A Nagy Kocsmakvízkönyv

Könyvajánló - Bartha Álmos: A Nagy Kocsmakvízkönyv

Szereted a fejtörőket? Szívesen ülnél össze barátaiddal, hogy megtapasztalhasd a kocsmakvíz élményt? Akkor ezt a remek könyvet neked találták ki! Jó kis témák, szuper kérdések, hogy te is játékmesterré vagy profi játékossá válhass.

pub-quiz-resized-1024x683.jpg

A több évtizede főleg angolszász területeken népszerű kocsmakvízek egyre kedveltebbek hazánkban is. 2009-ben Bartha Álmos egy egyszerű barátoknak rendezett kvízestéből varázsolt azóta országos mozgalmat. Létrehozta a QuizNight.hut, amely azóta is hétről hétre mozgatja meg az agytekervényeit a vele játszó közösségnek, ami több száz csapatot jelent. De ki ne akarna jól szórakozni, esetleg még tanulni is jó társaságban egy ital mellett?

Bartha Álmos több tízezer kérdés megalkotása közben megtanult tökéletes kérdéseket feltenni. A célja, hogy olyan kérdéseket tegyen fel, amely gondolkodásra késztet és tanulhatunk belőle. Ez a műfaj pont attól olyan népszerű, hogy nem feltétlenül a lexikális tudás számít, hanem olyan kérdéseket kapnak az egymással versengő csapatok, amelyekhez elengedhetetlen a közös gondolkodás, az egészséges vitatkozás és garantáltan mindenki jól fog szórakozni.

Mi kell egy jó kis kocsmakvízes estéhez? Pár lelkes játékos és jópofa, izgalmas kérdések. Ennek a könyvnek köszönhetően már otthon is rendezhetsz a haveroknak egy jó kis estét. A témában még nem jelent meg Magyarországon könyv, így a 21. Század Kiadó gondozásában megjelent A Nagy Kocsmakvízkönyv úttörő, célja pedig nagyon egyszerű: bárki akár otthon, akár egy közös nyaraláson baráti társaságban tapasztalhassa meg a kocsmakvíz okozta élményt és játékosan tanulhasson, művelődhessen vagy épp vicces, mindennapi életből kiragadott érdekességekkel ismerkedjen meg.

a-nagy-kocsmakvizkonyv_1.jpg

A szerző az elmúlt tíz év kedvenc kérdéseiből és még soha fel nem tett kérdésekből teljes, lejátszható, egész estét szórakozást nyújtó kérdéssorokkal töltötte meg a kötetet. Így bármikor, ha összejönnek a barátok, a család, csak két csapatot kell alkotni, lekapni a könyvet a polcról és már indulhat is a móka.

A kötetben az a szuper, hogy nemcsak a kérdéssorok vannak, hanem minden adott hozzá, hogy játékmesterré váljon az olvasó. Tippek a tökéletes helyszín kiválasztásához, a technikai megvalósításhoz, a játékostoborzáshoz, a lebonyolításhoz, egy jó kérdés megalkotásához és tanácsokat is találunk a kötetben arra nézve, hogy hol szoktak például hibázni a játék során. Van ezen túl egy összefoglaló a kérdéstípusokról, a játékmenetről, fordulókról, szabályokról. Ezután jönnek a feladványok és megfejtéseik.

Szerintem szuper kis könyv. Még sosem voltam kocsmakvízen, de meghozta a kedvem a kötet, bár első körben azt hiszem a barátokkal leteszteljük majd a könyv valamelyik feladatsorát. A játéksorok szekcióban random felcsaptam pár kvízt, háááát...belefutottam olyan kérdésbe, amire rögtön rávágtam a választ, de olyannal is találkoztam, amit ha fegyverrel fenyegetnek se tudnék kitalálni. :D Ez nem is igazán könyv, inkább mondanám azt, hogy egy jó társasjáték, ami szórakoztat és fejleszt is egyben.

"Ajánlom tehát azoknak, akik még sosem játszottak kvízt, mindenkinek, aki szereti az izgalmas és jó kérdéseket vagy szeret játszani, és azoknak is, akik akár velünk, akár máshol játszottak már kocsmakvízt és szeretnének gyakorolni a következő fordulókra.

Jó játékot, jó szórakozást kívánok!

Bartha Álmos"

5370200_5.jpg

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes