Jessica Jones, a lecsúszott szuperhős története folytatódik

Könyvajánló - Brian Michael Bendis: Alias - Jessica Jones 2.

Az ex-hős, szupererőkkel rendelkező, piás magánnyomozó története folytatódik...

Jessica Jones történetének első 9 részét már megismerhettünk a gyűjteményes kötetek előző részéből. Ha lemaradtál kattints a címre:

Alias - Jessica Jones 1.

A Fumax Kiadó elhozta a folytatást is. Ebben a 288 oldalas kötetben az Alias tizenkét részét találjátok: 10-21-ig. Ismét gyönyörű borító, minőségi kötés, szerencsére maradnom kell a szokásos igényes kiadás jelzőnél. A Marvel Max széria újabb darabja másfélszer olyan vastag, mint az előző kötet, szóval lesz mit olvasni. :)

A kötet egy melóval indul, egy tipikus magánkopónak való feladattal, amivel a rendőrök nem boldogultak: egy eltűnt fiatal lányt kell megtalálni. Egy klasszikus krimis felállás: unalmas, bigott, eldugott kisváros, lázadó tinédzser, mindenki gyanús és persze apukát is gyanúsítják még erőszakkal is.

Akik nem ismerik eléggé a képregényeket, talán meglepődnek, hogy egy lecsúszott, megkeseredett, alkoholista szupererős lény történetébe még tanmesét is lehet illeszteni. Pedig bizony lehet. Téma az egyház kirekesztő magatartása, a gyűlöletpropaganda, amit isten szavai mögé lehet rejteni. A különbség a való élettől csak annyi, hogy itt nem a melegek vannak a kereszttűzben, hanem a mutánsok vannak szörnyszülöttként aposztrofálva.

Ebben a történetben kifejezetten tetszett, hogy a keresett lány naplója tele van festményekkel, ragasztásokkal és David Mack volt olyan lelkes, hogy a teljes füzetet elkészítette, melyből kapunk némi ízelítőt a cselekmények közben és a történet végén is. Nagyon jól feldobta a képregényt, hogy más stílusok is helyet kaptak benne. Többek között Mark Bagley, a Csodálatos Pókember rajzolója is hozzáadott a képregényhez. Az ő sokkal színesebb, szuperhősösebb stílusa még izgalmasabbá tette a kontrasztot ebben a komor világábrázolásban.

20190701_103221.jpg

Napjaink egy másik lényeges problémája is helyet kapott a kötetben. Nem ritka a fiatalok manipulálása. Az önazonosságukat keresve könnyen kerülhet veszélybe a befolyásolható ifjúság. Sajnos nagyon könnyű rossz társaságba keveredni. Ez történt a fiatal Mattie Franklinnel (Póknő) is, aki randizni kezd egy gengszterrel. A pasi egy rohadék és drogok segítségével láncolja magához.

Jessicának akad bőven dolga, főleg mikor rájön, hogy akikkel szemben áll olyan drogot szednek, amitől átmenetileg természetfeletti képességeik lesznek. Ha minden nem elég, a magánélete sem egyszerű. Ebben a történetben is kapunk ismert Marvel karaktereket. Felbukkan Fenegyerek, J. Jonah Jameson és Madame Necc is. Brian Michael Bendis képregényeiben nemcsak az elsőre furcsának ható illusztrációt lehet megszeretni, hanem azt is imádom, hogy sokkal kézzel foghatóbbak, ráadásul emberiek a karakterei. Emberfeletti képességek, hősök, de mindegyiknek megvannak a maga hétköznapi problémái és ezekben a sztorikban a jelmezek mögött megbújó emberekről kapunk egy-egy szeletet.

Láthatjátok, akad bőven felbukkanó ismert Marvel figura, de a legmeglepőbb számomra, amikor bepillantást nyerünk egy kissé bizarrnak ható randiba Jessica és a Hangya között, amit megzavart egy kis akció, de újabb emlékképeket is látunk a nő múltjából, így még több ismerős arc jut röpke szerephez, például jelenetek arról, amikor Jessica még Thor oldalán harcolt.

Ismét beszippantott ez a kendőzetlen, időnként trágár, erőszakos, nyers világ. Ráadásul a kötet végén találunk egy gyönyörű borítót, amely már a harmadik kötet beharangozója. Már kíváncsian várom, milyen újabb érdekes ügyeket kap a Bosszúangyalból lett magánnyomozó. 

A kötetből készült Jessica Jones-sorozat pedig töretlen népszerűségnek örvend a Netflixen. Ha szeretitek ezt a világot, ezeket a nyers történeteket, akkor érdemes belelesni a sorozatba is, megéri.

3088628_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Brian Michael Bendis
Illusztráció: Michael Gaydos
Fordította: Galamb Zoltán
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 288
ISBN 978-963-470-057-9

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes