Véres Rózsa: dicsőséges győzelem vagy halál?

Könyvajánló - Nicholas Eames: Véres Rózsa

Egy izgalmas fantasy pörgős kalanddal,
melynek csak kétféle végállomása lehet:
dicsőséges győzelem vagy halál.
Esetleg mindkettő...

Nicholas Eames hamar ismertté vált a fantasy rajongók között, amikor debütáló regényével, A Wadon királyaival elnyerte az év legjobb fantsay debütálásának díját, majd később bezsebelt még több díjat is. A banda című sorozat első epizódjával engem is megnyert magának a szerző a vad, eredeti és szórakoztató fantasy-val, így izgatottan vártam, mivel készült a sorozat második epizódjában. Ha lemaradtál az előző regényről, a címre kattintva találsz egy kis kedvcsinálót:

A Wadon királyai

A sorozat második epizódja hat évvel követi az előző történtet, de ezúttal új szereplők történetével örvendeztet minket a szerző. Mindig félek kicsit, ha egy nyitány ütősre sikerül, de szerencsére nem okozott csalódást a kötet. Ennek is faltam minden sorát.

A történetet Tam Hasford szemszögéből ismerjük meg, aki egy véletlen folytán kerül be a bandába, mint bárd. Eleinte még esetlen, tapasztalatlan, de ahogy haladunk előre a történetből lesz egyre jobb harcos és válik értékes tagjává a Fabulának. Nem csupán a történetet, a szereplőket is Tam szemén át látjuk, így ismerjük meg a hírhedt Véres Rózsát is, aki a Saga egykori vezérének a lánya. Célja, hogy kikerüljön apja árnyékából, ezért túl sokat kockáztat, sokszor meggondolatlan és vakmerően hajszolja a hírnevet mindhiába.

Társainak is kemény múltat kell feldolgozniuk, mind súlyos terheket cipelnek. Bár ezúttal is megcsillogtatta cinizmusát és humorát a szerző, most kicsit komorabb sikerült a kötet. Olyan komoly témákat is boncolgat, mint a PTSD vagy a gyermekkori bántalmazás, a hatalommal való visszaélés. 

A kasztiai ostrom óta a világ sokat változott. Végre nem támadnak mindenhol szörnyek az emberre és a bandáknak sem kell állandó vadászattal tölteni az idejüket, helyette a városok arénáiban harcolnak különböző lényekkel. Legtöbbjüknek ez csak amolyan pótcselekvés. Az effajta harc nem érhet fel azzal, amikor a dicsőségért ölhetnek, na és persze a pénz is jóval rosszabb. A banda útnak is indul egy izgalmas és veszélyes kalandnak, ezzel teljesül Tam álma.

®Tim Paul (Forrás: nicholaseames.com)

A lány nagyon jó megfigyelő, ennek köszönhetjük, hogy alaposan megismerhetjük a szereplőket, a történetüket, esetleges tragédiáikat. És bár önálló regényként is megállja a helyét, én örültem, hogy egy-egy jelenet erejéig régi ismerősöket is köszönthettünk a regényben. Közben pedig a szörnyek is gyülekezni kezdenek, ám az is kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik és nem biztos, hogy minden szörny megérdemli, hogy végezzenek vele.

Ismét egy remek fantasy-t kaptunk a szerzőtől, sőt, talán még kicsit összeszedettebb is volt, mint az első kötet. Szuper történet, izgalmas, érdekes karakterek és bár komorabb, mint az első epizód, a humor itt sem maradhatott el. Szörnyek, sárkányok, nekromancia, hősök, kalandok, dráma, epikus küzdelmek, győzelem és halál. Akinek tetszett az első epizód, az ezt is szeretni fogja, aki pedig azt kihagyta, nyugodtan olvashatja önálló regényként is. Ugyan van némi kitekintés, de tökéletesen működik, élvezhető anélkül is.

3133879_big.jpgKöszönöm a lehetőséget a Fumax Kiadónak!

A borítóképre kattintva megrendelheted kedvezménnyel a kiadó honlapján.

Fordította: Matolcsy Kálmán

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel egy brutálisan jó fantasy-trilógia? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes