Monstress - Rejtek: Egy parádés fantasy egy sötét világban

Könyvajánló - Marjorie Liu és Sana Takeda: Monstress - Fenevad, Harmadik kötet: Rejtek

"Farkasvérű Maika igyekszik feltárni múltja titkait – miközben a puszta túlélés is egyre komolyabb erőfeszítésébe kerül. A sokszorosan díjnyertes fantasy képregénysorozat harmadik kötetében Maika útja Pontus kikötővárosába vezet, ahol azt reméli, menedékre lelhet üldözői elől. Azonban Pontus messze nem olyan biztonságos, mint ahogy azt Maika és társai gondolják."

Megérkezett a méltán népszerű Monstress következő kötete, melyben a sorozat 13-18. számait találjuk meg. A Monstress-széria indulása óta számtalan díjat nyert, többek között a Hugo-, az Eisner- és a British Fantasy díjat is bezsebelte.

Ez a gyönyörűen illusztrált komor, sötét világban játszódó fantasy immár 18 lapszámon keresztül meséli el Maika útját. Rengeteg szereplő, szörnyek, titkok, pörgés és számos szálon futó cselekmény. Ha még nem ismered a sorozatot akkor az előző kötetekről az alábbi linkekre kattintva kaphatsz egy kis ízelítőt.

Első kötet: Ébredés

Második kötet: Vér

A harmadik kötet a Rejtek címet kapta és ott szedjük tovább a fonalat, ahol az előző rész véget ért. Maika kutatja a múltját, miközben vadásznak rá. Ezúttal is kapunk izgalmas, látványos harcokat. Gyakorlatilag szinte mindenki Maikára vadászik, aki még mindig nem tudja mit is kezdjen a benne lakozó démonnal.

Maika és Zinn fura, kényszerű köteléke igazán különleges. Ahogy próbálnak együtt létezni, túlélni. Kényszerű szövetségük és kapcsolatuk érdekesen alakul. Miután mindenki meg akarja kaparintani magának a lányt, nincs választása, össze kell fognia a benne élő szörnnyel, miközben próbálja megismerni, ezáltal pedig mi is kicsit többet látunk Zinnből és motivációiból. A borítón is láthatjátok, hogy milyen parádés megoldást választottak az alkotók. Nagyon tetszik ez a megoldás, ahogy Maika karjából "előmászik" Zinn és olyan hatást keltenek, mintha kart karba öltve harcolnának.

A látványvilág persze nem csupán ebben a momentumban viszi el a pálmát. Még mindig teljesen lenyűgöznek a gyönyörű, művészi rajzok. Mesterien sikerült tökéletes harmóniát komponálni a sötét, baljós és mégis káprázatos, szép képeken. Pontus kikötővárosa is meseszép, egy-két helyszín pedig még betegebbé tette az összképet a virágokkal és vidám színekkel, miközben gyilkos lények sétálnak közöttük.

Bár van némi változás és fejlődés a karakterekben, Maika még mindig nem vesztett kegyetlen és nyers mivoltából, Kippa még mindig ugyanaz a tündéri rókalány, és Ren úrfi, a macska mellett sem lehet unatkozni. Ezúttal is bőven kapunk akciót, vért, bizarr, félelmetes lényegeket, istenségeket, politikai csatározásokat.

A Fumax Kiadó pedig ismét hozta a szokásos minőségi kötést, hogy a kötet pazar éke legyen a polcunknak. A történet egyre kaotikusabb, azért bízom benne, hogy a végére az a rengeteg szál szépen összeáll kerek egésszé. Egyre több az érdekes karakter és néhány korábban éppen csak felbukkant elem egyre fontosabb szerephez jut. Mint például a mágikus maszk darabkái.

Nálam az elején még a látvány vitte el a hátán a kötetet, mostanra azonban engem is beszippantott a sztori és kíváncsian várom miként záródik majd a történet. Remélem már nem kell sokat várni a következő kötetre, mert "ide nekem most a folytatást" vége lett. :D

3179590_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Eredeti cím: Monstress - Haven
Szöveg: Marjorie Liu
Illusztráció: Sana Takeda
fordította: Kleinheincz Csilla
műfaj: képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 168 oldal
ISBN 978-963-470-130-9

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes