Egy pszichopata sorozatgyilkos bosszúszomjas hajtóvadászata

Könyvajánló - T. R. Ragan: A ​pók fogságában (Lizzy Gardner 1.)

Egy istent játszó pszichopata sorozatgyilkos végzett három tinilánnyal, majd elrabolta Lizzy Garndert, amikor tizenhét éves volt. Akkor eszének és lélekjelenlétének hála sikerült megszöknie. Ám most, tizennégy évvel később a gyilkos visszatért és elkezdődik újra a macska-egér játék. Vajon ismét sikerül a bravúr? 

Alig egy hónapja jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában T. R. Ragan Lizzy Gardner-könyvek sorozatának első kötete, A pók fogságában. A kötet a Kristály pöttyös könyvek égisze alatt jelent meg, a fülszöveg pedig egy újabb izgalmas pszihothrillerrel kecsegtet.

A kötet elején megismerkedünk a pszichopata sorozatgyilkossal, akit Pókemberként ismernek. A gyilkos megfigyelte a Sacramentóban élő kamaszoklányokat és, akiről úgy gondolta rossz, azt megbüntette. Ez volt az ő hivatása. Ha valaki tiszteletlen volt a szüleivel, hazudott, kilógott engedély nélkül, hogy a pasijával lógjon, cigarettázott, ivott vagy épp tetoválása volt, az számíthatott rá, hogy a Pókember halállistájára kerül.

Így került a látómezejébe a történet főszereplője, Lizzy Garndner is. A tizenhét éves leányzó egy este a barátnőivel találkozott, legalábbis a szülei így tudták, ám helyette ő a fiújával töltötte az estét, ezért egy sarokkal odébb tetette ki magát, hogy otthon ne lássák, hogy nem a barátnője hozta haza. Hatalmas hibának bizonyult. A gyilkos felbukkant a semmiből és elrabolta a lányt.

Hónapokon keresztül tartotta fogságban, fizikailag és lelkileg is terrorizálta ez a szörnyeteg, de Lizzynek valahogy sikerült elhitetnie vele, hogy ő ártatlan, egy jókislány és az egész csak félreértés. Talpraesett okos lány volt és sikerült megszerettetnie magát az elrablójával, akitől egy óvatlan pillanatban sikerült megszöknie.

Mivel Lizzy látta az arcát is, a Pókembernek nyoma veszett. A hónapokig húzódó kínzás után a lány alig emlékezett valamire. Ő volt az egyetlen, aki túlélte ezzel az őrülttel a találkozást, ami miatt gyötörte a túlélők bűntudata. Végül úgy döntött annak szenteli az életét, hogy segítsen az embereknek, megvédjen másokat.

Tizennégy évvel később sikeres magánnyomozóként dolgozik, mellette pedig önvédelmet oktat, amikor felbukkan egy utánzó gyilkos, aki a Pókember egykori gyilkosságait is magára vállalta. Több se kell egy nárcisztikus pszichopatának, hogy újra előkerüljön, és így kerül Lizzy ismét a célkeresztbe...

A szerző jó ritmusban ír. Könnyen olvasható, sodor magával a történet, jó képekkel operál. Az alapsztori is ötletes, szépen felépített, mindig szeretem a több idősíkon futó sztorikat, mindez megspékelve azzal, hogy a narrátorok is váltakoznak. A feszültség ugyan nem mindig volt meg és a regény végével nem voltam kibékülve, de debütáló regény lévén szerintem ennyi baki belefér.

A sorozat mára hat kötetesre duzzadt, remélem elhozza nekünk a Könyvmolyképző Kiadó az összes megjelent kötetet. Örömmel olvasnék még a szerzőtől, látva, hogy a sorozat későbbi kötetei egyre jobb értékeléseket kapnak, gyanítom szép fejlődés tapasztalható.

borito_7.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Szereted a borzongást? Érdekel a Kristály pöttyös sorozat egy másik kötete is? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes