Egy OCD-vel küzdő tinédzser mindennapos harca egy bájos regényben

Könyvajánló - Holly Bourne: Normális vagyok? (Spinster Club 1.)

Tizenhat évesen a világ még rettentő izgalmas. Minden új, minden érdekes, miközben szinte minden félelmetesnek is tűnik. Mi történik, ha ehhez még kényszerbetegség is párosul? Hogyan lehet helytállni a mindennapokban, miközben folyamatos harcot kell vívnod önmagaddal?

A regény főszereplője és mesélője Evie. Csak arra vágyik, hogy normális legyen. De ez mit is jelent? Bár már javult a helyzet, még mindig antidepresszánsokat kell szednie, miközben folyamatos küzdelmet folytat az OCD-vel (Obszesszív-kompulzív zavar). A kényszerbetegsége előfordul, hogy csak kellemetlen, zavaró, mint például, hogy állandóan kezet akar mosni, de amikor néhány éve napokig nem volt hajlandó enni, mert azt gondolta minden étel fertőzött, az már rettenetesen veszélyes is.

Most tizenhat éves és azt mondják a dokik, hogy jól halad, hogy leküzdje a betegséget. Megvannak az új sulira a tervei, a vágyai. A bakancslistáján csupa olyan dolog szerepel, amire a legtöbb átlagos fiatal vágyik: barátok, randi, szerelem, első csók, bulik. De, ha azért kellett új gimibe menned, mert mindenki úgy emlegetett a korábbi suliban, hogy "a csaj, aki megzakkant"...na olyankor mi van?

Miközben Evie küzd a démonaival az első nap megismeri Ethant, aki végül elhívja randira egy házibuliba. Rettenetesen izgul és igyekszik nem túlagyalni a dolgokat. Persze könnyű ezt mondani. Ki nem izgult az első randin? :)

Sikerül barátokat szereznie, bár végül az első randi csúnya véget ér. A kapcsolatok bonyolultak. Erre figyelmeztette az orvosa is és be kellett látnia, hogy igaza volt. Egy átlagos tininek sincs könnyű dolga, rengeteg új élmény, új tapasztalat, de még nem nehezebb, ha közben az agyad sem épp a megfelelő módon működik.

"Fog valaha valaki szeretni engem, vagy túlságosan szörnyszülött vagyok? Még azt se tudom elérni, hogy a pasi velem maradjon a randin..."

És mi van, ha annyira szégyenled a problémát, hogy még a barátaidnak sem mered elmesélni? Lehet esélyed a szerelemre? 

Egy kedves történet egy mentális problémával küzdő fiatal lány elbeszélésében. Ideális karácsonyi ajándék lehet bármelyik tinilánynak, aki épp most ismerkedik a gimnáziummal, új barátokat szerez, bulizni kezd vagy épp szerelembe esik.

am-i-normal-yet-hungary.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Menő Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebook-on is!

Az élet és a szerelem kamasz szemmel...kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes