kapja segítségül. Humoros, könnyed olvasmány a jó és a rossz harcáról. Ha nem ismered a történetet, egy kis ízelítőt kaphatsz az első részről írt ajánlómban az alábbi linken:

A bukott angyal, a démon meg a Tudás könyve Nevadában

Nem voltam maradéktalanul elégedett az előző kötet végén, de azért kíváncsian vártam még tud még kihozni a szerző ebből a különös párosból, ezért belevetettem magam a Raziel második részében, az Egy angyal a szerelem küszöbén című regénybe, ahol a pokol és a menny készül megmenteni az emberiséget.

Hirtelen csapunk bele a dolgok közepébe. Semmi felvezetés, semmi összefoglaló az előzményekről, szóval, ha eltelt több mint két év az első rész olvasása óta, akkor érdemes belelapozni, hogy kicsit frissüljenek az emlékek. Szóval ott van Raziel és Belader, akik versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék a világot a vírustól, amit Mihály készül rászabadítani az emberiségre. Ketten ugyan próbálkoznak, de látszólag fogalmuk sincs mit is kéne tenniük, hogy meggátolják a katasztrófát.

Egy térkép segíti őket, amely Raziel bőrén jelenik meg. Ez a térkép mutatja azokat az embereket, akik segíthetnek megállítani a világvégét. Ezzel hozott a szerző pár nagyon izgalmas, érdekes karaktert a történetbe. Például az ateista sebész, Theon vagy épp Tully és Vicky, akik egykor angyalok voltak, ma pedig orvosokként élik mindennapjaikat. Elég szedett-vedett a társaság, ami jó pár humoros szituációt hoz.

Az út Miamiba vezet, persze közben számos kalandba keverednek. Főleg, mert az alvilág szörnyei is vadásznak rájuk. A cím alapján féltem, hogy sok lesz a romantikázás Raziel és Belader között, de szerencsére nem vitte túlzásba a szerző ezt a szálat. Maradt a szarkazmus, a humor megspékelve néhány akciójelenettel.

A kötet számos kérdést hagy maga után, szóval lesz itt még izgalom a trilógia végére. Ebben a kötetben inkább a szereplőkkel ismerkedtünk. Látható fejlődésen mentek át a főszereplők és egy-két történet előkerül a múltból is, ezek közül van, amit még nem feltétlenül értek (talán majd a zárókötetben). Belader még mindig keresi az útját és odaszólásai bőven adnak okot nevetésre. Egy pici hiányérzetem volt a többi szereplőnél, akikről még olvastam volna többet, de most egyértelműen Raziel volt a kötet főszereplője. Látjuk miként térnek vissza angyali képességei, amik remélhetőleg segítenek majd a folytatásban.

Ez a kötet is könnyed és humoros, szintén voltak apró hibák, számomra néha laposabb, unalmasabb részek, pedig folyamatosan zajlanak az események. Érezhető volt, hogy most készülünk fel az utolsó kötetben várható nagy akcióra. Felépült a csapat, akik most kellett összerázódnia, miközben próbálják kitalálni a nagy tervet, amellyel megakadályozhatják az armageddont.

1834475.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Köszönjük, Athenaeum Kiadó!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Ha a két könyv után még olvasnál erről a furcsa párosról, akkor várnak a szerző oldalán az Egy angyal és egy démon meséi, kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes