Egy széttört hold, egy titkos terv és egy mindenre elszánt tolvaj

Könyvajánló - Dominic Dulley: Repeszhold

"Egy széttört hold.
Egy titkos terv.
Egy mindenre elszánt tolvaj."

Dominic Dulley debütáló regénye, a Repeszhold egy ígéretes űropera, A hosszú játszma nyitókötete. A történet egyik főszereplőjével indul a regény. Adott Orry, aki egy vagány, nagyszájú tolvaj. A lány apja legendás szélhámos, aki gyerekei segítségével csal ki szinte bármit, ami mozdítható az Uradalom családjaiból. Profin kidolgozott tervekkel futnak neki és sosem térnek el a rutintól. Mostanáig. Utolsó balhéjukon ugyanis Orry meglát egy nyakláncot és magával viszi. A történet akkor kezd el bonyolódni, amikor a kifosztott nemest, aki egy gróf unokája holtan találják. A lány lesz a gyilkosság első számú gyanúsítottja.

Eddig sem volt unalmas a könyv, de innentől válik igazán pörgőssé. A lánynak már nem csak a lopás miatt kell futnia, hanem a vádak elől is. Útnak indulnak hajójukkal, a Bonaventure-ral, ahol aztán bőven folyik a vér. Közben megtudjuk, hogy a nyakék, amit elhozott egy néhai civilizáció hagyatéka és egyesek még ölni is képesek, hogy megkaparintsák. De vajon mi teszi ilyen különlegessé? És mi az a Repeszhold?

Míg Orry küzd az életéért, összeakad egy alektói nemesifjúval, Harry-vel és az öreg, mogorva kapitánnyal, Menderrel, hogy aztán ez a kissé bizarr trió együtt vesse magát izgalmas kalandokba egy olyan jövőben, ahol a bolygókat grófok vezetik, az űrnek pedig császára van.

A Repeszhold egy klasszikus űropera, melynek olvasása közben nem érünk rá unatkozni. Akadtak ugyan apró problémáim olvasás közben a történettel, a tömörségével és a karakterek kapcsolata sem volt az igazi, de jól szórakoztam közben és szerettem a váratlan fordulatokat. Bízom benne, hogy a problémáim elsuhannak a következő kötetekkel. A főhősök amúgy érdekesek, jópofák, de szívesen tudtam meg volna róluk többet és a világ is hagyott még bőven nyitott kérdéseket.

Kaptunk bőven humoros párbeszédeket és persze ellenségeket is. Nem elég szerencsétleneknek a Birodalmi Flotta, kapnak a nyakukban kalózokat és orgyilkosokat is. Vannak véres jelenetek, meglepő halálok és túlélések, rohangálás, menekülés, ámokfutás az űrön át. A szerző jól ír, sikerült elérnie, hogy megkedveljem a főhősöket, aggódtam értük, közben pedig utáltam az őket üldöző gonoszokat. Remélem elhozza a kiadó a sorozat további köteteit is (a második rész már megjelent angolul, az harmadikon pedig serényen dolgozik Dulley). Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből az űroperából. Könnyed sci-fi, amibe bátran belevághatnak azok is, akik egyébként óvatosan nyúlnak a műfajhoz.

dominic_dulley_repeszhold_b1.jpgA kötetet az Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Benkő Ferenc

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Megérkezett Az Éhezők Viadala hivatalos előzményregénye

Ki fél a haláltól egy posztapokaliptikus világban?

Négy történet a közeljövőből

Két lábon járó gyilkológépet átverni?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes