"A halál a nyomodban jár, nézz szembe vele"

Könyvajánló - Bear Grylls: A ​hajsza

William Jaeger egykori SAS-kommandós
újabb lehetetlen küldetésre indul:
ezúttal az egész világot kell megmentenie attól,
hogy az sivár, nukleáris temetővé változzon
elvetemült neonácik jóvoltából...

A sorozat előző két részében már megismerkedtünk William Jaeger-rel. Az egykori SAS-kommandós kemény időszakon van túl. Éveken át harcolt neonáci szervezkedések ellen, akik odáig mentek, hogy elrabolták a családját. Viszontagságos út áll mögötte, de végül nemcsak családját sikerült megmentenie, hanem leszámolt a neonácikkal is.

Ezután nyilván lehetett volna minden szép és jó, de akkor nem születhetett volna meg ez a letehetetlen könyv. Bár, bevallom őszintén, olyan korrekt és teljes lezárást kapott a sorozat második része, a Tűzangyal, hogy tippem sem volt miféle folytatása lesz ennek. Bear Grylls azonban megoldotta a problémát és ismét olyan regényt alkotott, amely beszippantja az olvasót. Tele van akcióval, adrenalinnal, folyamatos a pörgés. De vajon ezúttal milyen veszélyekkel kell szembenéznie Jaegernek?

Az élet már nem ugyanolyan. Visszakapta családját, de a sok megpróbáltatás nyomott hagyott rajtuk. Felesége, Ruth teljesen szét van esve, folyton zavart, ráadásul dühkitöréseivel is nehéz megbirkózni, együtt élni. Már nem az a nő, akiért küzdött és menet közben Irina iránti érzéseivel is nehéz megküzdeni, elnyomni őket.

Ha pedig a magánéleti gondok nem lennének elegek, jön egy talán még nagyobb probléma, mint amikkel eddig szembenézett. A korábbi főgonosz, akiről azt hittük odaveszett a tengerben, sikerült túlélnie a csapást és ismét támadásba lendül a világ ellen. Ezúttal nukleáris csapásokat kell megakadályoznia a csapatnak.

Minden jel arra mutat, hogy a titkos bunkerek uránnal vannak tele, melyekből annyi atombombát lehet gyártani, ami az egész világot egy nukleáris temetővé változtatja. Kétségbeesett versenyt futnak az idővel kontinenseken keresztül. Vajon sikerül győztesen kikerülniük ebből a lehetetlen küldetésből?

Kicsit fura volt nekem a halálból visszatérés és a korábban lezárt szálak felnyitása. Ettől függetlenül ismét egy adrenalindús akciót kaptunk Bear Gryllstől. Nem tudom miért döntött úgy a kiadó, hogy megváltoztatja a kötet címét, oké, A hajsza is rendben van, de számomra az eredeti cím sokkal ütősebbnek hat: The Devil's Sanctuary, azaz Az ördög szentélye. Ettől leszámítva jó kis csavaros, kalandos, felhőkarcolókon, esőerdőn, Himaláján keresztül üldözős regényt kaptunk, amit az akciók kedvelői biztosan szeretni fognak apró hibái ellenére is.

1550495_3.jpgA kötetet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes