"A fegyverek szüntelen dörögnek, ha felizzik a birodalom haragja"

Könyvajánló - Brian McClellan: A ​birodalom haragja (A vér és lőpor istenei 2.)

Vlora, a lőpormágus, Michel a titkosügynök és az Őrült Ben Styke ezredes
beleveti magát a Lőpormágus-világba istenkövekre vadászva,
miközben váratlan akadályokon kell keresztül verekedniük magukat. 

fokep_75.jpg

Elérkezett az ideje, hogy újra elmerüljünk a Lőpormágus-világban, szerencsére Brian McClellan nem hagyja olvasnivaló nélkül az embert. Mielőtt nekivágtam volna, A vér és lőpor istenei című trilógia második részének, újra előkaptam az első kötetet. Gondoltam csak belelapozok, hogy felelevenítsem a részleteket, végül elolvastam ismét és még mindig nagyon élveztem. Íme egy kis ízelítő kedvcsinálónak, ha eddig kimaradt volna:

A birodalom bűnei

És akkor irány a második rész, mely A birodalom haragja címet viseli. A Fumax Kiadó hozta a tőlük megszokott formát: gyönyörű borító, igényes, minőségi kötés, a tartalomhoz méltó színvonalas kiadás, amely a polc éke lesz olvasás után.

Újra találkozunk az első részben már megismert szereplőkkel, akikre új feladatok és kihívások várnak. A történet szinte ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Ismét a helyzet három fő karaktere vezet minket végig a Lőpormágus-világ zavaros útvesztőiben.

Vlora, a lőpormágus, aki újabb istenkőre vadászik, de nem ő az egyetlen, aki erre a kincsre pályázik. Miközben próbálja a vetélytársakat beelőzni, belekeveredik egy belső konfliktusba az aranybányász-városban. Aztán ott a Michel Bravis, aki a daníz megszállás után sem hagyja el Szárazpartot és új küldetése még a rutinos ügynöknek is kemény diónak ígérkezik. És végezetül Ben Styke ezredes, aki szintén egy istenkő nyomában jár lándzsásaival, de őt sem hagyja unatkozni a szerző. Vagy épp egy árulás közepében találja magát, vagy danízok akarják a fejét vagy épp saját kis bosszúja tereli el az ösvényről.

Bár mind a kövekkel vannak elfoglalva, mégis ez eltörpül a folyamatos pörgés és eseménytenger közepén. Michel az intrikák és kémkedés világában élheti ki magát, mi pedig közben megismerkedünk a daníz társadalommal, Vlora akciódús jelenetei megmutatják a bányászváros sötét oldalát, és Styke katonai csatározásai mellett esélyünk sincs unatkozni, miközben Fatrasztán keresztülvonul. A regény végig izgalmas, fordulatos, sokszor annyira beszippantott a regény, hogy észre sem vettem és órák teltek el.

Ha bejött eddig McClellan stílusa, akkor ez a könyv is elnyeri a tetszésedet. Ezúttal még többet tudtunk meg erről a világról és kicsit jobban megismertük a főszereplőket is. Eszméletlen jó csatajelenettel zárult a kötet és izgatottan várom, hogy mi lesz az istenkövekkel és mindenféle lényegekkel, mágiával a zárókötetben.

3146448_big_1.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Rusznyák Csaba

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Egy fantasy a lőpor korából? Igen!

Vér, árulás, mágia és testvériség egy háborúk sújtotta világban...

Az Ős is gyilkolásra teremtette...

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes